John Deeren tietosuojaseloste

Tämä John Deeren tietosuojaseloste (”Seloste”) koskee selosteen lopusta löytyvässä taulukossa lueteltuja ‘rekisterinpitäjiä’ (jokainen, erikseen, “John Deere”, “me” tai “meille”). Tämä seloste on tarkoitettu kanssamme yhteyksissä oleville ihmisille, mukaan lukien verkkosivustojemme vierailijat ja käyttäjät, sovellustemme (verkko- tai mobiili) käyttäjät tai online-palvelujemme (“Online-palvelut”) käyttäjät, nykyiset ja tulevat asiakkaat, yritysasiakkaiden ja toimittajien hallinto ja henkilökunta, valtuutettujen John Deere -jälleenmyyjien hallinto ja henkilökunta, tehtaidemme, museoidemme ja käyntikohteidemme vieraat ja muut palvelujemme vastaanottajat. Käytämme tässä selosteessa sanaa ‘sinä’ viittaamaan henkilöihin, joiden henkilötietoja käsittelemme.

Rekisterinpitäjänä John Deere käsittelee sinua koskevia tietoja paperilla ja sähköisessä muodossa. Niistä käytetään nimitystä “Henkilötiedot”. Henkilötietoja kerätään suoraan sinulta. Keräämme tällaista tietoa sisäisesti ja tietyissä tapauksissa keräämme vastaavaa tietoa myös asiaan liittyviltä kolmansilta osapuolilta.

Henkilötietoja jaetaan John Deere -yritysryhmän jäsenten kesken (katso myös kappale 4 alempana). Luettelon John Deere -yritysryhmään kuuluvista yrityksistä löydät osoitteesta https://www.deere.com/en/our-company/about-john-deere/worldwide-locations/. John Deere -yritysryhmään kuuluvat yritykset voivat tietyissä tilanteissa käsitellä henkilötietoja yhdessä (katso myös kappale 3 alempana).

Tiettyjä John Deeren tarjoamia tuotteita ja palveluja saattavat koskea maa- tai tuotekohtaiset tietosuojaselosteet. Nämä löytyvät valikosta “Maa- tai tuotekohtaiset tiedot”. Esimerkiksi John Deere Bank S.A. tarjoaa – muun muassa – rahoitustuotteita ja palveluja, jotka edellyttävät yleisesti lisätietojen ja -datan tai erityyppisten tietojen ja -datan keräämistä. John Deere GmbH & CO KG tarjoaa myös monenlaisia tietopalveluja ja tilauksia.

Lisäksi John Deere -tuotteiden jakelua hoitaa verkosto, joka muodostuu valtuutetuista jälleenmyyjistä ja jakelijoista. Suurin osa näistä jälleenmyyjistä ja jakelijoista on yksityisomistuksessa ja -ohjauksessa ja niillä saattaa olla omat tietosuojaselosteensa.

Yrityksen Tietosuojakäytäntö

1. Käsiteltävät henkilötietotyypit

Käsittelemme erilaisia sinua koskevia henkilötietoja. Niihin kuuluvat:

Henkilökohtaiset tiedot kuten nimi, kutsumanimi, sukunimi, lempinimi, synnyinaika, käyttäjänimi, salasana tai muu tunnistautumisväline, sosiaaliturvatunnukset, allekirjoitukset ja kuvat.

Yhteystiedot kuten osoite, postiosoite, puhelinnumero, some-profiilia koskevat tiedot ja sähköpostiosoite.

Työhön liittyvät tiedot kuten toimiala, tehtävä, liiketoiminta-aktiviteetit, nykyinen ja aiemmat työnantajat, suhde asiakkaaseen tai kolmanteen osapuoleen (esim. jälleenmyyjä, toimittaja), työpaikan osoite, työpuhelunnumero, työhön liittyvä some ja työsähköpostiosoite.

Pankkiyhteyttä tai rahoitusta koskevat tiedot kuten laskutusosoite, pankkitili, pankkitilin numero ja reititysnumerot (USA), luotto- tai pankkikortin tiedot, turvakoodi ja voimassaolotiedot, kortin tai tilin haltijan nimi ja tiedot, opastetiedot, vastapuolen tiedot ja tiedot laiterahoitusta tai -liisausta koskevat tiedot. Lain salliessa tai niin vaatiessa voimme pyytää valtiollisen toimijan myöntämää tunnistetta.

Tiedot, joita saatat lähettää keskusteluryhmiin, täyttää käyttäjälomakkeisiin (mukaan lukien some) tai antaa vastauksena kyselytutkimuksiin kuten käyttäjänimet, some-profiilin tiedot, kommentit (mukaan lukien näkemykset ja mielipiteet), kuvat ja muut tiedot.

Preferenssejä ja toimintaympäristöä koskevat tiedot, jotka auttavat meitä ymmärtämään, kuka olet ja mitä haluat – näiden avulla voimme tarjota sinua mahdollisesti kiinnostavia tuotteita ja palveluja – esimerkiksi kiinteistöä, maatilaa tai liiketoimintaa koskevat tiedot yleinen sijainti, preferenssit ja ensisijainen kieli. Tämä sisältää myös tiedot kanssakäymisestäsi kanssamme, jälleenmyyjiemme kanssa ja liiketoimintakumppaniemme kanssa sekä tiedot yhteydenotoistasi mukaan lukien hankinnat, tiedustelut, asiakastilit, takuuvaadehistoria ja maksuhistoria.

Käyttötiedot kuten tiedot tuotteista ja palveluista, laitteisto- ja käyttöjärjestelmäspesifikaatiot, ohjelmistoversio, suorituskykytiedot ja tilastot, lokitiedot, laitteiden ja sovellusten käyttö (ja tuotteiden ja palvelujen) ja diagnostiikkadata.

Automaattisesti kerätyt tiedot kuten tiedot sivuista tai sisällöstä, joita olet katsonut online-palveluissa, riippumatta siitä oletko avannut vai lukenut sisältömme, evästeiden ja muiden teknologioiden olemassaolo, online-palvelujemme käytön ajankohta ja kesto sekä virhetiedot ja suoritusarvot. Kerättyihin tietoihin ja dataan sisältyvät internet protocol -osoitteesi (IP-osoite) (ja tähän IP-osoitteeseen liittyvät tiedot), laitteesi käyttöjärjestelmän tai selainohjelman tyyppi ja versio, laitteistomalli, laite-ID tai minkä tahansa online-palvelujen käyttöön käytetyn laitteen tunniste ja muita ainutlaatuisia laitetunnisteita ja joissakin tapauksissa laitteesi sijainti. Nämä tiedot voidaan kerätä lokiin, kun käytät online-palveluja.

Arkaluontoiset henkilötiedot: Jotkin niistä henkilötiedoista, joita saatamme käsitellä kappaleessa 2 mainittuihin tarkoituksiin, voidaan katsoa tietosuojalain puitteissa arkaluonteisiksi henkilötiedoiksi. Niihin kuuluvat (kuten sovellettavassa tietosuojalaissa on määritelty) tiedot, joista ilmenee rodullinen tai etninen tausta, poliittinen suuntautuneisuus, uskonnollinen tai filosofinen maailmankatsomus tai ammattiliiton jäsenyys sekä geneettisten tietojen, biometristen tietojen, terveystietojen tai luonnollisen henkilön seksuaalielämää tai -suuntautuneisuutta koskevien tietojen käsittely. Lisäksi jotkin henkilötiedot voivat sisältää tietoja rikostuomioista ja rikkomuksista.

2. Käsiteltävien tietojen Henkilökohtainen lähteet

Keräämme sinua koskevia henkilötietoja eri lähteistä. Niihin kuuluvat seuraavat:

Tiedot, joita keräämme suoraan sinulta: Henkilötietoja kerätään yleisesti, kun annat niitä meille (elektronisessa, kirjallisessa tai suullisessa muodossa). Pyydämme sinulta dataa ja tietoja (esim. henkilötiedot, yhteystiedot, pankkiyhteystiedot), kun olet yhteydessä meihin – esimerkiksi kun kirjaudut palvelujen käyttäjäksi tai tilaat niitä tai ostat tuotteita, syötät tietoja online-palveluihimme, luot tilin online-palveluihimme, vierailet toimitiloissamme, tilaat uutiskirjeen, otat yhteyttä asiakaspalveluasioissa, teet hankinnan, rekisteröidyt koulutukseen, haet rahoitusta, vastaat kyselyihin, rekisteröit takuun tai olet muulla tavalla kanssakäymisessä kanssamme.

