TimberMatic ja TimberManager

TARKKA TIETO

TimberMatic Kartat. Tieto hallussa.

TimberMatic kartat ikoni

TimberMatic Kartat avaa kuljettajille reaaliaikaisen tuotantonäkymän leimikosta. Harvesterin mittalaitteen keräämä tieto ja GPS:n antama pöllien tarkka sijainti siirtyvät automaattisesti harvesterista TimberMatic Kartat -sovellukseen ajokoneen kuljettajan käyttöön.

Tiedot koneiden välillä päivittyvät pilvipalvelun kautta ja kaikki samalla työmaalla työskentelevät kuljettajat näkevät kartalla kaikki puutavaralajit ajouraverkoston kanssa yksittäisen pölkyn tarkkuudella.

TimberMatic Kartat näkymä

Kuljettaja merkitsee kuljettamansa puutavaran ajetuksi varastopaikkaan. Seuraavan vuoron kuljettaja tietää, mihin asti puut on ajettu varastopaikalle. Silmämääräistä arviointia ei enää tarvita ja yksikään runko ei jää pimeäänkään metsään, sillä myös lumen alle peittyneet eri puutavaralajit näkyvät kartalla pölkyn tarkkuudella.

Ajokoneen kuljettaja voi valita haluamansa tavaralajin tietyltä leimikon alueelta tai tietyn ajouran varrelta, ja kartta näyttää valitulla alueella olevan puutavaran tarkan määrän.  Kuljettajat voivat myös tehdä merkintöjä karttaan. Näin esimerkiksi pehmeä maastokohta tulee muiden kuljettajien tietoon ja se on helppo huomioida ajojärjestystä suunniteltaessa.

TimberMatic Kartat näkymä

Kartalla näkyvät kaikki puutavaralajit yksittäisen pölkyn tarkkuudella. Työn suunnittelusta ja tehokkaan ajojärjestyksen valinnasta tulee ennennäkemättömän yksinkertaista, kun eri tavaralajien täsmällinen sijainti ja määrä on esitetty ajouraverkoston kanssa kartalla.

Jos tulee lunta hakatun puun päälle, tavara löytyy nyt haromatta kartan avulla eikä maastoon unohdu mitään.

Ville Hänninen
RV Hänninen Oy

TimberManager. Näkymä työmaalle.

TimberMatic kartat ikoni TimberManager on koneyrittäjän näkymä leimikon etenemiseen.

Täsmällinen tieto leimikon edistymisestä näkyy reaaliaikaisesti myös koneyrittäjälle. TimberManager -järjestelmästä näkyy havainnollisesti työmaan eteneminen kuutioina ja prosentteina.  Tarkka tieto varastopaikassa olevan puun määrästä helpottaa jatkokuljetuksen suunnittelua ja parantaa koko toimitusketjun toimintaa.

Nyt tiedetään ihan oikeasti, mitä on milloinkin tulossa.

Johnny Granvik
Granvikin Metsätyö Oy

TimberMatic Kartat

Karttasovellus on uudenlainen tapa hahmottaa metsätyömaata. Ratkaisu selkeyttää ja parantaa koneketjun työskentelyä leimikolla. Kuljettajille ja koneyrittäjälle avautuu reaaliaikainen näkymä työmaan etenemisestä.

TimberManager

TimberManager tarjoaa yrittäjälle ennen kaikkea merkittäviä suunnittelu- ja ennakointietuja.