Dieselmoottorit merikäyttöön

Johdanto

Nothing Runs Like A Deere™

John Deere PowerTech™ moottorit ovat tehokkaita ja luotettavia niin vedessä kuin maallakin. Meripropulsiotuotteillamme, generaattoreillamme ja apumoottoreillamme on sama maine suorituskyvyn ja luotettavuuden suhteen kuin vastaavilla maatalous- ja teollisuustuotteilla on ollut vuosikymmenien ajan. Ne on rakennettu kestäviksi, luotettaviksi, polttonestetehokkaiksi, hiljaisiksi, tärkeimpiin osiin on helppo pääsy ja niiden integrointi on yksinkertaista. Sinun ei tarvitse vain uskoa mitä sanomme. Ota selvää, miksi John Deere on tehokas ja luotettava valinta.

Täyttää vaatimukset ympäri maailmaa

John Deeren merimoottorit noudattavat säänneltyjä aluksia koskevia kansainvälisiä, eurooppalaisia ja yhdysvaltalaisia päästönormeja. John Deere täyttää Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) Marine Tier 3 -päästömääräykset koko PowerTech-moottorilinjallaan uudisrakennetuille aluksille ja uudistettaville veneille.

  • Yhdysvaltain lipun alla purjehtivien alusten EPA Tier 3 -määräykset
  • Euroopan unionin liikkumaton työkone (NRMM 97/68/EY – muutettuna), jonka standardit ovat CCNR:n tunnustamia purjehtimiseen myös Reinillä
  • Europan Unionin huviveneitä koskeva direktiivi II (RCD II)
  • Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) Tier II
  • EPA:n tai American Bureau of Shipping (ABS):n myöntämät Moottorien kansainvälinen ilmansaastumisen ehkäisy (EIAPP) -sertifikaatit ovat saatavana tietyille moottorimalleille.

Ei-säänneltyjen alueiden moottorit

Erilaisten päästömääräykset täyttävien moottoreiden lisäksi John Deere tarjoaa moottoreita ei-säännellyille alueille ympäri mailman.

Meriluokitusyhtiöt

John Deere tarjoaa täyden valikoiman merimoottoreita, jotka on suunniteltu vastaamaan eri meriluokituslaitosten vaatimuksia.

Meripropulsio M-luokitukset

Luokitukset perustuvat ISO 8665/SAE J1225 -standarditehoon ja ISO 3046/SAE J1995 -kampiakselitehoon. M-luokitusmääritykset annetaan oppaana, joka auttaa valitsemaan moottorin, joka vastaa parhaiten käyttövaatimuksia. On suositeltavaa ottaa yhteyttä John Deere -merijälleenmyyjään tai moottorimaahantuojaan tarkistaaksesi optimaalisen luokituksen kyseiseen käyttöön.

 

Laajenna kaikkiPienennä kaikki

Moottorin malli

M1

KUVAUS

M1-luokitus on tarkoitettu meriteollisuuden propulsiosovelluksiin, jotka voivat toimia jopa 24 tuntia päivässä keskeytymättömästi täydellä teholla ja joiden kuormituskertoimet1 ovat yli 65 prosenttia.

MAHDOLLISET KÄYTTÖKOHTEET

Linjahinaajat ja hinausalukset, kala- ja katkaraputroolarit/puomitroolarit sekä sivutroolarit.

M2

KUVAUS

M2-luokitus on tarkoitettu meriteollisuuden propulsiosovelluksiin, jotka toimivat tyypillisesti 3000–5000 tuntia vuodessa ja joiden kuormituskertoimet1 ovat jopa 65 prosenttia. Tämä luokitus koskee sovelluksia, jotka ovat jatkuvassa käytössä ja käyttävät täyttä tehoa enintään 16 tuntia jokaista 24 käyttötuntia kohden. Jäljellä oleva käyttöaika on matkanopeudella† tai sen alapuolella.