Tiedot, joita keräämme sisäisesti: Me keräämme sinua koskevia tietoja ja havainnoimme tai opimme sinua koskevia asioita, kun olet yhteydessä meihin (esim. mieltymykset ja keskinäistä suhdetta koskeva tieto), kun toimimme normaalisti yhteistyössä tai kun käytät tuotteitamme tai palvelujamme (esim. tiedot, jotka koskevat tuotteidemme ja palvelujemme käyttöä, automaattisesti kerätyt tiedot). Keräämme tai saamme henkilötietoja, kun kun vierailet online-palveluissamme tai käytät jotakin niistä. Me (tai kolmannet osapuolet) käytämme evästeitä ja muita teknologisia välineitä kerätäksemme tietoja tietokoneestasi tai muusta laitteestasi sekä siitä, miten käytät online-palveluja (esim. automaattisesti kerätyt tiedot). Katso lisätietoja evästeistä tai muista teknologioista kappaleesta 5 “Evästeet ja vastaavat keräysteknologiat”.

Kolmansilta osapuolilta kerättävät tiedot: Saamme sinua koskevia henkilötietoja kolmansilta osapuolilta, jotka tarjoavat niitä meille. Tällaisia ovat John Deere -yritysryhmän jäsenet, asiakkaamme, valtuutetut John Deere -jälleenmyyjät, työnantajasi, luottotietopalvelut tai lainvalvontaviranomaiset tai hallintoviranomaiset (esim. henkilökohtaiset tiedot, yhteystiedot, työtä koskevat tiedot, pankkiyhteyttä tai rahoitusta koskevat tiedot). Saamme sinua koskevia henkilötietoja myös kolmansilta osapuolilta, kun hankit tällaiselta kolmannelta osapuolelta jonkin tuotteemme tai palvelumme (esim. valtuutetut John Deere -jälleenmyyjät).

Julkisesti saatavissa olevat tiedot: Keräämme sinua koskevia henkilötietoja (esim. mieltymykset ja keskinäistä suhdetta koskevat tiedot), jotka ovat julkisesti saatavissa (esim. tosiasiallista omistajaa koskevat asiakastiedot, yrityksen ja liiketoiminnan tiedot, taloustiedot) tai jotka saatat itse julkisesti saataville. Keräämme tietoja myös kolmansilta tiedontoimittajaosapuolilta, jotka auttavat parantamaan tietojamme ja ymmärtämään paremmin asiakkaitamme. Lisäksi keräämme tietoa some-alustoilta kuten Facebookista, jos käytät online-palveluissa some-toimintoja kuten some-pluginia (Facebookin ”tykkää”-painike) tai jos ”tykkäät” some-sivuistamme tai liityt yhteisöihimme. Jos olet somessa kansakäymisessä kanssamme, voit sallia meille pääsyn some-profiiliisi.

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ("Tarkoitus")

Henkilötietoja käsitellään seuraaviin tarkoituksiin ja laillisin perustein (käsittelyn juridinen perusta). Sovellettavissa olevin osin ilmoitamme tiedon keräämisen yhteydessä, onko henkilötietojen antaminen lakisääteistä tai kuuluuko se sopimuksen edellytyksiin. Lisäksi kerromme onko sinulla velvollisuus antaa henkilötiedot sekä sen, mitä näiden tietojen antamatta jättämisestä voi seurata:

a) Asiakaspalvelu: Pyydettyjen tuotteiden ja palvelujen tarjoamiseen; asiaan liittyviin palveluihin kuten tuotteen toimittamiseen, kunnossapitoon, asiakas- ja tuotetukeen ja huoltoon (mukaan lukien takuupalvelu), rahoitukseen, leasingiin ja luottopalveluihin; online-palvelujen tuottamiseen.

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: kyselyjen tai tilausten käsittelyn ja hoitamisen edellyttämät tehtävät kuten vastaaminen lisätietokyselyihin tai tarjouspyyntöön vastaaminen (joko suoraan tai valtuutetun John Deere -jälleenmyyjän kautta), henkilöllisyyden toteaminen (tai edustajan tunnistaminen) yritysasiakkaan asiakastilille päästämistä varten, kelvollisuuden toteaminen kannustinohjelmissa, tuoterekisteröintien käsittely ja tilattujen tavaroiden ja palvelujen toimittaminen (mukaan lukien sinun ja valtuutetun John Deere -jälleenmyyjän välisen tilaus- ja toimitusprosessin edistäminen); aktivointia edellyttävien ohjelmistojen ja laitteiden aktivointi; tili(e)si hallinnointi ja tavaroista ja palveluista suoritettujen maksujen käsittely; sopimusten luominen ja toimeenpano; takuuvaateiden käsittely ja takuupalvelun tuottaminen; laajennettujen takuuohjelmien tuottaminen ja toteuttaminen mukaan lukien huoltosopimusten hallinta ja niihin liittyvä laskutus; online-palvelutilin rekisteröinti ja luominen mukaan lukien käyttäjätilin luominen ja hallinta; online-palvelujen ja -toimintojen tarjoaminen sinulle mukaan lukien online-palvelujen tuottaminen ja hallinnointi, sisällön tuottaminen sinulle sekä kommunikointi ja vuorovaikutus kanssasi online-palveluissa.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä minkä tahansa kanssamme solmimasi sopimuksen yhteydessä (mukaan lukien online-palvelujen käyttöehdot) tai asian hoitamiseksi ennen sopimuksen solmimista kanssamme; (2) käsittely on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa meitä koskevaa juridista tai lakisääteistä velvollisuutta; (3) käsittely on välttämätöntä John Deeren, John Deere -yritysryhmän jäsenen tai kolmannen osapuolen (esim. jälleenmyyjä tai liiketoiminta-asiakas) oikeutettujen intressien näkökulmasta sen tarjotessa asiakaspalvelua, tuote- ja asiakastukea, koulutusta tai muita koulutuksellisia tapahtumia ja välittäessä relevanttia tietoa tuotepäivityksistä ja parannuksista ja tuoteparannuksista (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä); tai (4) käsittely tapahtuu luvallasi.

b) Tuote- ja asiakastuki: Tuotteita ja palveluja koskevan tuen tarjoaminen; asiakas-, jälleenmyyjä- ja toimittajasuhteiden hallinta; diagnostiikka ja korjaukset; kommunikointi sekä tuoteturvallisuus ja takaisinkutsujen hallinta.

Käytämme osana palvelujen ja tuen tuottamista asiakassuhteiden hallintajärjestelmää (henkilökohtaiset tiedot, yhteystiedot, mieltymyksiä ja keskinäistä suhdetta koskevat tiedot, julkisesti saatavilla olevat tiedot), jonka avulla seuraamme asiakassuhdetta, varmistamme että yhteystiedot ovat ajan tasalla, saamme kattavan kuvan liiketoiminnasta kanssasi (ja yrityksesi kanssa), vältämme päällekkäisen kommunikoinnin samankaltaisista aiheista, toteutamme myyntiä ja tukea ja vastaamme kaikkiin yhteydenottoihisi ja kyselyihisi.

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: Koulutuksen ja muiden koulutuksellisten tapahtumien tarjoaminen asiakkaille ja asiakkaiden henkilökunnalle, jälleenmyyjille ja jälleenmyyjien henkilökunnalle sekä toimittajille ja toimittajien henkilökunnalle; määräaikaisen kunnossapidon ja tuen tarjoaminen tuotteisiin ja palveluihin (mukaan lukien ohjelmistopäivitykset); jälleenmyyjien teknisiin avunpyyntöihin vastaaminen, jotta jossakin tuotteessa tai palvelussa olevan vika voidaan tunnistaa ja muu diagnostiikkatyö toteuttaa; tuotteitasi ja palveluitasi koskeva tiedottaminen, mukaan lukien huoltotiedotus, vahvistukset, ilmoitukset, päivitykset, tuki ja hallinnolliset viesti sekä tiedon välittäminen sinulle turvallisuuteen liittyvistä tai juridisista seikoista kuten takaisinkutsuista ja turvatiedotteista.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä minkä tahansa kanssamme solmimasi sopimuksen yhteydessä (mukaan lukien online-palvelujen käyttöehdot) tai asian hoitamiseksi ennen sopimuksen solmimista kanssamme; (2) käsittely on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa meitä koskevaa juridista tai lakisääteistä velvollisuutta (esim. takaisinkutsuista ilmoittaminen ja niiden hallinta); (3) käsittely on välttämätöntä John Deeren, John Deere -yritysryhmän jäsenen tai kolmannen osapuolen (esim. jälleenmyyjä tai liiketoiminta-asiakas) oikeutettujen intressien näkökulmasta sen tarjotessa asiakaspalvelua, tuote- ja asiakastukea, koulutusta tai muita koulutuksellisia tapahtumia ja välittäessä relevanttia tietoa tuotepäivityksistä ja parannuksista ja tuoteparannuksista (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä); tai (4) käsittely tapahtuu luvallasi.

c) Mainonta: Tiedottaminen tuotteista ja palveluista, joita John Deere, John Deere -yritysryhmän jäsenet tai jälleenmyyjämme, toimittajamme ja kumppanimme tuottavat mukaan lukien tarjoukset, jotka perustuvat intresseihisi, henkilökohtaiseen ja yritystoimintasi luoteeseen sekä sijaintiin.

