Lehdistötiedote   2. elokuuta 2021

John Deere lanseeraa suurimman hinattavan kasvinsuojeluruiskutuslaitteensa

/assets/images/region-2/our-company/news/press-releases/2021/r2g031894.jpg

Uusi R975i-malli ja suurempi ruiskutuspuomi hinattaviin ruiskutuslaitteisiin

John Deeren uusi ruiskutuslaite R975i on suurin yhtiön koskaan valmistama hinattava kasvinsuojeluruiskutuslaite. Tämä 7500 litran kone täydentää vuonna 2022 R900i-sarjaa, jonka muiden mallien säiliön tilavuudet ovat 4400, 5200 ja 6200 litraa.

Tämä uusi malli hyötyy malliston muiden ruiskujen tavoin John Deere täsmäviljelyteknologioista, joten asiakkaat voivat käyttää hyväksi lisää älykkäitä ratkaisuja. Asiakkaat vaativat suurempia säiliöitä ja leveämpiä puomeja sekä suurempaa tarkkuutta, vähäisempää kemikaalien käyttöä ja lisää mukavuutta ruiskuja täytettäessä ja käytettäessä, ja R975i on suunniteltu vastaamaan näihin tarpeisiin. Koneen uusi, suurempi tilavuus merkitsee, että viljelijät ja urakoitsijat voivat viettää enemmän aikaa pellolla ruiskuttamassa ja siten lisätä tuottavuutta, kun yksi säiliöllinen riittää suuremmalle alalle. Tunnettu kaksipiirinen PowrSpray™-liuosjärjestelmä lyhentää myös täyttöaikoja, parantaa levitystä ja lisää tarkkuutta.

M900(i)- ja R900i-sarjan John Deere -ruiskuihin saa ensimmäisen kerran 25 cm:n suutinjaon lisävarusteena. Tässä 'suutin keskellä'-ratkaisussa sijoitetaan ruiskutuspuomin jokaisen 50 cm:n välein asennetun suutinrungon väliin lisäsuutin. John Deere on myös lisännyt puomin jokaiseen päähän suuttimen rungon ja lisäsuuttimen, jolloin peitto on täydellinen ja aliannostus puomin päissä vältetään.

Kaikki hinattavat ruiskut hyötyvät myös R700i:hin vuonna 2021 lanseeratuista lisävarusteista. Niihin kuuluu yksilöllinen suuttimen ohjaus, jonka yli- tai aliannostuksen esto suojaa satoa ja vähentää kustannuksia. Suuttimen ohjaus säätää kasvinsuojelutuotteita jopa 6 €/ha* osiohallinnan lisäksi. Toinen ominaisuus on uusi suljettu siirtojärjestelmä, joka on ISO-hyväksytty liitin. Se estää kaikki kasvinsuojelutuotteiden koskettamiset ja vuodot, joten ruiskutuslaitteen täyttäminen on turvallista ympäristölle että kuljettajalle.

M700(i)- ja R700i-sarjan ruiskujen tärkeä lisäominaisuus Saksan ja Alankomaiden markkinoilla on uusi 33 m leveä puomi ja lisävarusteena 3 m puomin osa tai yksilöllinen suuttimen ohjaus. Tämä puomi täydentää pieniä 3 m:n rivikylvökoneita ja 75 cm:n riviviljelyä vähentäen yhdellä säiliöllisellä tarvittavia ajokertoja ja lisäten tuottavuutta.

*Laskettu 500 ha:n vehnänviljelytilalle, jonka torjunta-ainekustannus on 53 €/ha ha ja sienentorjunta-ainekustannus 65 €/ha – viiden prosentin säästö 118 €:sta = 5,9 €/ha.