/ / /

Lehdistötiedotteet

John Deere lanseeraa uudistetun ohjaamon, CH9-harvesteripuomin sekä muita käyttövarmuus- ja tuottavuusparannuksia

John Deere-metsäkoneiden käyttömukavuus ja tuottavuus ovat omassa luokassaan vuonna 2008 lanseeratun kääntyvän ja vakaavan E-sarjan ohjaamon ansiosta. Automaattisesti puomin liikkeitä seuraava ohjaamo tarjoaa kuljettajalle parhaan mahdollisen näkyvyyden työskentelyalueelle. Automaattinen vakaustoiminto puolestaan varmistaa, että kuljettaja istuu suorassa työskennellessään rinteessä tai epätasaisessa maastossa.

John Deere 1110E IT4 uudistetulla ohjaamollaUudistettu ohjaamo tuotantoon keväällä

E-sarjan pyörivää ja vakaavaa ohjaamoa on nyt uudistettu merkittävästi. Useita muutoksia on tehty asiakaspalautteen pohjalta. Ohjaamon ja koneen rungon välistä liitosta muuttamalla on kasvatettu kuljettajan jalkatilaa. Ohjaamon pilarien taivutus muuttuu kaksiulotteiseksi, mikä parantaa rungon valmistuslaatua. Etulasia on myös levennetty ylhäältä, mikä parantaa entisestään näkyvyyttä puiden latvoihin.

Ohjaamon sisusmateriaaleissa on kiinnitetty huomiota helppoon puhdistukseen. Sisäpilareiden tekstiilipintainen materiaali on vaihdettu nahkaa muistuttavaksi materiaaliksi, joka on helpompi pitää puhtaana. Lisälämmittimen ohjauspaneeli on sijoitettu käyttäjän kannalta parempaan paikkaan. Pyyhkijänsulkien materiaali on vaihdettu luonnonkumia kestävämpään neopreeniin.
 
Uudistetun ohjaamon tunnistaa myös järeämmistä tartuntakahvoista ohjaamon ulkopuolella, ovenkahvan suojametallista, sekä oven karmissa olevasta vesikourusta, joka ohjaa sadeveden valumista ja estää lumen putoamisen ohjaamon sisälle ovea avatessa. Uudistetun ohjaamon tehdastoimitukset alkavat kevään aikana.

Uusi järeä CH9-puomi

Suurimpaan John Deere 1470E-harvesterimalliin suunnitellussa CH9-harvesteripuomissa riittää voimaa myös täydessä pituudessaan. CH9-puomin suorituskyky kasvaa selvästi vertailussa aiempaan CH8-puomiin: nostomomentti on nyt 225 kNm (+15 kNm), nostovoima on 1700 kg (+150 kg) ja kääntömomentti, 59 kNm (+4 kNm).

Uuden CH9-puomin profiili on virtaviivainen ja kääntösylinterit on sijoitettu siten, että ne eivät haittaa näkyvyyttä. Sylintereitä on neljä aikaisempien kahdeksan sijaan. Myös huomaamaton kaapelointi ja venttiilikotelon uusi sijainti parantavat näkyvyyttä ohjaamosta. CH9-puomi on suunniteltu erityisesti saumattomaan yhteistyöhön uuden H415-harvesteripään kanssa.

H270 Series II -harvesteripää

John Deere -harvesteripäät ovat tunnettuja tuottavuudestaan, luotettavuudestaan ja
mittatarkkuudestaan. Kahdella syöttörullalla varustetut harvesteripäät sopivat mutkaisille rungoille. Siksi H200-sarjan harvesteripäät soveltuvat erinomaisesti lehtipuiden käsittelyyn.

John Deere H270 Series II on järeä ja suorituskykyinen harvesteripää uudistushakkuisiin.
H270 Series II:ssa on pitkät karsimaterät ja suuri avauma sekä kelluva etukarsimaterä ja neljä liikkuvaa terää.

Uusi kuormaimen jatke piiloletkuilla

Piiloletkuilla eli kuormaimen sisään asennetuilla hydrauliletkuilla varustettu kuormaimen jatke on saatavana CF5, CF7 ja CF7S -kuormaimiin 10 metrin ulottumalla. Tämä lisävaruste pidentää hydrauliletkujen elinikää erityisesti oksaisia puita käsiteltäessä. Uuteen piiloletkujatkeeseen sisältyy aktiivijarrutuksella varustettu riipuke ja rotaattori, jotka vaimentavat kouran heiluvaa liikettä. Piiloletkuilla varustettuun kuormaimen jatkeeseen on saatavana myös puomin kärkiohjaus.

Tehokas HPC15-tietokone

John Deere -metsäkoneiden tietokonetta on kehitetty edelleen vastaamaan metsäteollisuuden kasvaneisiin vaatimuksiin. Uuden HPC15 –tietokoneen Intel Core i7 -suoritin, 32 gigan SSD –kiintolevy, 4 gigan RAM ja Windows 7 –käyttöjärjestelmä parantavat TimberMatic H-12 ja F-12 –ohjausjärjestelmien ja muiden metsäkoneohjelmistojen suorituskykyä. Järeämpi rakenne takaa tietokoneen kestävyyden. Uusi tehokas PC täyttää metsäkoneiden hallinnan tiukat vaatimukset sekä nyt että tulevaisuudessa. 

Lisätiedot:
Elina Suuriniemi
John Deere Forestry Oy
Puh. 0400 466 476
SuuriniemiElina@JohnDeere.com