/ / /

Lehdistötiedotteet

JOHN DEERE VAHVISTAA METSÄKONELIIKETOIMINTAA

John Deere’n maanrakennus- ja metsäkonedivisioona on uusinut organisaatiotaan vahvistaakseen yhtiön fokusta ja osaamista metsäkonealalla. Organisaatiomuutoksella yhtiö tehostaa metsäkoneliiketoimintaansa globaalisti sekä kehittää tuotelinjojensa kilpailukykyä, tuotevalikoimaa ja asiakaspalvelua.

Martin L. Wilkinson on nimitetty metsäkoneliiketoiminnan johtajaksi maailmanlaajuisesti ja hän jatkaa myös maanrakennus- ja metsäkonedivisioonan liiketoiminnan kehitysjohtajana.

”Tämän strategisen organisaatiomuutoksen myötä John Deere pystyy paremmin kohdistamaan resurssinsa asiakkaiden tarpeisiin. Muutos auttaa meitä myös kasvattamaan metsäkoneliiketoimintaamme,” kertoo maanrakennus- ja metsäkonedivisioonan johtaja Michael J. Mack Jr. ”Muutos kuvastaa vahvaa sitoutumistamme metsäkoneliiketoimintaan.”

Wilkinson on toiminut useissa eri johtotehtävissä Deere'llä, ja hänellä on mittava kokemus liiketoiminnan kehittämisestä ja strategisesta suunnittelusta.

Edellä mainittuun muutokseen liittyen John Deere on tehnyt kaksi nimitystä Euroopan organisaatiossa.

Jari Mennala
on nimitetty Euroopan jälleenmyyntiyhtiöiden johtajaksi.  Tässä tehtävässä Mennalalla on vastuu John Deere’n omistamien jälleenmyyntiyhtiöiden liiketoiminnasta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, UK:ssa ja Irlannissa.

Anders Strömgren puolestaan on nimitetty Euroopan jälleenmyyntiyhtiöiden myyntijohtajaksi, vastuullaan John Deere’n omistaminen jälleenmyyntiyhtiöiden konemyynti.

Mennalan ohella Euroopan organisaatiosta suoraan Marty Wilkinsonille raportoivat globaaleista avainasiakkuuksista vastaava johtaja Timo Kyttälä, operatiivinen johtaja Jussi Malmi ja dealer-toimintojen ja strategisen markkinoinnin päällikkö Janne Märkälä.

Maanrakennus- ja metsäkonedivisioonan Euroopan myynti- ja markkinointijohtajana toiminut Arne Bergmann on nimitetty 1.1.2013 alkaen John Deere'n maatalouskonedivisioonan Venäjän myyntiyhtiön johtajaksi.
 
John Deere Forestry Oy:n kotipaikka on Tampere, jossa sijaitsee metsäkoneiden tuotekehityskeskus ja Euroopan markkinointikeskus. Yhtiö työllistää Suomessa 700 työntekijää. John Deere’n metsäkoneet valmistetaan Joensuussa.  Lisätietoja osoitteessa www.JohnDeere.fi.

Deere & Company (NYSE: DE) on maailman johtava kehittyneiden tuotteiden ja palveluiden tarjoaja. Yritys on sitoutunut edistämään asiakkaidensa menestystä maahan liittyvissä töissä – maanviljelyksessä, sadonkorjuussa, maanmuokkauksessa, maanparannuksessa ja maanrakennuksessa – sekä auttamaan heitä vastaamaan jatkuvasti kasvaviin ruuan, polttoaineen, rakentamisen ja infrastruktuurin tarpeisiin. John Deere’n innovatiivisten ja korkealaatuisten tuotteiden perustana on jo vuodesta 1837 ollut luotettavuuden ja rehellisyyden perinne. Lisätietoja yhtiön osoitteessa www.JohnDeere.com.


Lehdistökontaktit:

Elina Suuriniemi
Communication Specialist, Europe
John Deere Forestry Oy
Puh 0400 466 476