Teknologiapäivitys parantaa kuljettajan työskentelyä

John Deere -metsäkoneen PC:n näyttö

John Deeren harvestereiden ja kuormakoneiden uudet ohjausjärjestelmätietokoneet helpottavat koneen ohjausta ja lisäävät turvallisuutta tuomalla peruutuskameran erilliselle näytölle.

Vuoden 2021 syyskuusta alkaen kaikki John Deere -harvesterit ja -kuormakoneet on varustettu uusilla ohjausjärjestelmätietokoneilla, jotka ovat saatavissa perusversiona (MPC21) tai high spec PC versiona (HPC21). Harvestereissa HPC21 on aina vakiona.

Uudet ohjausjärjestelmätietokoneet ovat edeltäjiään tehokkaammat ja niiden kosketusnäyttö on kirkkaampi, naarmuuntumista, likaa ja kosteutta kestävämpi. 14,1-tuumaisen HPC21:n neliydinprosessori ja kaksinkertaistettu välimuistikapasiteetti tuovat sovellukset kuljettajan käyttöön nopeasti, ja tietokone käynnistyy hetkessä. Kolmeen USB 3.1 -liitäntään voi yhdistää runsaasti virtaa vaativia oheislaitteita. Yhdeksäntuumainen MPC21 on nopeampi kuin nykyinen perus-PC, ja siinä on neliydinprosessori.

Merkittävä muutos edellisiin tietokoneisiin verrattuna on se, että valinnainen peruutuskamera on erillisellä näytöllä ohjaamon etuosassa. Peruutettaessa kameran näyttö ei häiritse kuljettajaa päänäytöllä. Molemmissa tietokoneissa peruskoneen symbolit on siirretty näytön oikeaan reunaan. Uudistetuissa tietokoneissa TimberMatic-käyttöliittymä on muunnettu uudelle kuvasuhteelle.

TimberMatic Kartat -sovellus on tärkeä John Deere -metsäkoneiden ominaisuus. Kuljettaja näkee reaaliaikaisesti hakkuualueen tuotantotiedot. Harvesterin anturien keräämä tieto ja kaadettujen puiden GPS-paikannus välittyvät automaattisesti harvesterilta sovellukseen, jossa tiedot ovat kuormakoneen kuljettajan käytettävissä välittömästi.