MAHDOLLISET KÄYTTÖKOHTEET

Lyhyen kantaman hinaajat ja hinaajat, pitkän kantaman lautat, suuret matkustaja-alukset ja sivurunkoiset offshore-kalastusalukset.

M3

KUVAUS

M3-luokitus on tarkoitettu meriteollisuuden propulsiosovelluksiin, jotka toimivat tyypillisesti 2000–4000 tuntia vuodessa ja joiden kuormituskertoimet1 ovat jopa 50 prosenttia. Tämä luokitus koskee sovelluksia, jotka käyttävät täyttä tehoa enintään neljä tuntia jokaista 12 käyttötuntia kohden. Jäljellä oleva käyttöaika on matkanopeudella† tai sen alapuolella.

MAHDOLLISET KÄYTTÖKOHTEET

Rannikkokalastusalukset, offshore-miehistöveneet, tutkimusveneet, lyhyen kantaman lautat ja illallisristeilyalukset.

M4

KUVAUS

M4-luokitus on meriteollisuuden propulsiosovelluksille, jotka yleensä toimivat välillä 1000–3000 tuntia vuodessa ja joilla on kuormituskertoimet1 alle 40 prosenttia. Tämä luokitus on tarkoitettu sovelluksille, jotka käyttävät täyttä tehoa enintään yhden tunnin 12 käyttötuntia kohden. Jäljellä oleva käyttöaika on matkanopeudella† tai sen alapuolella.

MAHDOLLISET KÄYTTÖKOHTEET

Rannikon miehistöveneet, tilauskalastusalukset, luotsiveneet, urheilusukellusveneet ja liukuvarunkoiset kaupalliset kalastusalukset.

M5

KUVAUS

M5-luokitus on tarkoitettu meriteollisuuden virkistyskäytön propulsiosovelluksiin ja sertifiointiin kevyille kaupallisille Tier 3 -sovelluksille, joissa niitä käytetään tyypillisesti enintään 1000 tuntia vuodessa ja joiden kuormituskertoimet1 ovat alle 35 prosenttia. Tämä luokitus on tarkoitettu sovelluksille, jotka käyttävät täyttä tehoa enintään 30 minuuttia kahdeksaa tuntia kohden. Jäljellä oleva käyttöaika on matkanopeudella† tai sen alapuolella.

MAHDOLLISET KÄYTTÖKOHTEET

Huviveneet, taktiset sotilasalukset ja pelastusveneet.

Kuormituskerroin 1 on ajanjakson aikana todellisesti poltettu polttoneste jaettuna täyden tehon polttonesteenkulutuksella samalla ajanjaksolla. Jos moottori polttaa esimerkiksi 160 litraa polttonestettä kahdeksan tunnin ajon aikana ja täyden tehon polttonesteenkulutus on 60 litraa tunnissa, kuormituskerroin on 160 litraa / (60 litraa tunnissa x 8 tuntia) = 33,3 prosenttia.

† Risteilyllä tarkoitetaan mitä tahansa käyttöaikaa, jossa moottorin kierrosluku on yli 200 r/min pienempi kuin suurin saavutettavissa oleva moottorin pyörintänopeus.

 

Moottorisuorituskyky

John Deere moottorit tarjoavat tehokkaan sekoituksen puhdasta voimaa ja lujaa kestävyyttä. Täydellinen, suuri hevosvoimien tuotevalikoimamme, jonka teho vaihtelee 60–559 kW (80–750 hv), tarjoaa tarpeisiisi — sopivat moottorit, joissa jokaisella on laajennettu vääntömomentti alhaisemmilla pyörintänopeuksilla. Tulos? John Deere moottorit kehittävät voimaa nopeammin risteilyyn suuremmilla nopeuksilla pienemmillä kierrosluvuilla. Paranna aluksesi suorituskykyä tuulessa, aalloissa, vuorovesissä tai virtauksissa luotettavalla voimalla, joka on valmis, kun olet.

