"Hyvältä vaikuttaa!"

Hans Gummerus

Koneyrittäjä Hans Gummeruksen puhelimeen kilahtaa viesti. Lähettäjä on John Deere Forestryn Vesa Siltanen, joka haluaa tietää, mitä mieltä Gummerus on TimberMatic Kartat -sovellukseen kehitteillä olevista uusista ominaisuuksista. Gummerus katsoo viestin liitteenä olevan videon kiinnostuneena ja näppäilee sitten vastausviestin: ”Hyvältä vaikuttaa!”

TimberMatic Kartat -sovellukseen on tullut mahdollisuus maalata alueelta tai ajouralta ajokoneen kyytiin kuormatut pöllit paint brush -tyyppisellä työkalulla. Maalaustyökalun voi halutessaan laittaa päälle uranauhoituksessa, jolloin ohjelma automaattisesti merkitsee kaikki rungot kerätyiksi.

Myös puutavaralajien merkintää päivitettiin niin, että puutavaralajit voi jatkossa korostaa eri värillä. Uudistus helpottaa työn seurattavuutta erityisesti sekametsissä, ja leimikoissa, joissa korjataan yhdestä puulajista useampaa eri puutavaraa.

Uusia ominaisuuksia tuodaan sovellukseen jatkuvasti. Yksi tällainen on syksyllä julkaistava automaattinen raportointi, jonka avulla koneyrittäjä saa TimberManagerin vuoro- tai konekohtaiset tiedot jatkossa suoraan sähköpostiinsa joko viikoittain tai kuukausittain.

Keskustelun lomassa Gummerus tarkistaa puhelimestaan työmaan tilanteen.
"Mitä enemmän yrittäjällä on koneketjuja, sitä enemmän hän hyötyy TimberManagerista. Itselleni on tullut tavaksi tarkistaa työmaan tilanne vielä juuri ennen nukkumaan menoa."