Lehdistötiedote   8.10.2021

UUSI IBC–VERSIO TUO KÄYTTÖÖN KULJETTAJAN TYÖTÄ HELPOTTAVIA OMINAISUUKSIA

Metsäkoneteknologian merkkipaalu, John Deeren älykäs puomin kärkiohjaus (IBC - Intelligent Boom Control) on saatavana kaikkiin John Deere WCTL metsäkoneisiin. Uusi IBC 3.0 -versio on jälleen yksi teknologian merkkipaalu, sillä se mahdollistaa älykkäiden, kuljettajan työtä avustavien ja tuottavuutta parantavien toimintojen lanseeraamisen myös tulevaisuudessa.

Uusin IBC 3.0 versio tuo käyttöön kuljettajaa avustavia ominaisuuksia, jotka ohjaavat oikeanlaisiin työmenetelmiin, lisäävät tuottavuutta ja parantavat koneen jälleenmyyntiarvoa.

  • Harvesteripään ylipyörityksen esto säästää letkuvaurioilta.
  • Syötön avustin ohjaa kuljettajaa välttämään puun syöttöä konetta tai ohjaamoa kohti.
  • Sahauksen avustin ohjaa kuljettajaa välttämään sahausta ohjaamoa kohti.

Syöttötoiminto hidastuu merkittävästi syötettäessä puuta kohti konetta ja pysähtyy kohdatessaan määritellyn varoalueen. Ohjausjärjestelmän näyttöruudulle ilmestyy ponnahdusikkuna, joka ohjaa oikeaan työmenetelmään. Sahauksen avustin avustaa välttämään sahausta ohjaamoa kohti. Harvesteripään ylipyörityksen esto säästää letkuvaurioilta ja vapauttaa kuljettajan kapasiteettia työn suunnitteluun. Kuljettajaa avustavat sekä oikeanlaisiin työmenetelmiin ohjaavat toiminnot säästävät konetta myös ulkoisilta vaurioilta, alentavat ylläpitokustannuksia ja parantavat koneen jälleenmyyntiarvoa. IBC 3.0 on saatavana 1270G (H425, H425HD ja H424) ja 1470G (H425 ja H425HD) harvesterimalleihin.

John Deeren edistyksellinen kärkiohjaus

Kärkiohjauksella varustettu puomi on nopea, helppokäyttöinen ja tarkka. Älykkäässä ohjausjärjestelmässä anturit tunnistavat kouran sijainnin ja algoritmit sovittavat puomin liikeradat yhdeksi helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi.

Harvesterityöskentelyssä kärkiohjauksen toiminta on sovitettu harvesterin työsykliin. Puomin liikeradat ja toiminta mukautuvat automaattisesti puulle vientiin ja kourassa olevaan kuormaan. Kuljettajan ei tarvitse liikutella puomiston eri osia erikseen. Kärkiohjaus varmistaa tarkan työskentelyn ja tehokkaat työtavat. Puomin sähköinen päätyvaimennus tekee työskentelystä pehmeää ja sujuvaa, ja samalla koko puomiston rasitus vähenee. Kärkiohjaus parantaa työergonomiaa ja ohjaa kuljettajaa puomin oikeanlaiseen käyttöön, mikä näkyy suoraan koneen tuottavuuden kasvuna sekä kuljettajien päivittäisessä työssä jaksamisessa.

 

Lisätietoja:

Sakari Suuriniemi 
Product Marketing Manager
John Deere Forestry Oy
Puh. 040 8475 443
SuuriniemiSakari@JohnDeere.com

John Deere -harvesteri ylhäältä