Elämäkerta

Samuel R. Allen

Samuel R. Allen

Hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja
Deere & Company
Valittu Deere & Companyn johtokuntaan 2009

Samuel R. Allen on toiminut puheenjohtajana ja pääjohtajana Deere & Companyssa helmikuusta 2010 lähtien.

Allen nimettiin johtajaksi ja toimitusjohtajaksi elokuussa 2009. Hänet nimitettiin pääjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi yhtiöön ja Deere & Companyn johtokunnan jäseneksi kesäkuussa 2009.

Aikaisemmin hän toimi pääjohtajana maailmalaajuisessa maanrakennus- ja metsäkonedivisioonassa ja vastasi John Deere Power Systemsin kansainvälisestä toiminnasta. Allenilla on myös kokemusta Deeren maatalousdivisioonasta, jonka toimintoja hän on johtanut Latinalaisessa Amerikassa, Kiinassa ja Itä-Aasiassa sekä Australiassa. Lisäksi hän oli vastuussa Deeren älykkäiden mobiililaitteiden tekniikoista sekä Deeren edistyneestä tekniikasta ja suunnittelusta. Hän on toiminut johtajana myös henkilöstöhallinnossa, teollisissa suhteissa sekä Joh Deere Creditin kansainvälisissä toiminnoissa.

Allen on työskennellyt johtajana yhtiössä vuodesta 2001 ja on työskennellyt John Deerellä vuodesta 1975.

Lisäksi Allen on toiminut Kilpailukykyneuvoston puheenjohtajana tammikuusta 2010 lähtien. Hänet nimitettiin Whirlpool-yhtiön johtokuntaan kesäkuussa 2010.

Hän suoritti kandidaatin tutkinnon teollisesta liikkeenjohdosta vuonna 1975 Purdue-yliopistossa. Hän on kotoisin Sumterista South Carolinasta.

Deere & Company (NYSE: DE) on maailman johtava edistyksellisten tuotteiden ja palveluiden tarjoaja, joka on sitoutunut tukemaan maasta elantonsa hankkivien asiakkaiden menestystä: asiakkaiden, jotka viljelevät, korjaavat, muokkaavat, rikastavat ja rakentavat maata ja vastaavat siten maailman nopeasti kasvavaan ruoan, polttoaineen, asumisen ja infrastruktuurin kysyntään. Vuodesta 1837 lähtien John Deere on valmistanut laadukkaita ja innovatiivisia tuotteita vankkojen perinteiden pohjalta. Lisätietoja on John Deeren Internet-sivuilla osoitteessa www.JohnDeere.com.