Entisiä johtajia

Charles Deere Wimanin muotokuva

Charles Deere Wiman

Pääjohtaja

1928-1955

Charles Deere Wiman oli William ja Anna Deere Wimanin poika, John Deeren pojanpojanpoika ja edeltäjänsä William Butterworthin vaimon veljenpoika.

Kun Wimanin ura John Deerellä alkoi vuonna 1915 tuotantolinjan työntekijänä, tuntipalkka oli 15 senttiä. Uralla edetessään hän sai arvostusta pajan työntekijöiltä, teknikoilta ja esimiehiltä.

Hän oli sitoutunut työhönsä ja uskollinen isänmaalle. Wiman jäi useaan otteeseen virkavapaalle toimiakseen armeijan palveluksessa. Vuonna 1916 hän kouluttautui siviililentäjäksi, suoritti lentolupakirjan ja toimi lentäjänä kolmen kuukauden ajan ennen lentoturmassa loukkaantumista.

Toivuttuaan hän palasi Deere & Companyn työntekijäksi, kunnes Yhdysvallat osallistui ensimmäiseen maailmansotaan. Wiman liittyi Yhdysvaltojen armeijaan vänrikiksi. Hänet ylennettiin useita kertoja, ja hän saavutti kapteenin arvon ennen palvelusajan päättymistä vuonna 1919.

Samana vuonna hänet valittiin Deere & Companyn hallitukseen, ja vuonna 1924 hänestä tuli apulaisjohtaja, joka vastasi tehdastoiminnasta. William Butterworthin jäätyä eläkkeelle vuonna 1928 35-vuotiaasta Wimanista tuli Deere & Companyn pääjohtaja.

Yalestä valmistunut Wiman painotti tutkimusta ja uusien tuotteiden kehittämistä taloudellisesti huonoinakin aikoina. Laman jyllätessä vuonna 1934 John Deere toi markkinoille kuuluisan A-mallin traktorin. Sitä seurasi B-malli heti seuraavana vuonna. Näiden suosittujen traktoreiden tuotantoa jatkettiin vuoteen 1952 asti.

Toisen maailmansodan alettua Wiman liittyi uudelleen armeijaan. Vuonna 1942 hänet nimitettiin everstiksi Yhdysvaltojen armeijaan, missä hän toimi kenraali Levin H. Campbellin alaisena.

Vuonna 1944 Wiman ryhtyi johtamaan sotatuotannon maatalouskoneiden ja -laitteiden yksikköä. Uuden nimityksen takia armeija siirsi hänet reserviin. Hän palasi Deere & Companyn työntekijäksi vuoden 1944 puolivälissä ja toimi johtotehtävissä kuolemaansa eli vuoteen 1955 asti.