Me (tai kolmannet osapuolet kuten valtuutettu John Deere -jälleenmyyjä) voimme tarjota tietoa ja tarjouksia sähköpostilla, postitse, verkossa (mukaan lukien mainonta ja sinulle sovitettu sisältö online-palveluissa), some-alustoilla, tekstiviestillä, push-ilmoituksilla ja muilla keinoilla. Some-alustoilla tapahtuvan markkinoinnin yhteydessä tunnistamattomaksi tehtyä tietoa (salattu tiiviste henkilötiedoista tai yhteystiedoista) voidaan tarjota some-alustoille some-tiliisi kohdentamista varten, minkä ansiosta voimme mainostaa sinulle alustalla. Kuten kappaleesta 5 käy yksityiskohtaisesti ilmi, me (tai kolmannet osapuolet) käytämme evästeitä ja muita samankaltaisia teknologioita, jotta voimme personoida online-palveluja tai sijoitella intressejäsi vastaavia mainoksia kolmansien osapuolten verkkosivuille.

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: Mainos- ja markkinointikampanjoiden luominen käyttämällä tietoja (henkilötiedot, yhteystiedot, mieltymyksiä ja keskinäistä suhdetta koskevat tiedot, käyttöä koskeva tieto, automaattisesti kerätty tieto), jotta voimme tarjota sekä online- että offline-muodossa tuotteita ja palveluja, joista saatat olla kiinnostunut; tietojen käyttö (henkilötiedot, käyttöä koskevat tiedot, automaattisesti kerätty tieto) online-palvelujen räätälöintiin ja online-palvelujen sovittamiseen paremmin intressejäsi vastaaviksi.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä John Deeren, John Deere -yritysryhmän jäsenen tai kolmannen osapuolen (esim. jälleenmyyjä) oikeutettujen intressien näkökulmasta markkinoinnissa, tutkimuksessa ja asiakashankinnassa, preferenssien selvittämiseksi paremmin henkilökohtaistettujen tarjousten laatimiseksi sekä (tulevan) asiakkaan tarpeita vastaavien tuotteiden ja palvelujen tarjoamiseksi (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä); tai (2) käsittely tapahtuu luvallasi.

d) Kyselytutkimukset & myynninedistämistapahtumat: Arvontojen, kilpailujen, kanta-asiakasohjelmien ja muiden sellaisten myynninedistämistapahtumien hallinta, joihin kirjaudut tai tulet; esimerkiksi kiertueiden aikataulutus ja kiertokäyntien järjestäminen John Deere -yritysryhmän toimitiloissa tai nähtävyyksissämme tai osallistuminen tuote-esittelyihin ja muihin messutapahtumiin.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä minkä tahansa kanssamme solmimasi sopimuksen yhteydessä (mukaan lukien esittelytapahtuman käyttöehdot) tai asian hoitamiseksi ennen sopimuksen solmimista kanssamme; (2) käsittely on välttämätöntä John Deeren, John Deere -yritysryhmän jäsenen tai kolmannen osapuolen oikeutettujen intressien näkökulmasta markkinointia, tutkimusta ja palvelua sekä (tulevaa) asiakashankintaa varten (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä); tai (3) käsittely tapahtuu luvallasi.

e) Muu kommunikointi: Tarkoituksena tarjota mahdollisesti kiinnostavaa tietoa. Tällaisia ovat esimerkiksi ilmoitukset, muistutukset, palvelukatkotiedotteet, tuotekehitysohjelmat ja tekniset huoltotiedotteet; uutiset, jotka koskevat John Deereä tai John Deere -yritysryhmän jäseniä, yrityksen lehdet (kuten The Furrow ja Homestead) ja luettelot; kutsut messuille, tuote-esittelyihin ja muihin tapahtumiin.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä minkä tahansa kanssamme solmimasi sopimuksen yhteydessä (mukaan lukien julkaisujemme tilauksen käyttöehdot) tai asian hoitamiseksi ennen sopimuksen solmimista kanssamme; (2) käsittely on välttämätöntä John Deeren, John Deere -yritysryhmän jäsenen tai kolmannen osapuolen (esim. jälleenmyyjä) oikeutettujen intressien näkökulmasta markkinointia, tutkimusta, asiakashankintaa ja palvelua sekä (uusille) asiakkaille tapahtuvaa tiedotusta varten, esim. tuotepäivityksistä ja parannuksista sekä muista tuotteita ja palveluita koskevista tiedoista (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä); tai (4) käsittely tapahtuu luvallasi.

f) Tutkimus, tuotteiden & palvelujen parannus: Olemassa olevissa tuotteissa olevien ongelmien tunnistus ja havaitseminen, tuotteidemme ja palvelujemme käytön ymmärtäminen, mainonnan tehokkuuden analysointi, tutkimuksen tekeminen, tuote- ja palvelukehitys sekä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen (mukaan lukien tunnistamattomaksi tehdyn ja anonymisoidun tiedon käyttö).

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: Yleisön koon ja asiakkaiden sitoutuneisuuden mittaaminen, kokemuksia kartoittavien kyselyjen lähettäminen, online- ja offline-tutkimusryhmiin osallistumisen mahdollistaminen ja vastausten analysointi, sekä tuotannossa että testausvaiheessa olevien tuotteiden ja palvelujen suorituskyvyn ja toiminnan arviointi (mukaan lukien käyttöä koskevat tiedot), koneiden vikakoodien ja muiden käyttötietojen katsominen, takuuvaateiden ja jälleenmyyjien teknisten avunpyyntöjen tarkastelu jotta tuotteissa tai palveluissa olevia ongelmia saadaan selvitettyä (mukaan lukien turvallisuusongelmat), tuotteiden ja palvelujen kehittäminen sekä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen, suorituskyvyn parantaminen, bugien etsiminen ja parannusten tekeminen online-palveluihin (esim. selaustietojen ja online-palveluissa liikkumista koskevien tietojen käyttö online-palvelujen intuitiivisuuden parantamiseksi).

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä minkä tahansa kanssamme solmimasi sopimuksen yhteydessä (mukaan lukien online-palvelujen käyttöehdot) tai asian hoitamiseksi ennen sopimuksen solmimista kanssamme; (2) käsittely on välttämätöntä John Deeren tai John Deere -yritysryhmän jäsenen oikeutettujen intressien näkökulmasta tuotteissa ja palveluissa olevien ongelmien tunnistamiseksi, tutkimuksen tekemiseksi ja analyysien laatimiseksi, tuotteiden ja palvelujen parantamiseksi sekä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseksi (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä; (3) käsittely on välttämätöntä ihmisten oleellisten etujen suojaamiseksi (esim. turvallisuusongelmien tunnistaminen); (4) käsittely on välttämätöntä meitä koskevan juridisen velvoitteen noudattamiseksi (esim. tuoteturvallisuus, takaisinkutsut) tai (5) käsittely tapahtuu luvallasi.

g) Fyysinen turvallisuus: Fyysisen turvallisuuden luominen ja ylläpito, toimitilojen kulunvalvonta, toimitilojen kuluntarkastus onnettomuustapauksessa tai jos sitä tarvitaan luvattoman tunkeutumisen, häviämisen tai varkauden tutkimiseen.

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: käyttäjätunnusten, kulkulupien, avainten ja muiden kulunvalvontavälineiden luominen ja hallinnointi sen varmistamiseksi, että ihmisillä on tarvittavat oikeudet ennen kuin he pääsevät John Deeren tai John Deere -ryhmän jäsenen toimitiloihin (esim. kulunvalvonta ja luvattoman pääsyn estäminen); John Deeren tai John Deere -yritysryhmän jäsenen toimitilojen valvonta (mukaan lukien kameravalvontajärjestelmät ja muunlaiset kamerat) ihmisten suojaamiseksi sekä estämään varkaudet, ilkivalta ja vahingot, jotka kohdistuvat John Deeren tai John Deere -yritysryhmän jäsenen omaisuuteen. Tämä sisältää myös toimitilojen ja luvanvaraisten alueiden kulkutietojen käsittelyn (esim. ihmisten saapumista ja lähtemistä koskevat tiedot), jotta kaikki luvaton tunkeutuminen, katoaminen ja varkaudet voidaan tutkia kunnolla.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa meitä koskevaa juridista velvollisuutta (2) se on välttämätöntä ihmisten oleellisten etujen suojaamiseksi (3) se on välttämätöntä John Deeren tai John Deere -yritysryhmän jäsenen oikeutettujen intressien näkökulmasta liiketoimintamme, toimitilojemme ja varojemme fyysisen ja elektronisen suojaamisen kannalta (ts. omaisuuden asianmukainen suojaaminen ja puolustaminen (esim. fyysinen ja henkinen omaisuus) ja kaiken asiattoman kajoamisen, menetyksen tai varkauden asianmukainen tutkiminen ja fyysisen turvallisuuden takaaminen) (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä). Mahdollisten rikoksia ja tuomioita koskevien tietojen käsittely tapahtuu EU- tai ETA-jäsenmaan lakien mukaisesti.

h) Verkko-/kyberturvallisuus: Elektronisen turvallisuuden takaaminen (verkko- ja kyberturvallisuus), mukaan lukien turvallisuuden kannalta oleellisten tilanteiden tunnistus, suojaustoimet, havaitseminen, vastatoimet ja korjaaminen.

