Työskentelemme luonnon kanssa

Portugalin paratiisi

Algarven läheisyydessä, luonnonsuojelualueen yhteydessä sijaitseva Quinta do Lago toimii turvapaikkana niin useille luonnonvaraisille eläinlajeille kuin pelaajille, jotka nauttivat maailmanluokan golfista idyllisessä ympäristössä.

Ainutkertainen kohde

Algarven kultaisen kolmion sydämessä sijaitseva Quinta do Lago on nauttinut asemastaan kansainvälisen golfin eturintamassa syntymästään asti, jo yli 40 vuoden ajan. Nykyisin viiden tähden luksuskohteen kolme kenttää kuuluvat Euroopan parhaimmistoon. Niihin sisältyy laajalti uusittu eteläkenttä – European Tour -ammattilaisten suosikki ja Portugalin avointen turnausten koti jo kahdeksan kertaa.

 • PAUL O’MAHONY

   

   

   

  Golfkeskuksen valvoja, Quinta do Lago

  “Yksi Quinta do Lagon ainutlaatuisista piirteistä piilee siinä, että teemme työtä kansallispuistossa.”

  Paul O’Mahony
TX 4X2
TX 4X2

Arvokas resurssi

Upeissa Ria Formosan luonnonsuojelualueen maisemissa, jotka valittiin hiljattain yhdeksi Portugalin seitsemästä luonnonihmeestä, kaiken tasoiset golfaajat pääsevät valitsemaan haastavista peliympäristöistä postikorttimaisen kauneuden keskellä. Golfkeskuksen valvojan Paul O’Mahonyn mukaan täydellisesti hoidetun maaston ylläpito edellyttää huolellista ja tarkkaa vedenhallintaa alueella, jossa sataa vain vähän ja aurinko paistaa yli 300 päivänä vuodessa.

“Käytämme vettä erittäin harkitusti. Emme vain käynnistä kastelujärjestelmää, vaan kastelemme todellisten tietojen perusteella. Kun kosteuspitoisuus laskee, aloitamme kastelun.”

Nuno Fahinha

Vastuullista ja kestävää

Paul ja hänen kollegansa seuraavat tarkasti maasta poistamansa veden määrää, jolla pelipinnat pidetään siisteinä. Käytössä on tarkoitukseen kehitetty ohjelmisto sekä viheriöille ja kentille sijoitettujen anturien järjestelmä, joka mittaa maaperän todellista kosteuspitoisuutta. Lisäksi he kastelevat vain sen ollessa todella tarpeen ja kehittävät järjestelmää, jolla voitaisiin tulevaisuudessa käyttää uudelleen golfkohteen muilta alueilta saatavaa vettä.

“Pitkän ajan suunnitelma on rakentaa tätä varten laitteita, joiden avulla voimme kierrättää riittävästi vettä kenttien kasteluun eikä meidän tarvitse nojautua allamme kulkeviin pohjavettä johtaviin kerroksiin.”

Yhteydessä luontoon

Ria Formosan luonnonsuojelualue levittäytyy 60 kilometrin verran Algarven suojaisalla rannalla. Sen ainutlaatuinen makean ja suolaisen veden laguunien, marskimaiden, riuttojen ja valliriuttojen ekosysteemi tarjoaa kodin hyvin monille paikallisille lajeille. Quinta do Lagon golfausympäristössä (johon kuuluu myös useita ‘juomapaikkoja’) tehdään tiiviisti yhteistyötä kansallispuistoa edustavien viranomaisten ja jopa paikallisten luonnonvaraisen eläimistön kuntoutuskeskusten kanssa.

“Quinta do Lago ottaa suojaansa useita loukkaantuneita ja kuntoutettavia luonnonvaraisia eläimiä ja tuo ne golfkentilleen ja luomiinsa ympäristöihin.”

1200
TX 4X2
2653B

Kestävää luonnon monimuotoisuutta

Kenttien ympärillä on myös ötökkähotelleja sekä paikkoja linnuille ja lepakoille. Golfkenttien kasteluun käytettävät järvet muodostavat tietenkin myös kaloille, sammakoille ja monille muille lajeille sopivan ympäristön. Tämä on osa vastuuta, jonka Paul uskoo kuuluvan kaikille golfkenttien hoitajille: luoda ja parantaa elinympäristöjä, jotka ylläpitävät luonnon monimuotoisuutta.

“Olemme täällä toimimiemme vuosien aikana todistaneet, että pystymme lisäämään näiden Algarven kotoperäisten lajien määrää ja populaatioita.”

TX 4X2

Ylitämme odotukset

Paulin ja hänen 70-henkisen tiiminsä työnkuvaan kuuluu kaikenlaista tässä huippuluokkaisessa golfkohteessa. Hän kuitenkin ymmärtää, että vahvan jälleenmyyjäverkoston tuki on välttämätön korkeimpia standardeja noudattavan maaston ylläpidossa. Paul kiittelee jälleenmyyjän nopeaa reagointia Quinta do Lagon kiireelliseen pyyntöön, sillä sen ansiosta kenttä voitiin pitää avoimena.”

“Seitsemältä aamulla paikallinen jälleenmyyjämme soitti minulle ja kertoi: ‘älä huoli, hankin sinulle lisää traktoreita’. Juuri tällainen palvelu lujitti yhteistyötämme, sillä se saa brändin erottumaan muista.”

Etsi lähin jälleenmyyjäsi

Etsi lähin jälleenmyyjäsi

Etsi John Deere -jälleenmyyjäsi