 

2 EX = MARPOL-liitteen VI -poikkeus. Ei saatavana kaikilla markkina-alueilla.

Johdanto

Voima, joka ei petä koskaan

John Deere on luotettava generaattoreiden vetomoottoreiden toimittaja maailmanlaajuisesti. John Deere -generaattorikäyttö ja vakionopeusapumoottorit takaavat hiljaisen toiminnan ja matalan tärinän tehoarvoilla  40-416 kW (54-558 hv) luotettavan tehon takaamiseksi. Vesijäähdytteiset pakosarjat tarjoavat viileän ja hiljaisen suorituskyvyn. Kaikissa 4-sylinterisissä malleissa on sisäinen tasapainoakseli tärinän alentamiseksi. 

Merigeneraattorimoottorin arvot

Merigeneraattoreiden moottoriteho on teho, joka on käytettävissä normaaleissa vaihtelevissa sähkökuormituskertoimilla3 rajoittamattomana tuntimääränä vuodessa kaupallisissa sovelluksissa. Tämä luokitus sisältää 10 prosentin ylikuormituskapasiteetin, ja sen pääteho on ISO 8528 -standardin mukainen. Keskimääräinen kuormitus 24 tunnin jaksolla saa olla enintään 67 prosenttia pääluokituksesta, josta enintään kaksi tuntia on 100–110 prosenttia pääluokituksesta.

Tätä luokitusta käytetään sovelluksissa, jotka vaativat vakionopeutta apusovelluksissa.

 

Kuormituskerroin 3 on ajanjakson aikana todellisesti poltettu polttoneste jaettuna täyden tehon polttonesteenkulutuksella samalla ajanjaksolla. Jos moottori polttaa esimerkiksi 160 litraa polttonestettä kahdeksan tunnin ajon aikana ja täyden tehon polttonesteenkulutus on 60 litraa tunnissa, kuormituskerroin on 160 litraa / (60 litraa tunnissa x 8 tuntia) = 33,3 prosenttia.

4 EX = MARPOL-liitteen VI -poikkeus. Täyttää myös EU:n Vaihe III A -päästömääräykset. Oikeus teknisten tietojen muutoksiin pidätetään.

Katamme kaikki tarpeesi

John Deere tarjoaa täyden valikoiman luotettavia ja polttonestehokkaita, muuttuvanopeuksisia apumoottoreita5, jotka auttavat sinua täyttämään Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston Marine Tier 3 -päästömääräykset5 ja merenkulkulaitosten päästömääräykset. Katso täydelliset tekniset tiedot John Deere -merijälleenmyyjältä tai moottorin maahantuojalta. Kirjaudu sisään sivustolle JohnDeere.com/Dealer etsiäksesi lähimmän jälleenmyyjän.

Kuivapakosarja tai märkäpakosarjat

John Deere PowerTech -jäähdytinjäähdytteiset, kuivapakosarjamoottorit (TF- ja HF-mallit) on suunniteltu käyttämään aluksen apulaitteita, kuten pumppuja, vinssejä, kansinostureita ja hydrauliikkaa. Kun tilavuus on 4,5-13,5 litraa ja teholuokat 74-448 kW (99-600 hv), ei EPA Marine Tier 3 -vaatimusten täyttäminen ole koskaan ollut näin helppoa. John Deere PowerTech -jäähdytinjäähdytteisillä, märkäpakosarjoilla varustettujen merimoottorit (HFM-mallit) on mitoitettu tarjoamaan luotettava apuvoima merialuksille ja muille sovelluksille, jotka edellyttävät tyyppihyväksyntää meriluokituslaitoksilta. Moottorit ovat teholtaan 242-373 kW (325-500 hv) ja heti käyttövalmiita.

 

5 Ei saatavana kaikilla markkina-alueilla. Oikeus teknisten tietojen muutoksiin pidätetään.

6 EX = MARPOL Liite VI vapautetut, oikeus teknisten tietojen muutoksiin pidätetään. Täyttää Marine EU Stage V -vaatimukset. †Täyttää Kiinan Stage I -vaatimukset.