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: Uhkien, haavoittuvuuksien ja riskien tunnistus, käyttäjien asianmukaisen tunnistautumisen tunnistus, autentikointi ja määritys, turvatunnusten myöntäminen ja kumoaminen, käyttöoikeuksien myöntäminen ja hallinta, luvattoman käytön ja tiedonkäsittelyn sekä haittakoodin levittämisen havaitseminen ja estäminen, palvelunestohyökkäysten ja muiden tietokoneisiin ja elektronisiin tietoliikennejärjestelmiin kohdistuvien vahinkojen pysäyttäminen, petoksen, rikoksen tai IT-palvelujen väärinkäytön estäminen ja havaitseminen, roskapostin, salasanankalasteluyritysten ja tietokonevirusten sekä muiden haittaohjelmien levittämisen estäminen, tuote- ja käyttäjäturvallisuuden takaaminen ja luottamuksellisten tietoja ja muiden tietojen luvattoman siirron estäminen (esim. henkilötiedot).

Organisaation maailmanlaajuinen turvallisuusyksikkö sijaitsee pääasiassa Deere & Company -yrityksessä Molinessa, Illinoisissa (mutta siihen kuuluu ihmisiä, joiden työpisteet ovat muissa John Deere -ryhmän jäsenyrityksissä). Se käsittelee henkilötietoja auttaakseen meitä tunnistamaan ja tutkimaan epäilyttäviä häiriötilanteita ja tapahtumia (mukaan lukien rikostekninen tutkinta) sekä koordinoi vastatoimet ja palauttaa toimivuuden.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa meitä koskevaa juridista velvollisuutta (2) se on välttämätöntä ihmisten oleellisten etujen suojaamiseksi tai (3) se on välttämätöntä John Deeren tai John Deere -yritysryhmän jäsenen oikeutettujen intressien näkökulmasta omaisuuden (esim. fyysinen ja henkinen omaisuus) suojaamiseksi ja puolustamiseksi sekä verkko- ja tietoturvan tarjoamiseksi (mukaan lukien hallinnolliset, tekniset ja organisaatiota koskevat toimenpiteet) (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä). Mahdollisten rikoksia ja tuomioita koskevien tietojen käsittely tapahtuu EU- tai ETA-jäsenmaan lakien mukaisesti.

i) IT-osasto: IT-järjestelmien, sovellusten ja infrastruktuurin hallinta (mukaan lukien IT-järjestelmien ja infrastruktuurin suorituskyvyn tarkkailu), IT-auditointien teko sekä tieto- ja tietoliikennejärjestelmien tuottaminen.

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: tietoliikenteen ja muiden IT-työkalujen käytön edistäminen, John Deeren tai John Deere -yritysryhmän sovellusten käytön hallinta, IT-järjestelmien ja työkalujen ongelmien tunnistaminen ja ratkaiseminen, päivitysten ja korjauspäivitysten asentaminen, liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen mukaan lukien varmuuskopioiden luominen sekä tukipalvelujen hallinta.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) se on välttämätöntä sellaisen sopimuksen toteuttamiseksi, jossa olet osapuolena, tai (pyynnöstäsi tapahtuviin) toimiin ennen uuden sopimuksen solmimista; ja (2) se on välttämätöntä John Deeren tai John Deere -yritysryhmän jäsenen oikeutettujen intressien näkökulmasta informaatio- ja tietoliikenneteknisen infrastruktuurin hallinnoimiseksi, ylläpitämiseksi ja käyttämiseksi (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä).

j) Liiketoiminta: John Deeren ja John Deere -yritystoiminnan päivittäisen liiketoiminnan hallinta, data-analyysi liiketoiminnan tehokkuutta ja yrityshallintoa koskevaa raportointia varten (mukaan lukien auditoinnit, vaatimustenmukaisuuden valvonta ja muut riskinhallintatoimet (mukaan lukien vakuutushankinta)).

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: organisaation analysointi, kehittäminen ja hallintoraportointi (mukaan lukien riskimallien mallintaminen ja kehittäminen), työn aikatauluttaminen ja varojen hallinta, taloushallinto mukaan lukien maksujen käsittely sekä myyntisaatavien ja ostovelkojen hallinta, taktinen ja strateginen suunnittelu, projekti- ja organisaatiohallinto, tietojen säilyttäminen ja arkistointi, sopimusten hallinta, kolmansien osapuolten (toimittajat, alihankkijat, liiketoimintakumppanit, jälleenmyyjät) kanssa solmittujen suhteiden hallinta, oikeuksien suojeleminen ja niitä koskevat vaateet, sisäinen ja ulkoinen auditointi, uudelleenorganisointi, yritysosto, yritysten yhteensulautuminen, yritysten erkaantuminen ja irtautumissuunnittelu ja sen käsittely sekä henkilötietojen käsittely anonymisointia/kätkemistä varten.

John Deere -yritysryhmä hallinnoi organisaatiotasolla yhteisesti tiettyjä henkilötietoryhmiä (esim. henkilökohtaiset tiedot, yhteystiedot, käyttöä koskevat tiedot, mieltymykset ja keskinäistä suhdetta koskevat tiedot jne.) muiden John Deere -yritysryhmän jäsenten ja John Deeren samanaikaisia liiketoimintaprosesseja varten. John Deere -yritysryhmä myös hallinnoi kaikkien puolesta infrastruktuuria, jossa John Deere -ryhmän jäsenet käsittelevät henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa meitä koskevaa juridisia velvollisuuksia (2) se on välttämätöntä, jotta John Deere tai John Deere -yritysryhmän jäsen voi oikeutettuja intressejänsä vastaavasti hallita ja pitää käynnissä John Deeren tai John Deere -yritysryhmän päivittäistä liiketoimintaa, hallita John Deeren tai John Deere -yritysryhmän taloutta, hallita John Deereen tai John Deere -yritysryhmään kohdistuvia riskejä, yritys- ja tietohallintoa, hallita liiketoimintaan kuuluvia rahansiirtoja, arvioida yhdistymis- ja yrityskauppatoimintaa (mukaan lukien hankintakohteiden Due Diligence -tarkastus) (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä).

k) Kelpoisuus: Tuotteita, palveluja tai tarjouksia koskevan kelpoisuuden selvittäminen, henkilöllisyytesi varmistaminen tai sen varmistamisessa avustaminen, sääntelyä koskevien vaatimustenmukaisuusvelvoitteiden noudattaminen, suojautuminen hallituksen tai muun toimijan pakotteilta sekä sisäisten vaatimustenmukaisuusvelvoitteiden noudattaminen.

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: tunne-asiakkaasi-tyyppisen due diligence -tarkastuksen suorittaminen (mukaan lukien eri lähteistä kuten julkisista lähteistä peräisin olevien tietojen käyttö identiteettien tarkastukseen ja varmentamiseen), luottokelpoisuus- ja luottotietotarkastusten sekä riskiarvioiden tekeminen, suojautuminen pakotteilta sekä muiden sääntelyä koskevien vaatimusten noudattaminen (mukaan lukien vaatimukset, joita John Deere -yritysryhmän muun jäsenet asettavat) kuten sen tarkastaminen, oletko poliittisesti merkittävässä asemassa oleva henkilö ja vastaatko terrorismirahoituksen paljastamista ja estämistä koskevia vaatimuksia.

Pääasiassa Illinoisin Molinessa, Deere & Companyssa sijaitseva ”Global Trade Compliance Group” avustaa John Deereä henkilötietojen käsittelyssä tähän tarkoitukseen (mutta siihen kuuluu ihmisiä, joiden työpisteet ovat muissa John Deere -ryhmän jäsenyrityksissä). ”Global Trade Compliance Group” kantaa ensisijaisen vastuun tapauksista, joissa yksilö havaitaan estolistalla, ja selvittää tapaukset. Se myös tutkii ja korjaa tilanteet, joissa osuma on perusteeton.

