Puomin älykäs kärkiohjaus

Kärkiohjaus IBC

John Deere toi älykkään kärkiohjauksen eli IBC:n kuormakoneisiin vuonna 2013. IBC:n avulla puomin ohjaus on tarkkaa, nopeaa ja helppoa, koska kuljettaja voi keskittyä kouran ohjaamiseen puomin nivelten liikuttelun sijasta. Vuonna 2017 puomin kärkiohjaus esiteltiin myös harvestereihin. Harvesterissa kärkiohjaus on sovitettu työsykliin; puomin liikeradat ja toiminta mukautuvat automaattisesti harvesterin työvaiheeseen.

Isoihin harvestereihin uusin IBC-versio 3.0

Harvesterit 1270G/H425, 1270G/H424 sekä 1470G/H425 ovat saatavana harvesteripään ylipyörityksen estolla, kun koneessa on vakaava ja kääntyvä ohjaamo sekä IBC 3.0. Uudella IBC 3.0 -versiolla varustetut koneet sisältävät myös muita kuljettajan työtä avustavia ominaisuuksia. Syötön avustin (Feeding assistant) auttaa kuljettajaa välttämään syöttöä ohjaamoa ja konetta päin ja löytämään turvallisia työskentelytapoja, joilla kone säilyy ilman kolhuja. Sahan avustin (Sawing assistant) auttaa välttämään sahausta ohjaamoa päin. 

Harvester IBC

IBC 3.0 ylipyörityksen estolla

Sakari Suuriniemi esittelee viimeisimmän IBC-version 3.0, jossa on ylipyörityksen esto.
Tekstitetty suomeksi.

Kaavakuva kuormakoneen kouran liikkeestä

Helppous ja nopeus

Kärkiohjauksen avulla kuormaimesta tulee erittäin tarkka ja helppokäyttöinen: kuljettaja ohjaa suoraan puomin kärkeä eikä yksittäisten nivelien liikkeitä. Vasen minivipu ohjaa kouraa vaakatasossa.

Kaavakuva kuormakoneen kouran liikkeestä pystysuuntaan

Pystysuora liike

Oikealla minivivulla ohjataan kouran pystysuoraa liikettä.

Kaavakuva kuormakoneen IBC:n päätyvaimennuksista

Sähköiset päätyvaimennukset

Kärkiohjaus sisältää sähköiset päätyvaimennukset kaikille puomin pääliikesuunnille. Sylinterien ääripäiden liikkeet vaimennetaan pehmeästi ja estetään iskumaiset kuormitukset päätyasennoissa.

IBC 3.0.

IBC 3.0 tuo lisää automaatiota kuormatraktoriin

Kuormain siirtyy napin painalluksella automaattisesti kohtaan, josta edellinen kourallinen on otettu sekä kuormaa lastattaessa että purettaessa. Puomin voi myös viedä kuljetusasentoon automaattisesti nappia painamalla.

Kuormatraktori metsässä - IBC:n avulla työ helpottuu ja nopeutuu

Vaihtaminen sujuu napinpainalluksella

IBC:n avulla työ helpottuu ja nopeutuu - jopa kuorman verran päivässä.

1170G rinteessä

Helppo

IBC ohjaa jatkeen käyttöä älykkäästi eri työvaiheissa, mikä tekee työstä paljon helpompaa ja kuljettajalle jää enemmän aikaa työn suunnitteluun.

Harvesteri ja puut

Tarkka

Puomi on erittäin tarkka, ja liike on tasainen myös pitkällä ulottumalla.

Harvesteri ja puut

Päätyvaimennettu

Päätyvaimennus estää ääripäiden iskumaiset kuormitukset eikä kuljettajan tarvitse varoa ääriasentoja. Työ on sujuvampaa ja puomin rakenteiden ja hydraulisylinterien kestävyys paranevat.

Harvesteri ja puut

Nopea

Puulle vietäessä harvesteripää siirtyy automaattisesti katkaisukorkeudelle. Kaatosahauksen jälkeen vedettäessä puomia sisäänpäin harvesteripää siirtyy automaattisesti prosessointikorkeudelle.

Ylipyörityksen esto kuvattuna
Harvesteri työskentelee kuvattuna droonilla
Harvesteri työssä kuvattuna droonilla