Lehdistötiedote   13. syyskuu, 2023

John Deere 9RX:n korkea polttoainetehokkuus auttaa tekemään uuden 24 tunnin ennätyksen

The John Deere Bednar

John Deere ja maanmuokkauksen asiantuntija Bednar ovat tehneet uuden maanmuokkauksen ennätyksen; 769,4 hehtaaria 24 tunnissa, joka on 125,4 hehtaaria enemmän kuin vanha ennätys vuodelta 2007. Tämä tulos saavutettiin 691 hv:n John Deere 9RX 640:lla ja Bednar Swifterdisc XE Megan prototyypillä, jonka työleveys on 18,40 metriä.

Tankkaustaukoja tarvittiin vain yksi matalan polttoaineen kulutuksen ja 1 490 litran polttoainesäiliön ansiosta. Hehtaaria kohden kulutus oli vain 3,1 litraa. Työsaavutus oli 32,6 hehtaaria tunnissa ja ajonopeus jopa 21 km/h. Yhdistelmän suorituskyky oli vaikuttava koko testin ajan.

Edes vähäiset ja ennakoimattomat haasteet eivät estäneet tiimiä saavuttamasta tavoitettaan. Säännölliset kuljettajan vaihdot ja työkoneen prototyypin pienen vuodon korjaus sujuivat ilman suurta ajan hukkaa.

”Odotimme haastetta ja olimme varmoja, että lyömme nykyisen ennätyksen yhdessä Bednarin kanssa,” kertoo John Deeren Product Marketing Manager Large Tractors, EU27 Marcus Luchmann. ”Ennätyksen tekeminen auttoi meitä samalla kokeilemaan 9RX-huippumallimme vetokykyä ja pientä polttoaineen kulutusta pellolla.”

24 tunnin testissä oli mukana yhteensä kahdeksan Bednarin, John Deeren ja John Deere -jälleenmyyjä IPSOn työntekijää.