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä minkä tahansa kanssamme solmimasi sopimuksen yhteydessä (mukaan lukien online-palvelujen käyttöehdot) tai asian hoitamiseksi ennen sopimuksen solmimista kanssamme; (2) käsittely on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa meitä koskevaa juridista tai lakisääteistä velvollisuutta; (3) käsittely on välttämätöntä yksilöiden oleellisten etujen suojelemiseksi; (4) käsittely on välttämätöntä yleisen edun nimissä; tai (5) käsittely on välttämätöntä John Deeren, John Deere -yritysryhmän jäsenen tai kolmannen osapuolen (esim. jälleenmyyjä tai liiketoiminta-asiakas) oikeutettujen intressien näkökulmasta rahanpesun ja seurausten loukkaamisen estämiseksi, petosten ehkäisemiseksi ja paljastamiseksi sekä (tulevien) asiakkaidemme ja liiketoimintakumppaniemme ymmärtämiseksi (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä tai (4) käsittely tapahtuu luvallasi. Arkaluontoisten henkilötietojen käsittely tapahtuu EU- tai EU/EEA-jäsenmaan lakien mukaisesti, mukaan lukien tarvittaessa oikeudellisten vaatimusten esittäminen, käyttäminen tai puolustaminen. Mahdollisten rikoksia ja tuomioita koskevien tietojen käsittely tapahtuu EU- tai ETA-jäsenmaan lakien mukaisesti.

l) Lainsäädännön noudattaminen, oikeudenkäynnit: Sovellettavien lakien ja säädösten noudattaminen sekä juridisten oikeuksien luominen, käyttäminen ja puolustaminen.

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn (mukaan lukien arkaluontoiset henkilötiedot tai tiedot, jotka koskevat rikostuomioita ja rikoksia) seuraavia tarkoituksia varten: Niiden juridisten tai muiden vaatimusten noudattaminen, jotka koskevat John Deere -yritysryhmän jäseniä (mukaan lukien muiden kuin oman sijaintimaasi lait ja säädökset); julkisen vallan tarkastusvaateiden noudattaminen sekä muiden julkisen vallan tai muiden julkisten viranomaisten pyyntöjen noudattaminen (mukaan lukien muista kuin omasta sijaintimaastasi tulevat), lainkäyttöön vastaaminen, juridisten oikeuksien ja korvausten hakeminen mukaan lukien oikeuksiemme suojelu ja käyttö, omaisuuden suojelu, oikeuksien suojelu, muiden tahojen sekä John Deere -yritysryhmän jäsenten oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojelu sekä oikeudenkäyntiin liittyvä selvitystyö, siihen valmistelu ja niissä puolustautuminen sekä kaikenlaisten sisäisten valitusten tai vaateiden hallinta (mukaan lukien oikeudenkäynti USA:ssa ja hallinnon pyynnöt).

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa meitä koskevaa juridisia velvollisuuksia (2) se on välttämätöntä, jotta John Deere tai John Deere -yritysryhmän jäsen voi oikeutettuja intressejänsä vastaavasti hallita ja pitää käynnissä päivittäistä liiketoimintaansa, hallinta liiketoimintamme taloutta, hallita liiketoimintamme kohdistuvia riskejä, yritys- ja tietohallintoa ja noudattaa EU:n ulkopuolisia lakeja ja muiden sellaisten maiden lakeja, joissa John Deere -yritysryhmä toimii (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä). Arkaluontoisten henkilötietojen käsittely tapahtuu EU- tai EU/EEA-jäsenmaan lakien mukaisesti, mukaan lukien tarvittaessa oikeudellisten vaatimusten esittäminen, käyttäminen tai puolustaminen. Mahdollisten rikoksia ja tuomioita koskevien tietojen käsittely tapahtuu EU- tai ETA-jäsenmaan lakien mukaisesti.

m) Tutkimukset: Petosten, yrityksen toimintamalliin liittyvien rikkomusten tai minkä tahansa muun luvattoman, loukkaavan tai epäasiallisen toiminnan estäminen, havaitseminen ja selvittäminen (mukaan lukien rikokset).

Tämä sisältää henkilötietojen käsittelyn seuraavia tarkoituksia varten: Vaatimustenmukaisuutta ja vihjepuhelinta koskevien tapausten selvittäminen ja niihin vastaaminen (mukaan lukien USA:n Sarbanes-Oxley Act -lakia vastaavan vihjelinjajärjestelmän ylläpito).

Vaatimustenmukaisuutta koskevissa tutkimuksissa John Deereä valvoo ja tukee John Deere-yritysryhmän ”Global Business Conduct and Global Enterprise Security & Preparedness” -keskus, joka sijaitsee pääasiassa Deere & Companyssa Molinessa, Illinoisissa (siihen kuuluu ihmisiä, joiden työpisteet ovat muissa John Deere -ryhmän jäsenyrityksissä).

Käsittely on oikeutettua sillä lakisääteisellä perusteella, että (1) käsittely on välttämätöntä, jotta voimme noudattaa liiketoimintaamme koskevia juridisia velvollisuuksia (2) se on välttämätöntä, jotta John Deere tai John Deere -yritysryhmän jäsen voi oikeutettuja intressejänsä vastaavasti hallita ja pitää käynnissä John Deeren tai John Deere -yritysryhmän liiketoimintaa, hallita riskejä, jotka koskevat John Deereä tai John Deere -yritysryhmää, hallita yritys- ja tietohallintoa, havaita ja estää petoksia sekä havaita ja estää John Deere -yritysryhmän toimintatapojen rikkomuksia ja noudattaa EU:n ulkopuolisia lakeja ja muiden sellaisten maiden lakeja, joissa John Deere -yritysryhmä toimii (siinä mitassa, kun tällaiset oikeutetut intressit eivät väisty omien intressiesi tai perusoikeuksien ja vapausoikeuksiesi tieltä). Arkaluontoisten henkilötietojen käsittely tapahtuu EU- tai EU/EEA-jäsenmaan lakien mukaisesti. Mahdollisten rikoksia ja tuomioita koskevien tietojen käsittely tapahtuu EU- tai ETA-jäsenmaan lakien mukaisesti.

 

4. Kolmannet osapuolet, joiden kanssa tietoja jaetaan tai jotka näkevät ne

a) Henkilötietoja jaetaan tai niitä paljastetaan John Deeren ja John Deere -yritysryhmän kesken tässä selosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. John Deere -yritysryhmän jäsenet käsittelevät henkilötietoja tätä selostetta vastaavalla tavalla mikäli ne eivät ole muuta ilmoittaneet.

b) Kappaleessa 3 kuvattujen tarkoitusten saavuttamiseksi jaamme henkilötietoja tai annamme niitä tietoon John Deere -yritysryhmän sisällä. Hyödynnämme John Deere -yritysryhmän osaamista ja tietoa kuten keskitettyä henkilöstöhallintoa, kirjanpitoa, kassaa, riskinhallintaa, yrityshallintoa, tietoteknologiaa ja turvatoimintoja. Viittaukset John Deereen ja John Deere -yritysryhmän jäseniin tämän selosteen luvussa 3 tarkoittavat yleisesti tapauksia, joissa John Deere -ryhmän jäsenet ohjaavat toimintaa yhdessä John Deeren kanssa.

c) Paljastamme henkilötietoja, jos se on tarpeen jonkin pyytämäsi tai valtuuttamasi liiketoimen valmiiksi saattamiseksi tai tuotteen tai palvelun tarjoamiseksi sinulle.

Annamme esimerkiksi maksutietoja pankeille ja muille rahalaitoksille maksun käsittelemistä varten. Jaamme tietoja myös silloin, jos määräät meidät tekemään niin. Saatat myös pyytää lisätietoja tuotteesta tai palvelusta tai pyytää tarjouksen online-palveluista. Lähetämme sen alueesi valtuutetulle John Deere -jälleenmyyjälle jatkokäsittelyä varten, jotta pyyntösi saadaan käsiteltyä. Kappaleessa 12 kuvatulla tavalla voit myös jakaa arvioita ja palautetta keskustelupalstalla ja muilla julkisilla alueilla.

d) Jaamme henkilötietoja tai paljastamme niitä valtuutetuille John Deere -jälleenmyyjille, jakelijoille, kauppiaille ja liiketoimintakumppaneille kappaleessa 3 lueteltuja tarkoituksia varten.

Valtuutettu John Deere -jälleenmyyjä toimii välissämme esimerkiksi John Deereä koskevan asiakassuhteesi hallinnassa, mukaan lukien avustaminen tarjouspyynnöissä, tuotteiden ja palvelujen hankkiminen, osien tilaaminen, tuotteiden ja palvelujen hallinta (mukaan lukien tilaukset), rahoitus ja takuupalvelu.

e) Jos olet asiakkaan tai jälleenmyyjän työntekijä tai edustaja, jaamme tietoja tällaisen asiakkaan tai jälleenmyyjän kanssa tai paljastamme niitä sille.

f) Jaamme henkilötietoja kolmansien osapuolten palvelutarjoajien (näihin viitataan yleisesti nimityksellä ”tietojen käsittelijä”) kanssa, jotta ne toimivat tarkoituksia varten puolestamme.

