Luonnollinen rikkakasvintorjuja

Kattamisesta koituu monia etuja. Se vähentää rikkaruohojen kasvua, pitää maaperän kosteana, parantaa maan kuntoa ja hedelmällisyyttä sekä parantaa puutarhasi yleistä ulkonäköä.

Kattaminen tarkoittaa, että peität kukkapenkkiesi maan luonnonmateriaalilla kuten kaarnasilpulla. Tämä orgaaninen puutarhanhoitomenetelmä suojelee maaperää ja lisää siihen ravinteita.

Tuuli, sää, kuivuus: kukkapenkkiesi maa on alttiina monille ulkoisille vaikutuksille. Siksi voi olla hyödyllistä lisätä sen päälle suojakerros eli niin sanottu kate. Puutarhurit ovat oppineet tämän periaatteen luonnosta ‒ siellähän ei loppujenlopuksi ole lainkaan paljasta maata: lehdet, katkenneet oksat, kasvit tai humuskerros yleensä peittävät maata luonnostaan. Jos laitat kunnon katteen, maaperä pysyy kosteana, tuuli ei pääse kuivattamaan sitä eikä vesi haihdu niin nopeasti. Sade puolestaan imeytyy maahan eikä huuhtele sitä mukaansa. Suojakerros toimii myös lämpöhuopana ja voi näin nopeuttaa kasviesi kasvua ja estää rikkakasvien kasvua. Erityisen termofiilien hedelmä- ja vihanneskasvien yhteydessä kate voi jopa suurentaa satoa.

Hyödylliset apulaiset kuten madot, bakteerit ja mikro-organismit kuohkeuttavat maata katteen alla ja hajottavat orgaanisen puutarhajätekatteen ja vastaavan, mikä tuottaa maahan ravinteita ja kasvattaa humuskerrosta. Huomaat, että joudut kastelemaan hyvin katettua penkkiä vähemmän ja käyttämään vähemmän aikaa sen kuohkeuttamiseen käsin.

X100-laitteeseesi valinnaisesti saatavan perävaunun avulla voit kuljettaa suuriakin määriä katetta nopeasti ja mukavasti suoraan istutuspenkkeihisi.