Kärkiohjaus IBC

Kärkiohjaus

Puomin Älykäs Kärkiohjaus IBC

John Deere toi älykkään kärkiohjauksen eli IBC:n kuormakoneisiin vuonna 2013. IBC:n avulla puomin ohjaus on tarkkaa, nopeaa ja helppoa, koska kuljettaja voi keskittyä kouran ohjaamiseen puomin nivelten liikuttelun sijasta. Vuonna 2017 puomin kärkiohjaus esiteltiin myös harvestereihin. Harvesterissa kärkiohjaus on sovitettu työsykliin; puomin liikeradat ja toiminta mukautuvat automaattisesti harvesterin työvaiheeseen.

John Deere'n IBC on käsivarren mitan edellä

John Deeren edistyksellinen ja älykäs puomin kärkiohjaus IBC toimii kuin ajatus. Kuljettaja ohjaa kouraa ja puomi mukautuu kouran liikkeeseen automaattisesti.

Käyttäjäkokemuksia

Metsäkoneyhtymä Aittamäki Oy:n Patrik Aittamäki kommentoi koeajon kokemuksia.

Metsäkoneyhtymä Aittamäki Oy:n Patrik Aittamäki kommentoi koeajon kokemuksia.

Motourakointi Pikkarainen Oy:n Jarno Pikkarainen kertoo kokemuksiaan IBC:stä.

Motourakointi Pikkarainen Oy:n Jarno Pikkarainen kertoo kokemuksiaan IBC:stä.

Granvikin Metsätyö Oy:n Johnny Granvik kertoo ajatuksiaan IBC:stä.

Granvikin Metsätyö Oy:n Johnny Granvik kertoo ajatuksiaan IBC:stä.

Mies istuu 1070G-harvesterin edessä

IBC 1070G-harvesteriin!

”IBC:n ansiosta nosturin käyttö on parantunut oleellisesti. IBC:n avulla teen harvennuksella keskimäärin 10-15 runkoa tunnissa enemmän kuin ilman sitä.” Janne Junnonen, Lamerit Oy.

Kaavakuva kuormakoneen kouran liikkeestä

Helppous ja nopeus

Kärkiohjauksen avulla kuormaimesta tulee erittäin tarkka ja helppokäyttöinen: kuljettaja ohjaa suoraan puomin kärkeä eikä yksittäisten nivelien liikkeitä. Vasen minivipu ohjaa kouraa vaakatasossa.

Kaavakuva kuormakoneen kouran liikkeestä pystysuuntaan

Pystysuora liike

Oikealla minivivulla ohjataan kouran pystysuoraa liikettä.

Kaavakuva kuormakoneen IBC:n päätyvaimennuksista

Sähköiset päätyvaimennukset

Kärkiohjaus sisältää sähköiset päätyvaimennukset kaikille puomin pääliikesuunnille. Sylinterien ääripäiden liikkeet vaimennetaan pehmeästi ja estetään iskumaiset kuormitukset päätyasennoissa.

Vaihtaminen sujuu napinpainalluksella.

IBC:n avulla työ helpottuu ja nopeutuu - jopa kuorman verran päivässä.

Helppo

IBC ohjaa jatkeen käyttöä älykkäästi eri työvaiheissa, mikä tekee työstä paljon helpompaa ja kuljettajalle jää enemmän aikaa työn suunnitteluun.

Tarkka

Puomi on erittäin tarkka, ja liike on tasainen myös pitkällä ulottumalla.

Harvesteri ja puut

Päätyvaimennettu

Päätyvaimennus estää ääripäiden iskumaiset kuormitukset eikä kuljettajan tarvitse varoa ääriasentoja. Työ on sujuvampaa ja puomin rakenteiden ja hydraulisylinterien kestävyys paranevat.

Harvesteri ja puut

Nopea

Puulle vietäessä harvesteripää siirtyy automaattisesti katkaisukorkeudelle. Kaatosahauksen jälkeen vedettäessä puomia sisäänpäin harvesteripää siirtyy automaattisesti prosessointikorkeudelle.

Harvesteri ja puut

Rinnemoodi

Puomin kärki noudattaa automaattisesti haluttua liikerataa. Rinteessä työskenneltäessä voidaan valita käyttöön rinnemoodi, jolloin liikerata on sovitettu rinteessä ajoon.

Helppoa ja nopeaa

Harvesteripään pujotteleminen puiden välissä sujuu nyt yhtä helposti kuin kahvikuppiin tarttuminen omalla kädellä. Puomi käyttäytyy rauhallisesti ja järjestelmä huolehtii puomin liikkeistä yhtenä kokonaisuutena.