Näitä ovat esimerkiksi teknologia-alan yritykset kuten ohjelmisto- ja tietokonepalveluja tarjoavat palvelut (esim. tiedonhallinta ja tallennustilapalvelut, hosting-palvelujen tarjoajat, ohjelmistopalvelut, nettihotellit ja sähköpostipalvelut), teknologia-alan yritykset, jotka tarjoavat laitteistoja ja lisävarusteita (esimerkiksi tietokoneiden valmistajat ja jakelijat), tukipalvelut kuten yritykset, jotka tarjoavat liiketoiminnan tukipalveluja (esim. postitusyritykset, tulostuspalvelut, puhtaanapitopalvelut ja hälytysjärjestelmiä asentavat, huoltavat ja valvovat yritykset), taloushallintoa tarjoavat yritykset, jätehuolto- ja hävityspalveluja tarjoavat yritykset (esim. asiakirjasilppuripalvelu) ja analyysipalvelujen tarjoajat. Joissakin tapauksissa nämä yritykset saattavat kerätä tietoa puolestamme suoraan sinulta.

g) Jaamme henkilötietoja myös muiden yritysten kanssa tai paljastamme tietoja niille, jotta ne voivat hoitaa erikoistuneita tai ammattimaisia toimintoja puolestamme (näihin viitataan yleisesti nimityksellä ”tietojen käsittelijä”).

Tällaisia ovat esimerkiksi rahalaitokset kuten maksupalvelut ja pankit, jotka ovat osallisina maksujen käsittelyssä tai jotka tarjoavat meille rahoitusta, finanssialan toimijat kuten vakuutusvälittäjät ja vakuutusyhtiöt, jotka auttavat meitä riskinhallinnassa, tukipalvelut kuten yritystukea ja koulutuskursseja tarjoavat yritykset, rahtiliikkeet jotka toimittavat tuotteitamme, telealan yritykset jotka tarjoavat kiinteitä liittymiä ja mobiililiittymiä, teknologia-alan yritykset, jotka tarjoavat teknologiaa ja laitteistoja kuten telekommunikaatiolaitteistoja, terveydenhuoltolaitteita ja palveluja tarjoavat yritykset kuten lääkäripalveluja tarjoavat terveysalan toimijat ja muut osapuolet (kuten viranomaiset ja säätelyelimet, kirjanpitäjät, auditoijat, lakimiehet ja muut ulkopuoliset ammatilliset neuvojat) jotka tukevat auditointia, säädöstenmukaisuutta ja yrityshallintotoimintoja ja/tai lainmukaisuutta.

h) Online-palveluihin sisältyy plugin-laajennuksia tai kolmansien osapuolten sisältöä kuten Facebook (“tykkää”-painike), Twitter (“Jaa Twitterissä”-painike), Linkedin tai Google. Plugin-laajennukset tai sisältö saattaa kerätä IP-osoitteesi, tiedot sivuista, joilla olet käynyt online-palveluissa ja ne saattavat käyttää omia evästeitään ja samankaltaisia teknologioita. Jos olet kirjautuneena some-sivustolle samaan aikaan, kun käytät online-palveluja, some-pluginit saattavat välittää some-sivustolle tiedon siitä, että olet käynyt online-palveluissa ja yhdistää tämän some-tiliisi.

Online-palveluissa käytetään esimerkiksi Google Maps -karttapalvelua. Kun käytät Google Maps -karttaa, sinua sitovat Google Mapsin/Google Earthin lisäkäyttöehdot (mukaan lukien Googlen tietosuojakäytäntö).

i) Jaamme tai paljastamme henkilötietoja myös juridisista, määräystenmukaisuutta koskevista, hallinnollisista tai lainkäyttöön liittyvistä syistä.

Esimerkiksi:

  • Jaamme tai paljastamme henkilötietoja ostajille, näiden lakimiehille tai ammattiavustajille, oikeusistuimille, oikeudenkäyntien vastapuolille tai asianomaisille ja näiden ammattineuvonantajille; jos se on tarpeen John Deeren liiketoiminnan tai sen osan tai omaisuuden myyntiin tai siirtämiseen (mukaan lukien uudelleenjärjestely, yhdistyminen, myynti, yhteisyritys, irtautuminen, lopettaminen tai konkurssi).
  • Jaamme tai paljastamme henkilötietoja suojataksemme ja valvoaksemme oikeuksiamme, suojellaksemme omaisuuttamme, suojellaksemme muiden sekä John Deere -yritysryhmän jäsenten oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta, suojautuaksemme petokselta tai muilta laittomilta toimilta, estääksemme, tutkiaksemme, paljastaaksemme rikoksen tai ajaaksemme syytettä rikostapauksessa tai jos sitä muuten tarvitaan tukemaan ulkoista auditointia, lainmukaisuutta ja yrityshallinnon toimintoja.
  • Jaamme tai paljastamme henkilötietoja myös tapauksissa, jossa laki sitä vaatii (mukaan lukien muiden kuin sijaintimaasi lait) kuten vasteena haasteeseen, etsintälupaan, tuomarin määräyksin ja muihin juridisiin tapahtumiin mukaan lukien lainmukaisuutta valvovat viranomaiset ja oikeusistuimet Yhdysvalloissa ja muissa maissa, joissa John Deere -yritysryhmän jäsenet toimivat.

Huomaa, että saatamme jakaa ja paljastaa sinusta myös sellaisia tietoja, jotka eivät ole henkilötietoja. Voimme esimerkiksi julkaista raportteja, jotka sisältävät yhdistelmätietoa ja tilastotietoa asiakkaistamme ja laitteistamme.

5. Evästeet ja vastaavat keräysteknologiat

Kun käyt online-palveluissa tai avaat tai napautat John Deeren lähettämää tietoa kuten sähköpostia, John Deere (tai kolmannet osapuolet) keräävät tietoa automaattisin keinoin käyttämällä teknologioita kuten palvelin- tai käyttölokeja, selain- tai http-evästeitä, paikallisia jaettuja kohteita, paikallista tallennusta, web beacon/pixel tag -menetelmiä, upotettuja skriptejä, ETag-meneltelmää, palvelin-palvelin-yhteyksiä ja muita samankaltaisia keräysteknologioita.

Seuraava on yhteenveto. Ole hyvä ja lue evästeitä koskeva selosteemme niin saat lisätietoa siitä, miten John Deere (tai kolmannet osapuolet) käyttävät evästeitä ja samankaltaisia teknologioita John Deeren verkkosivustoilla ja online-palveluisssa, tai siitä, miten tällaisia teknologioita hallitaan.

Tällaisia teknologioita käytetään yleisesti online-palvelujen asianmukaisen toiminnan mahdollistamiseen, mieltymyksiesi tai valintojesi muistamiseen, online-palvelujen parantamisen apuna, tiedottamiseen liittyvän vasteen mittaamiseen, kommunikointimme tai promootion edistämiseen, mukautetun tai räätälöidyn kokemuksen tarjoamisen online-palveluissa, tietynlaisten petosten havaitsemiseen ja estämiseen sekä relevantin mainonnan toteuttamiseen. Eräissä tapauksissa liitämme evästeitä tai samankaltaisia keräysteknologioita käyttämällä kerättyä tietoa muihin henkilötietoihin, joita olemme keränneet sinusta tämän selosteen kappaleessa 3 kuvatulla tavalla.

Olemme yhteydessä kolmansiin osapuoliin toteuttaaksemme seuranta- ja raportointitoimintoja verkkoprosessointiamme varten. Olemme myös yhteydessä kolmansiin osapuoliin, jotka auttavat meitä tuottamaan henkilökohtaiseksi räätälöityä sisältöä ja relevanttia mainontaa online-palvelussa tai kolmansien osapuolten sivustoilla ja palveluissa, joissa saatat vierailla. Nämä kolmannet osapuolet saattavat käyttää evästeitä ja muita samankaltaisia teknologioita kerätäkseen tietoa siitä, miten käytät online-palveluja ja mitä teet kolmansien osapuolten sivustoilla ja palveluissa, jotta ne voivat näyttää sinulle kohdennettua mainontaa.

6. Kerro-ystävälle-toiminnot

John Deere tarjoaa sivustoillaan "kerro-ystävälle"-toimintoja. Jos päätät käyttää tätä toimintoa, lähetämme ystävällesi automaattisesti kertaluonteisen sähköpostin, joka sisältää määrittämäsi tiedot ja kutsumme hänet vierailemaan verkkosivustolla. John Deere käyttää näitä tietoja yksinomaan tämän kertaluonteisen sähköpostin lähettämiseen eikä säilytä tietoja.

