Entisiä johtajia

William Hewittin muotokuva

William Hewitt

Pääjohtaja

1955-1964

Hallituksen puheenjohtaja

1964-1982

John Deeren kuudes pääjohtaja, William Hewitt, oli viimeisin Deeren sukuun kuuluva yhtiön johtaja. Hewitt syntyi Kaliforniassa ja suoritti taloustieteiden tutkinnon Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä. Hän kävi Harvardin Business Schoolia vuoden ajan, mutta hänen rahansa eivät riittäneet tutkinnon suorittamiseen.

Palveltuaan neljä vuotta laivastossa Hewitt alkoi työskennellä Pacific Tractor & Implement -yhtiössä. Vuonna 1948 naituaan hiljattain Patricia Wimanin, Charles Deere Wimanin tyttären, hän astui oikeastaan vasten tahtoaan Deere & Companyn palvelukseen toimien aluejohtajana Kaliforniassa.

Hewitt keräsi nopeasti mainetta hyvänä johtajana ja nopeana oppijana, joka pysyi viileän rauhallisena myös paineen alla. Hänet nimettiin johtajaksi vuonna 1950, ja vuonna 1955 hänet valittiin yksimielisesti uuteen varatoimitusjohtajan virkaan. Toukokuussa 1955 vain 12 päivää ennen appensa kuolemaa Hewitt valittiin Deere & Companyn pääjohtajaksi.

Hewittin toimikauden aikana John Deere otti ensiaskeleensa kohti monikansalliseksi yritykseksi tulemista. Vuonna 1956 yhtiö hankki pääosuuden Lanz-traktoritehtaasta Saksan Mannheimissa ja osti maata Meksikon Monterreystä uutta traktoritehdasta varten.

Yhtiö jatkoi kansainvälistä laajentumistaan seuraavan kahden vuosikymmenen ajan. 1970-luvulle mennessä Deere & Company toimi Argentiinassa, Venezuelassa, Ranskassa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa ja Länsi-Euroopassa, Australiassa, Japanissa, Etelä-Afrikassa, Kiinassa ja Lähi-idässä.

Hewitt toi Deere-mallistoon uudet neli- ja kuusisylinteriset traktorit. Seitsemän vuoden kehittely kulminoitui spektaakkelimaiseen uusien mallien esittelyyn – "New Generation of Power" – Dallasissa pidetyssä huomattavassa jälleenmyyjien showssa vuonna 1960.

Lisäksi Hewitt oli kärkihahmona uuden yhtiön päämajan rakentamisessa. Kun oli päätetty, että yhtiön päämaja pysyisi Molinessa, Illinoisissa, Hewitt valitsi Eero Saarisen rakennuksen arkkitehdiksi. Upouusi Deeren hallintokeskus avasi ovensa vuonna 1964, ja sitä pidetään yhtenä maailman parhaimmista arkkitehtonisista luomuksista.

William Hewitt jäi eläkkeelle vuonna 1982, ja hänet nimettiin samana vuonna Yhdysvaltain suurlähettilääksi Jamaikalla. Hän kuoli 83-vuotiaana vuonna 1998.