FinnMetko 2022

FinnMETKO 2022 Jämsänkoskella 1.-3.9.2022

FinnMetko-messuilla 2016

VIHREÄT RATKAISUT

John Deere Forestryn osastolla 112 esitellään uusimpia päivityksiä älykkäisiin täsmäpuunkorjuun ratkaisuihimme. TimberMatic Kartat -sovellukseen lisätään jatkuvasti uusia, kuljettajia avustavia ominaisuuksia. TimberManager avaa koneyrittäjälle aivan uuden, reaaliaikaisen näkymän työmaalle ja työn etenemiseen.

Osastolla on lisäksi esillä lähes koko kuormatraktori- ja harvesterivalikoimamme. Koneiden lisäksi esittelemme jälkimarkkinapuolen uutuuksia ja myymälässämme on tarjolla runsaasti leluja sekä John Deere Collection -vaatteita.

TERVETULOA KÄYMÄÄN!

PUUSTODATAN HYÖDYNTÄMINEN TIMBERMATIC KARTAT -OHJELMASSA

Käyttöön tulevat Kehittyneet karttatasot

 • Metsänkäyttöilmoitukset
  • Metsänkäyttöilmoitukset yhdistettynä puulajikarttaan antavat hyvän perustan suunnitella luontevat paikat säästöpuuryhmille tai riistatiheiköille. 
 • Maastokartta vinovalolla
  • Maastokartalla näkyvät maaston eri muodot.
 • Ajokelpoisuuskartta (sisältää kosteuskartan ja jyrkkien rinteiden korostuksen)
  • Kartalla näkyvät kosteuskartan lisäksi jyrkkien rinteiden korostus. Kartan perusteella on helppo arvioida esimerkiksi korjuukelpoisuutta kesäaikaan, valita parhaat ajoreitit korjuun aikana ja suunnitella ajouraverkon rakenne.
 • Näkyvyyskartta
  • Kartta antaa ennakkotietoa leimikon raivaustarpeesta.
 • Harvennuspoistuma
  • Kartta näyttä puuston määrän verrattuna optimaaliseen kasvatustiheyteen. Väriskaala kertoo harvennustarpeen kyseisessä kohteessa. 
 • Puuston pituus
  • Kartta näyttää puuston pituuden jopa yksittäisen puun tarkkuudella. Pituuskartalla näkyvat myös aikaisemmin tehdyn harvennuksen ajourat. 
 • Varastointikelpoisuus.
  • Varastointikelpoisuuskartta yhdistettynä vinovalokarttaan tuo esiin parhaiten tienvarsivarastointipaikoiksi sopivat alueet.  

Kehittyneiden karttatasojen avulla maastotyö nopeutuu ja koneenkuljettajien työn mielekkyys kasvaa. Myös ajomatkat metsässä voidaan hienosäätää mahdollisimman taloudellisiksi, jolloin polttoaineen kulutus pienenee ja korjuun vaikutus maastoon saadaan minimoitua.

Kehittyneet karttatasot päivitetään ilmaiseksi TimberMatic Kartat -ohjelmaan. Älykkäillä karttatasoilla avustamme korjuuyrittäjää leimikon suunnittelussa ja tuemme kuljettajia korjuutyössä.

Avustava leimikon suunnittelutyökalu

TimberMatic Kartat -ohjelmaan tulee lisäksi ohjattuja toimintoja työmaan suunnittelua varten. Nämä ohjatut toiminnot auttavat ottamaan käyttöön TimberManagerissa tehdyt hakkuusuunnitelmat. Tai jos ei hakkuusuunnitelmaa ole tehty etukäteen, sen voi piirtää myös suoraan TimberMatic Kartat -ohjelmassa.

Kun alue on piirretty TimberMatic Kartat -ohjelmaan, voidaan katsoa koko leimikon puutavaralajit ja kokonaismäärät sekä tarkentaa poistuma-arviota.

Suunnittelutyökalu antaa kuljettajalle tukea harvennuksen ja päätehakkuun päätöksiin. Se nopeuttaa korjuuta ja auttaa parantamaan korjuulaatua. Varastopaikkojen suunnittelu helpottuu.

 

TULE OSASTOLLEMME KYSYMÄÄN LISÄÄ UUSISTA KARTTATASOISTA! 

 

ENSIESITTELYSSÄ UUSI XE-JATKE

Rakenne on yksinkertainen ja kestävä, ja siinä on vähän hitsauksia ja ruuvinreikiä. Hyvän geometrian ansiosta puomia on helppo hallita, ja uusi valojen sijoitus jatkeen alla lisää näkyvyyttä puomin kärkeen. Puomi on kapea ja sivuilta sileäpintainen, joten se ei harvennuksessa vahingoita jäljelle jätettäviä puita. Taittopuomin letkujen reititys on paremmin suojattu. Y-linkki riipukkeen ansiosta letkut puomilta rotaattorille ja kouralle kulkevat rakenteiden suojassa. Ulkoisia letkulenkkejä ei ole. Erinomaisen 2850 kg vetovoiman ansiosta myös tuottavuus paranee.