7. Rekisteröidyn henkilön oikeudet

Paikallisen lain puitteissa sinulla on tiettyjä henkilötietoihin liittyviä oikeuksia, joita voit käyttää ilmaiseksi: (a) Pääsy: Sinulla on oikeus saada meiltä tietoa seuraavista: käsittelemmekö henkilötietojasi, käsittelyn tarkoitus, tiedon luokat, tiedot tietojen saajista ja muista kuin EU-maista, joissa ne sijaitsevat, turvatoimet joita sovelletaan tiedonsiirtoon muihin kuin EU-maihin, tietojen säilytysaika tai sen määrittämisen kriteeri, lisätietoja oikeuksistasi, käsittelytoimemme ja tiedon tarjoajat sekä käsittelyn oleelliset ja suunnitellut seuraukset; (b) Korjaus: Sinulla on oikeus vaatia väärien henkilötietojen korjaamista ja epätäydellisen tiedon täydentämistä; (c) Siirrettävyys: Voit saada meille antamasi itseäsi koskevat henkilötiedot strukturoidussa, yleisessä käytössä olevassa ja koneellisesti luettavassa muodossa ja sinulla on oikeus siirtää ne esteettä muille rekisterinpitäjille. Tämä oikeus on olemassa vain, jos käsittely perustuu suostumukseesi tai sopimukseen ja käsittely tapahtuu automaattisin keinoin; (d) Esto: Voit vaatia itseäsi koskevien henkilötietojen käsittelyn estämistä, jos (i) kiistät niiden oikeellisuuden – siksi ajaksi minkä tarvitsemme vaatimuksesi tarkastamiseen; (ii) käsittely on laitonta ja vastustat tietojen poistamista ja pyydät sen sijaan käsittelyn estämistä; (iii) emme enää tarvitse tietoja, mutta ilmoitat meille, että tarvitset tietoja viedäksesi jonkin asian oikeuteen, ajaaksesi asiaasi tai puolustautuaksesi oikeudessa; tai (iv) vastustat käsittelyä, joka perustuu julkiseen tai oikeutettuun intressiin – siksi ajaksi minkä tarvitsemme vaatimuksesi tarkastamiseen; ja (e) Poisto: Voit vaatia meitä poistamaan itseäsi koskevat henkilötiedot, jos ne eivät ole enää välttämättömiä siihen tarkoitukseen jota varten olemme keränneet ne, olet peruuttanut suostumuksesi eikä käsittelyyn ole olemassa muuta oikeudellista perustetta, vastustat eikä käsittelyyn ole sen ylikäyvää oikeutettua perustetta, käsittely on laitonta tai poistamista tarvitaan juridisen velvoitteen noudattamiseksi.


Vastustus: Sinulla on oikeus vastustaa itseäsi koskevien henkilötietojen käsittelyä omaan tilanteeseesi liittyvistä painavista ja oikeutetuista syistä, lukuun ottamatta tapauksia, joissa lainsäädännössä nimenomaisesti säädetään tällaisesta käsittelystä. Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa itseäsi koskevien henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksissa.


Jos haluat käyttää mitä tahansa näistä oikeuksista tai olet huolestunut siitä, miten henkilötietojasi käytetään, ole hyvä käytä rekisteröidyn henkilön oikeuksia koskevaa portaaliamme [täällä]. Huomaa myös, että sinulla on oikeus esittää valitus valvontaviranomaiselle. Erityisesti sen jäsenmaan valvontaviranomaiselle, jossa asut, työskentelet tai jossa valituksen aiheena oleva seikka on ilmennyt.

Jos sinulla on kysyttävää John Deere -yritysryhmän eri jäsenten rooleista ja vastuualueista ml. siitä missä ne toimivat yhdessä rekisterinpitäjinä, ota yhteyttä tietosuojavastaavaan (”Data Protection Officer”, “DPO”). Ota yhteyttä tietosuojavastaavaan myös, jos haluat tietää enemmän John Deere -yritysryhmän niiden jäsenten sopimuksesta, jotka toimivat rekisterinpitäjinä yhdessä John Deeren kanssa. Yhteisrekisterinpitäjien tapauksissa voit käyttää oikeuksiasi suhteessa jokaiseen niistä ja niistä jokaista vastaan.

Tietosuojavastaavamme yhteystiedot löytyvät tämän selosteen luvusta 15.

8. Hyväksynnän hallinta

Jos olemme pyytäneet sinulta hyväksyntää henkilötietojesi käyttämiseen tiettyyn tarkoitukseen, voit olla antamatta suostumustasi ja peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa, myös ottamalla meihin yhteyttä kappaleessa 7 tai 15 määriteltyjä menetelmiä käyttämällä. Tämä ei vaikuta mihinkään ennen suostumuksesi peruuttamista tapahtuneen henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

9. Henkilötietojen siirto muihin maihin

Toimintamme maailmanlaajuisen luonteen vuoksi eräät luvussa 4 mainituista vastaanottajista voivat sijaita Euroopan Talousalueen (ETA) ulkopuolisella alueella, mikä ei tarjoa asianmukaista tietosuojaa. Kansainväliset siirrot tapahtuvat maihin, joissa John Deere -yritysryhmän jäsenillä on toimistoja mukaan lukien Intia ja Yhdysvallat.

Euroopan Komissio on tunnustanut, että eräät ETA-maat tarjoavat asianmukaisen ETA-standardien mukaisen tietosuojan (luettelo näistä maista löytyy täältä: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm. Tiedonsiirrossa ETA-maihin, joiden tietosuojaa Euroopan Komissio ei pidä asianmukaisena, me sovellamme asianmukaisia keinoja kuten sitovia yrityssääntöjä, vakiomuotoisia Euroopan Komission hyväksymiä sopimuslausekkeita henkilötietojen suojaamiseen, muita valideja siirtomekanismeja tai - poikkeuksellisissa oloissa - sallittuja lakisääteisiä poikkeusperusteita. Siirrot tällaisissa maissa sijaitseville kolmansille osapuolille toteutetaan käyttämällä hyväksyttävää tiedonsiirtomekanismia, kuten sitovia yrityksiä koskevia sääntöjä, Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita henkilötietojen suojaamiseksi, sertifikaatteja, hyväksyttyjä käytännesääntöjä, muita valideja siirtomekanismeja; tai poikkeustapauksissa sallittujen lainsäädännön poikkeuksien perusteella. Ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme tämän selosteen kappaleesta 15 löytyvien tietojen avulla, jos haluat saada kopion mekanismista.

 

10. Tietojen säilyttäminen

Tietoja säilytetään niin pitkään kuin katsomme sen välttämättömäksi tässä selosteessa ilmoitettujen tarkoitusten kannalta tai asiaa koskevan lain määräämän ajan. Seuraavat kriteerit määrittävät säilytysajan keston:

  • Meillä on kanssasi edelleen jatkuva asiakassuhde;
  • Henkilötietoja tarvitaan osassa 3 lueteltuihin tarkoituksiin; tai
  • Voimassa olevat lait ja säädökset velvoittavat meidät säilyttämään henkilökohtaiset tiedot.

Meillä voi olla myös velvollisuus säilyttää henkilötietoja pidemmän ajan, esimerkiksi oikeudenkäyntitapauksessa tai jos meitä kohtaan esitetään haaste, etsintämääräys, oikeusistuimen määräys tai edessä on muu juridinen prosessi, joka vaatii meitä säilyttämään henkilötiedot. Tietoja säilytetään oman tietojen säilytystä koskevan aikataulumme mukaisesti ja sovellettavien lain säännösten mukaisesti. Poistamme ja/tai anonymisoimme tarpeettomiksi käyneet henkilötiedot oman tietojen säilyttämistä koskevan aikataulumme ja sovellettavien lain säännösten mukaisesti. Lisätietoja saat ottamalle meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla.

11. Kolmansien osapuolten tietosuojakäytänteet

Tämä tietosuojaseloste koskee ainoastaan John Deeren ja John Deere -yritysryhmän jäsenten suorittamaa henkilötietojen käsittelyä. Sellaisilla muilla verkkosivustoilla, joille voi päästä tältä verkkosivustolta tai joiden ominaisuuksia tai toimintoja on yhdistetty online-palveluihin, on omat tietosuojaa koskevat käytäntönsä ja toimintatapansa. Myös itsenäisillä jälleenmyyjillämme, toimittajillamme ja liiketoimintakumppaneillamme on omat tietosuojaa koskevat käytäntönsä ja toimintatapansa. Suosittelemme, että tutustut kaikkien kolmansien osapuolten tietosuojaselosteisiin ennen kuin annat niille tietoja tai tartut tarjoukseen tai tarjouskampanjaan.

