Entisiä johtajia

Hans Bechererin muotokuva

Hans Becherer

Hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja

1990-2000

Hans Becherer valmistui Connecticutissa sijaitsevan Hartfordin Trinity Collegesta vuonna 1957. Suoritettuaan MBA-tutkinnon Harvardin yliopistossa vuonna 1962 hän aloitti työt Deere & Companyn leivissä.

Becherer toimi 1980-luvun alkupuolelle asti Euroopassa monenlaisissa markkinointi- ja johtotehtävissä. Vuonna 1983 hänet valittiin Deeren maatalous- ja kuluttajatuotteiden ulkomaanyksikön varatoimitusjohtajaksi. Vuonna 1986 hänet nimettiin kansainvälisen maatalous- ja kuluttajatuotteiden yksikön varatoimitusjohtajaksi. Seuraavaksi hänet valittiin pää- ja toimitusjohtajaksi vuonna 1987, ja näissä tehtävissä hän toimi vuoden 1989 syyskuusta lähtien.

Toukokuussa 1990 Becherer valittiin Deere & Companyn hallituksen puheenjohtajaksi Robert Hansonin jäätyä eläkkeelle. Becherer painotti "todellista arvoa" ja nojautui jatkuvan kehityksen sekä maailmanlaajuisen kasvun strategioihin.

Hänen toimikaudellaan Deeren maatalouslaitteiden toimintayksikköön kuuluneet nurmenhoitolaitteiden toiminnot eriytyivät omaksi toimintayksikökseen. Vuona 1991 yritys osti eurooppalaisen ruohonleikkureiden valmistajan SABO:n. Kaksi vuotta myöhemmin nurmikko- ja puutarhalaitteiden myynti nousee ensimmäistä kertaa yli miljardiin dollariin.

Yritys laajeni kansainvälisesti ja siirtyi uusille markkina-alueille Kiinaan, Intiaan, Etelä-Amerikkaan ja entiseen Neuvostoliittoon. 1990-luvulla tekniikka kehittyi. John Deere säilytti johtoasemansa toimialalla täsmäviljelyyn ja tietotekniikan hyödyntämiseen liittyvien innovaatioiden ansiosta.

Vuonna 1997 Deere & Company aloitti pitkäaikaisen yhteistyön golfin ammattipelaajien liiton PGA:n kanssa ja toimii vuosittain järjestettävän John Deere Classic -kilpailun sponsorina. Yrityksestä tuli myös PGA-kierroksen virallinen golfkenttien laitetoimittaja, joka toimittaa kilpailun pelaajaklubin golfkenttien laitteet.

Vuonna 1997 Molineen (Illinois) avattiin John Deeren paviljonki, jonka myötä John Deerestä tuli iso tekijä turistialalla. Paviljongissa pidettävien laite-esittelyjen ja vuorovaikutteisten näyttelyiden ansiosta se on yksi osavaltion suosituimmista turistikohteista.

Vuonna 1999 Deere & Companyn kansainvälinen nettomyynti ja liikevoitto oli 11,7 miljardia dollaria ja nettotulos oli 239 miljoonaa dollaria. Becherer jäi eläkkeelle toukokuussa 2000.