Lehdistötiedote   10.4.2024

John Deere Forestry Oy on tehnyt aiesopimuksen fossiilivapaan teräksen toimituksesta SSAB:n kanssa

John Deere 1510G forwarder in the forest

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö, jonka tavoitteena on tuoda fossiilivapaa teräs markkinoille vuonna 2026. John Deere Forestry Oy korvaa osan metsäkoneiden valmistuksessa käytettävästä teräksestä kestävästi tuotetulla teräksellä vuodesta 2026 alkaen. John Deere Forestry Oy:n vastuullisuustavoite kestävästi valmistetuista tuotteista on 65 % vuoteen 2030 mennessä.

Fossiilivapaa teräs valmistetaan teknologialla, joka korvaa hiilen vedyllä rautamalmin pelkistysprosessissa. Tuloksena on fossiilisten hiilidioksidipäästöjen eliminointi. SSAB:n hybridituotantolaitos Oxelösundissa Ruotsissa valmistaa teräksen.

Lisätietoja:

Elina Suuriniemi
Communications Specialist
John Deere Forestry Oy
+ 358 400 466476
SuuriniemiElina@JohnDeere.com

John Deere Forestry Oy:n kotipaikka on Tampere, jossa sijaitsee metsäkoneiden tuotekehityskeskus ja Euroopan markkinointikeskus. Yhtiö työllistää Suomessa noin 700 työntekijää. John Deere -metsäkoneet valmistetaan Joensuussa. Lisätietoja osoitteessa www.JohnDeere.fi

Deere & Company (www.JohnDeere.com) on maailman johtava kehittyneiden tuotteiden, teknologian ja palveluiden tarjoaja niille, joiden työ edistää maanviljelystä ja maanrakennusta – asiakkaat, jotka korjaavat satoa tai muokkaavat, rikastavat ja rakentavat maata maailman lisääntyvän ruuan, polttoaineen, rakentamisen ja infrastruktuurin tarpeiden täyttämiseksi.