IBC saatavana 1470G-harvesteriin   4.2.2019

IBC (KÄRKIOHJAUS) ON SAATAVANA NYT MYÖS PÄÄTEHAKKUIDEN 1470G-HARVESTERIIN.

John Deere’n kehittämä IBC on ainutlaatuinen puomin ohjausjärjestelmä. Kyseessä on älykäs ohjausjärjestelmä, jossa anturit tunnistavat harvesteripään sijainnin ja algoritmit sovittavat puomin liikeradat yhdeksi kokonaisuudeksi. IBC-järjestelmä toimii myös alustana, jolle voimme tulevaisuudessa helposti lisätä uusia työskentelyä helpottavia ominaisuuksia.

”Myös päätehakkuissa IBC:stä on huomattavaa etua. IBC:n ansiosta ison ja vahvan CH9-nosturin ohjaaminen on nyt yhtä helppoa ja tarkkaa kuin pienempien harvesterien, ja nosturia voi käyttää samalla nopeudella kuin pienempien konemallien nosturia. IBC helpottaa kuljettajan työtä ja tekee työskentelystä mielekästä. Liikkeitä tehdään vähemmän ja se vaikuttaa kuljettajan työssäjaksamiseen. Se on ominaisuus joka on nykypäivää”, kertoo markkinointijohtaja Tommi Ekman.

Tarkkaa ja sujuvaa työntekoa kärkiohjauksella

Harvesterityöskentelyssä IBC:n toiminta on sovitettu koneen työsykliin. Puomin liikeradat ja toiminta mukautuvat automaattisesti puulle vientiin ja kourassa olevaan kuormaan. Kuljettajan ei tarvitse liikutella puomiston osia erikseen. Puomi on helppokäyttöinen ja tarkka kaikilla puomin pituuksilla.

Sähköisten päätyvaimennusten ansiosta puomi toimii pehmeästi. Ääriulottumille mentäessä iskumaiset kuormitukset jäävät pois, mikä tekee kuljettajan työstä miellyttävämpää. Samalla puomin rakenteisiin ja hydraulisylintereihin kohdistuva rasitus vähenee.

IBC parantaa työergonomiaa ja ohjaa kuljettajaa puomin oikeanlaiseen käyttöön, mikä näkyy suoraan tuottavuuden kasvuna.

Kärkiohjaus tuli John Deere’n kuormakoneisiin vuonna 2013. Vuonna 2017 John Deere esitteli kärkiohjauksen ensimmäisenä 1270G-harvesteriin ja myöhemmin samana vuonna myös 1170G-harvesterimalliin. Nyt kärkiohjaus tulee saatavaksi myös päätehakkuiden 1470G-harvesterin 11- ja 10-metrisiin CH9-puomeihin.

John Deere 1470G -harvesteri

John Deere IBC

Lisätietoja antaa:

Elina Suuriniemi
John Deere Forestry Oy
Puh. 0400 466 476
SuuriniemiElina@JohnDeere.com

 

John Deere Forestry Oy:n kotipaikka on Tampere, jossa sijaitsee metsäkoneiden tuotekehityskeskus ja Euroopan markkinointikeskus. Yhtiö työllistää Suomessa noin 760 työntekijää. John Deere -metsäkoneet valmistetaan Joensuussa. Lisätietoja osoitteessa www.JohnDeere.fi

Deere & Company (NYSE: DE) on maailman johtava kehittyneiden tuotteiden ja palveluiden tarjoaja. Yritys on sitoutunut edistämään asiakkaidensa menestystä maahan liittyvissä töissä - maanviljelyksessä, sadonkorjuussa, maanmuokkauksessa, maanparannuksessa ja maanrakennuksessa - sekä auttamaan heitä vastaamaan jatkuvasti kasvaviin ruuan, polttoaineen, rakentamisen ja infrastruktuurin tarpeisiin.  Innovatiivisten ja korkealaatuisten John Deere -tuotteiden perustana on jo vuodesta 1837 ollut luotettavuuden ja rehellisyyden perinne.