LEHDISTÖTIEDOTE   28 Helmikuuta 2024

John Deere esittelee uudet S7-leikkuupuimurit

 s7-900-combine-harvesting-wheat

Walldorf, 28. helmikuuta 2024 – John Deere lanseerasi tänään uuden S7-leikkuupuimurin Commodity Classic -tapahtumassa Houstonissa, Teksasissa, Yhdysvalloissa – koneen, joka on suunniteltu lisäämään tehokkuutta uusimpien John Deere -moottorien avulla sekä tehostamaan tuottavuutta edistyneen sadonkorjuuautomaation avulla. S7-mallissa on uusi ohjaamo, muotoilu ja nimeämistyyli sekä integroidut kehittyneet täsmäviljelyominaisuudet, joiden monipuolista johtavaa tekniikkaa on jo luotettavasti kokeiltu John Deere X9 -leikkuupuimureissa.


Sadonkorjuun tehokkuus

Uusissa S7-leikkuupuimureissa on uusimman sukupolven JDX-moottorit. S7 700 -mallissa on 9-litrainen JD9X-moottori, kun taas S7 800-, S7 850- ja S7 900 -malleissa on 13,6-litrainen JD14X-moottori. Pellolla testatut John Deere -moottorit tuottavat vahvoja tuloksia kaikissa sadonkorjuuolosuhteissa. Huomionarvoista on, että JD14X-moottori HarvestMotionTM-tekniikalla saavuttaa suurimman tehon pienemmällä vain 2000 r/min moottorin pyörintänopeudella. Lisäksi uusi S7 käyttää X9-mallin jäänteiden hallintajärjestelmää yleisen tehokkuuden parantamiseksi. S7-mallin tyhjennyskierukassa on myös säädettävä tyhjennysputki, jota voidaan ohjata ohjaamosta perävaunun täyttämiseksi helpommin ja tarkemmin.


Kehittynyt sadonkorjuuautomaatio

S7-leikkuupuimureissa voidaan hyödyntää kehittynyttä sadonkorjuuautomaatiota valinnaisten teknologiapakettien avulla. Ne sisältävät automaatioratkaisuja, kuten sadonkorjuuasetusten automaation, jossa viiden sisäisen leikkuupuimuriasetuksen automaattinen säätö tapahtuu sadonkorjuun aikana jyvätappioon, vieraaseen materiaaliin ja rikkoutuneiden jyvien rajoihin perustuen. Uutta S7-mallissa on myös ennakoiva maanopeusautomaatio. Tämä ennakoiva järjestelmä tunnistaa sadon useista eri lähteistä, kuten satelliittibiomassakartoista ja reaaliaikaisesta automaatiokamerapalautteesta. S7 käyttää reaaliaikaista kamerapalautetta havaitakseen sadon korkeuden ja/tai lakoviljan maanopeuden säätämiseksi reaaliajassa.


Uusi ohjaamo ja integroidut täsmäviljelyominaisuudet

Uudessa ohjaamossa – kuten X9-lippulaivassa – on G5Plus CommandCenter™, joka mahdollistaa älykkäät viljelytoiminnot, kuten AutoTracTM, AutoTracTM Turn Automation, Documentation ja DataSync. Lisäksi uusi teräväpiirtoinen kulmapilarin näyttö käyttäjäystävällisellä käyttöliittymällä ja digitaalisilla leikkuupuimurin suorituskykylukemilla parantaa yleistä käyttökokemusta. Integroitu StarFire™-vastaanotin varmistaa signaalin loistavan vakautuksen ja 2,5 cm:n ajotarkkuuden. Integroituja täsmäviljelyominaisuuksia täydentää JDLink™, joka tarjoaa kaksisuuntaisen yhteyden sato- ja konetietojen automaattiseen lataamiseen John Deere Operations Centeriin™ ja reaaliaikaiseen etävalvontaan. Tämä yhteys on välttämätön toiminta-ajan maksimoimiseksi sadonkorjuun aikana.


 Uusi muotoilu ja nimeämistyyli

S7-leikkuupuimurien uusi muotoilu korostaa perhesiteitä John Deeren X9-lippulaivaan esimerkiksi leikkuupuimurin sivupaneelien dynaamisessa muotoilussa, joka on asiakkaille tuttu jo X9-mallista. Uusi nimeämistyyli ilmoittaa jokaisen mallin nimessä erottelurumputekniikan, malliperheen, kokonaiskapasiteetin ja tulevaisuudessa sarjan merkittävät päivitykset.


X9-leikkuupuimurien päivitykset  mallivuodesta 2025

Commodity Classic -tapahtumassa esiteltiin myös X9-leikkuupuimurin päivityksiä. Mallivuodesta 2025 alkaen John Deeren lippulaivaleikkuupuimurit sisältävät myös kaikki S7-malleihin esitellyt sadonkorjuuautomaatio-ominaisuudet. Lisäksi S7- ja T-sarjoista jo tuttua viljantunnistustekniikkaa käytetään nyt kaikissa X9-leikkuupuimurimalleissa.