LEHDISTÖTIEDOTE   13. kesäkuuta 2022

John Deere juhlii itsekulkevien leikkuupuimurien 75-vuotispäivää

John Deere juhlii itsekulkevien leikkuupuimurien 75-vuotispäivää

Walldorf, 13. kesäkuuta – Itsekulkevan leikkuupuimurin kehitys on muuttanut perusteellisesti maatalouden. John Deere -leikkuupuimurit korjaavat nykyään yli puolet maailman viljasta. Leikkuupuimurien menestystarina malli 55:stä X-sarjaan on teknisen innovoinnin tarina.

John Deeren vuonna 1947 esittelemä malli 55 oli ensimmäinen itsekulkeva leikkuupuimuri. Sitä pidetään monella tavalla nykyisten leikkuupuimurien edelläkävijänä. Tämä oli yhtiön vastaus maatalouden kehittyvään mekanisoitumiseen. John Deere keskittyi seuraavina vuosina ensisijaisesti itsetasaaviin koneisiin, esimerkiksi mäkisen maaston 55H-leikkuupuimureihin, jotka saavuttivat parhaat puintitulokset myös vaativassa maastossa. Ajan myötä leikkuupuimurien kehittyminen auttoi viljelijöitä korjaamaan sadon nopeammin ja tehokkaammin.

Vuosisadan vaihtuessa painopiste siirtyi ohjausjärjestelmiin, joita John Deere oli tutkinut jo alusta lähtien. Yhtiö otti jo vuonna 1999 käyttöön koneen ajolinjan ohjauksen Greenstar 1 -näytöllä. Vain kolme vuotta myöhemmin esiteltiin AutoTracTM ja ensimmäisen sukupolven StarFireTM-vastaanotin. Se oli ensimmäinen leikkuupuimurien kuljettajille ajolinjan handsfree-ohjauksen tarjoava järjestelmä. John Deere esitteli samoin vuonna 2002 Modular Telematics Gateway (MTG) -modeemin. Se tasoitti viljelijöiden ja urakoitsijoiden tietä tarkempaan sadonkorjuuseen. 

Nopea kehitys on johtanut nykyisiin T-, S- ja X-sarjan malleihin. Viljelijät ja urakoitsijat voivat käyttää ajantasaista tietoa koneen suorituskyvystä etävalvontaan ja satoanalyyseihin. 

Katso lisätietoja John Deere -leikkuupuimurien historiasta verkkosivustostamme: https://www.deere.fi/fi/campaigns/leikkuupuimurit-75-vuotta