Pussiin vai ei

Ok, jokainen tietysti tykkää siitä, miltä näyttää täydellisen imuroitu, putipuhdas, rehevä nurmi, jossa ei ole lehtiä tai oksia. Mutta onko se aina paras vaihtoehto ruohosi kannalta?

Pussitusjärjestelmät ovat supermukavia ja hyvin tehokkaita. Tuntuu todella tyydyttävältä, kun nurmikon leikkaaminen ja sotkun siivoaminen hoituvat kertarykäisyllä. Mutta ulkonäkö ja mukavuus ovat vain pussitusyhtälön toinen puoli.

Näin on siksi, että ruohosilppu sisältää ravinteita, joita nurmesi voi hyödyntää. Se on melko ilmaista lannoitetta. Jos siis tavoittelet manikyristin aikaansaannokselta näyttävää lehdetöntä, risutonta, silputonta nurmea, et saisi unohtaa korvata ravinteita, jotka poistat pussittaessasi silpun.

Toisaalta jos nurmikkosi on ollut leikkaamatta pitkän aikaa, sivulle purkava leikkuu tai bioleikkuu voi saada aikaan katekerroksia, kasoja, nurmisairauksia ja mahdollisesti paljaita kohtia. Tällaisissa oloissa pussitus on oiva ratkaisu. Mitä pikemmin, sen parempi.

Ehkäpä terve tasapaino on paras tapa toimia niin kuin muutenkin. Leikkaa säännöllisesti ja jätä silppu nurmelle ainakin joskus leikkuun jälkeen. Se auttaa nurmeasi pysymään kunnossa ja vehreänä.