12. Foorumit, tuotearviot ja muut julkiset alueet

Verkkosivustollamme on keskustelupalsta ja muita alueita, joilla voit julkaista tuotearvioita, olla yhteydessä toisiin ja joille lähettää mediasisältöä. Lue asiaa koskevat "Käyttöehdot" huolellisesti ennen kuin lähetät näille alueille mitään. Kaikki lähettämäsi tieto on kenen tahansa internetin käyttäjän tavoitettavissa - joku muu voi lukea ja kerätä kaikki viestin mukana lähettämäsi henkilötiedot ja käyttää niitä. Jos esimerkiksi lähetät tuotearvion mukana sähköpostiosoitteesi, saatat saada pyytämättä viestejä kolmansilta osapuolilta. Ole varovainen, kun lähetät mitään henkilötietoja.

13. Työnhakijat

Jos olet hakenut työpaikkaa John Deereltä, työhakemuksesi sisältämiä henkilötietoja käytetään yleisesti rekrytointitarkoituksiin ja muihin sisäisiin henkilöstöhallinnon tarkoituksiin. Katso lisätietoja yleisestä rekrytointiselosteesta. Se löytyy valikosta “Maa- tai tuotekohtaiset tiedot”.

14. Tämän selosteen muutokset

Saatamme silloin tällöin päivittää tämän tietosuojaselosteen, jotta se edustaisi uusia tai erilaisia tietosuojakäytänteitä. Jos teemme tähän tietosuojaselosteeseen oleellisia muutoksia, laitamme kotisivullemme asiaa koskevan tiedotteen.

15. Näin otat meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tietosuojakäytänteistämme tai tästä tietosuojaselosteesta tai niitä koskevaa palautetta. Tavoitat meidät netistä osoitteesta R2PrivacyManager2@JohnDeere.com . Tavoitat meidät suoraan sähköpostilla osoitteesta:

John Deere GmbH & Co KG
Tietosuojavastaava
John Deere Str. 70
68163 Mannheim
Saksa

Rekisterinpitäjiin kuuluvat:

Nimi

Yhteystiedot

Vastuullisuus

John Deere Gmbh & CO KG

John Deere-Str. 70,68163 Mannheim, Saksa 68163, Saksa

  • Euroopan pääkonttori;
  • Maatalous- ja maanhoitotuotteet ja -palvelut;
  • EMEA- myynti ja markkinointi
  • verkkopalvelut; tietopalvelut ja tilaukset

John Deere Forestry Oy

Lokomonkatu 21, Tampere, Tampere, Suomi 33900, Suomi

  • Metsäkoneet ja palvelut
  • Myynti ja markkinointi

John Deere Bank SA, mukaan lukien sen konttorit ja edustustot Saksassa, Sveitsissä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Espanjassa.

43 Avenue John F. Kennedy, 1855 Luxemburg, Luxemburgin suurherttuakunta

Rahoitustuotteet ja -palvelut

John Deere Acceptances S.r.l.

Via Guiseppe di Vittorio 1, Wignate (Milano) 20060, Italia

Rahoitustuotteet ja -palvelut

John Deere Solutions Réseau S.A.S.

23 Rue du Paradis, 45140 Ormes, Ranska

Rahoituspalvelut

John Deere Forestry, Ltd. (Yhdistynyt kuningaskunta)

Carlisle Airport Industrial Estate Carlisle, Cumbria CA6 4NW, Yhdistynyt kuningaskunta

Myynti ja markkinointi

John Deere Ltd. (UK)

Harby Road Langar, Nott's. NG13 9HT, Yhdistynyt kuningaskunta

Myynti ja markkinointi

John Deere Iberica, S.A. (Espanja)

Bulevar John Deere, 2 CP: 28984, Parla (Madrid)

Myynti ja markkinointi

John Deere Polska Sp. Z.o.o. (Puola)

Ul. Poznanska 1b 62 – 080 Tarnowo Podgorne

Myynti ja markkinointi

John Deere Forestry AS (Norja)

Industriveien 27 N-2212 Kongsvinger

Myynti ja markkinointi

John Deere Nederland B.V. (Alankomaat)

Expeditiestraat 12 5961PX Horst

Myynti ja markkinointi

John Deere Italiana S.r.L. (Italia)

Via G. di Vittorio, 1 I-20060 Vignate (Milano)

Myynti ja markkinointi

John Deere Forestry Ltd. (Irlanti)

Ballyknocken, Glenealy Co. Wicklow

Myynti ja markkinointi

John Deere France S.A.S. (Ranska)

Rue du Paradis, Ormes F - 45140 St. Jean de la Ruelle

Myynti ja markkinointi

Deere-konsernia sitovat yrityssäännöt

Deere-konsernia sitovat yrityssäännöt

Rekisteröidyn henkilön oikeuksia koskeva pyyntölomake

Rekisteröidyn henkilön oikeuksia koskeva pyyntölomake

Personal Data Complaint Form

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Privacy Manager
Center for Global Business Conduct
Deere  & Company
One John Deere Place
Moline, Illinois 61265-8098 USA
PrivacyManager@JohnDeere.com 

      
Privacy Officer
John Deere Financial Limited
166-170 Magnesium Drive
CRESTMEAD QLD 4132

or

PO Box 1544
BROWNS PLAINS BC QLD 4118
Ph: 1-800-857-057
Fax:(07) 3802 3142
Email:23JDFinancial@JohnDeere.com
 
John Deere Limited - Head Office
166-170 Magnesium Drive
Deere  & Company
Crestmead, Queensland 4132, AUSTRALIA

Australia:
Free call: 1800 800 981 / Phone: +61 7 3802 3222
New Zealand:
Free call: 0800 303 100

ASIA: 

Privacy Manager
Office of Corporate Compliance
Deere & Company
One John Deere Place 
Moline, Illinois 61265-8098

PrivacyManager@JohnDeere.com

NORTH AMERICA:
Canada For John Deere Canada ULC
and all affiliates other than John Deere Financial:
Chief Privacy Officer
John Deere Canada ULC
P.O. Box 1000
Grimsby, Ontario, L3M 4H5
Phone:1-905-945-9281
Fax: 1-905-945-7311

For John Deere Financial:
Chief Privacy Officer
John Deere Financial
3430 Superior Court
Oakville, Ontario L6L 0C4
Phone: 1-800-321-3766
Fax: 1-888-446-1890

México/Centroamérica
Privacy Manager - Mexico
Alejandro Ortega
Blvd. Díaz Ordaz número 500
Colonia La Leona, Código Postal 66210
San Pedro Garza García, Nuevo León MEXICO

USA/Canada
Privacy Manager
Center for Global Business Conduct
Deere & Company
One John Deere Place
Moline, Illinois 61265-8098 USA

PrivacyManager@JohnDeere.com 

LATIN AMERICA & CARIBBEAN:
Industrias John Deere Argentina SA,
E-Marketing Department,
John Orsetti 481, (S2152CFA)
Grenadier Baigorria,
Province of Santa Fe – Argentina

EUROPE:

John Deere GmbH & Co. KG
Region 2 Sales & Marketing Center
Datenschutzbeauftragter
John-Deere-Straße 70
68163 Mannheim, Germany

Telephone: +49 621 829 - 01
Fax: +49 621 829-45-8300


E-Mail: R2DataPrivacyManager2@JohnDeere.com 


John Deere Bank S.A.,
43, avenue John F. Kennedy L-1855
Luxembourg

Telephone: + 352 2629901
Fax: +352 262990-200

Email: JDFComplianceEU@JohnDeere.com 


AFRICA:
Privacy Manager
Center for Global Business Conduct
Deere & Company
One John Deere Place
Moline, Illinois 61265-8098 USA

PrivacyManager@JohnDeere.com 

South Africa
Deere & Company European Office
Data Protection Officer
John-Deere-Strasse 70
68163 Mannheim, GERMANY
Phone: (0621)829-01
Fax: (0621) 829-45-8300
R2DataPrivacyManager2@JohnDeere.com 

MIDDLE EAST – Near & Middle East:
Deere & Company European Office
Data Protection Officer
John-Deere-Strasse 70
68163 Mannheim, Germany
Telephone: (0621) 829 - 01
Fax: (0621) 829-45-8300

R2DataPrivacyManager2@JohnDeere.com 

Privacy Manager
Center for Global Business Conduct
Deere & Company
One John Deere Place
Moline, Illinois 61265-8098 USA

PrivacyManager@JohnDeere.com 

AUSTRALIA & NEW ZEALAND:

Privacy Officer
John Deere Financial Limited
166-170 Magnesium Drive
CRESTMEAD QLD 4132
or
PO Box 1544
BROWNS PLAINS BC QLD 4118
Ph: 1-800-857-057
Fax:(07) 3802 3142
Email: 23JDFinancial@JohnDeere.com  

John Deere Limited - Head Office
166-170 Magnesium Drive
Deere & Company
Crestmead, Queensland 4132, AUSTRALIA

Australia:
Free call: 1800 800 981 / Phone: +61 7 3802 3222
New Zealand:
Free call: 0800 303 100

Last Updated: May 25, 2018