Lehdistötiedote   15. marraskuuta 2021

Valitse älykkäästi, tee enemmän

Täysin uusi John Deere 6R -sarja

Täysin uusi John Deere 6R -sarja

Vuonna 2011 lanseeratut John Deere 6R -sarjan traktorit ovat siitä lähtien asettaneet tehokkuusstandardeja sekä peltotyössä että kuljetuksissa kuin myös täsmäviljelyteknologiassa. Tässä kuussa julkistettavat 14 uuden sukupolven entistä älykkäämpää traktoria, joiden tehot ovat 110–250 hv, auttavat kuljettajia vielä enemmän.

Neljään täysin uuteen malliin kuuluvat lisäksi erityisesti sekatiloille tarkoitettu nelisylinterinen 6R 150, ja erityisesti kuljetuksiin suunniteltu kuusisylinterinen 6R 185 viljelijöille ja urakoitsijoille, jotka viettävät enemmän aikaa teillä.

6R-sarjan uusi avainominaisuus on integroitu 1-Click-Go-AutoSetup-järjestelmä, joka nopeuttaa ja helpottaa traktorin ja työkoneen asetuksia huomattavasti. Kuljettaja voi välttää pelloilla jopa 90 prosenttia näytön napsautuksista, ja traktori on aina täydellisesti säädetty.

Kaikki tarvittavat asetukset voidaan suunnitella etukäteen ja hallita pilvessä, mukaan luettuna maataloustiedot, esimerkiksi peltojen rajat, ajolinjan ohjaukset ja käyttöseosmäärät. Kun traktori ylittää pellon rajan, tallennettu profiili on automaattisesti käytettävissä. Jopa tilapäiset kuljettajat voivat olla johdonmukaisesti tarkkoja ja välttää virheet.

AutoSetup helpottaa kuljettajan elämää, mutta John Deere on lisännyt myös hänen mukavuuttaan. Kojetaulu on esimerkiksi hävinnyt ohjauspyörän takaa – näkyvyys eteenpäin on parempi, samoin hallinta, kun kuljettaja käyttää käsinojaa ja oikean puolen konsolia. Kaikki asetukset ja ilmaisimet ovat kulmapilarin näytössä.

Toinen uusi ominaisuus on E-joystick-ohjain, joka on erityisen hyödyllinen etukuormaimella työskenneltäessä. Kuljettaja voi määritellä painikkeiden toiminnot vapaasti ja vaihtaa ajosuuntaa helposti suunnanvaihtopainikkeella. Erillinen kädentunnistusjärjestelmä korvaa aiemman turvaläpän.

Etukuormaimiin on saatavana dynaaminen punnitusjärjestelmä, jota voidaan käyttää ajon aikana. Asentoon paluu mahdollistaa etukuormaimen asettamisen oikeaan asentoon yhdellä napsautuksella, ja vakain estää kauhan kuorman valumisen.

Uuden 6R-sarjan IPM-älyteho on nimensä mukaisesti älykkäämpi. Tämä tarkoittaa, että IPM-älyteho tuottaa nyt lisähevosvoimia kuljetus- ja voimanottokäytön lisäksi tarvittaessa myös hydrauliikkasovelluksille. Nelisylinteriset mallit tuottavat jopa 20 hv:aa ja kuusisylinteriset mallit jopa 40 hv:aa käytettäessä hydraulisia puhaltimia, pumppuja ja eniten tehoa vaativia hydraulisia työkoneita, esimerkiksi kääriviä paalaimia, lietevaunuja ja poria.

Uusi StarFire™-satelliittivastaanotin tarjoaa loppuvuodesta 2022 vielä enemmän täsmäviljelytehokkuutta. Valitsevatpa viljelijät minkä korjaussignaalin tarkkuustason hyvänsä, uuden vastaanottimen erinomainen signaalin vakaus tekee sinuun vaikutuksen toimittaessa katvealueilla.

Uusi muotoilu on uusimpien 6R-sarjan traktorien toinen kohokohta. Konepeitto ja peilit ovat tuttuja John Deeren suuremmista traktoreista, ja nimi- ja numerointijärjestelmä on otettu 7R-, 8R- ja 9R-sarjan malleista. Mallisarjan nimeä 6R seuraa nyt moottorin nimellisteho hevosvoimina.

Asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin vastattiin laajentamalla 6R-sarjaa neljällä uudella traktorimallilla. Uutuuksien kärjessä ovat erityisesti kuljetustyöhön suunniteltu kompakti ja tehokas 6R 185, jonka IPM-älyteho on jopa 234 hv:aa, ja nelisylinterinen, suuren hyötykuorman kuljettava 6R 150, joka on täydellinen yleismalli sekatiloille.

Uuteen mallistoon on myös saatavana lisää vaihteistovaihtoehtoja. AutoQuad™ Plus:n ja portaattoman AutoPowr™-vaihteiston lisäksi asiakkaat voivat nyt valita CommandQuad™-vaihtoehdon nelisylinterisiin malleihin.

6R 185: Tieajossa

Uusi 6R 185 on suunnattu viljelijöille ja urakoitsijoille, jotka hakevat kompaktia, monipuolista ja tehokasta kuusisylinteristä traktoria kuljetuksiin, mutta myös hydraulitehoa vaativiin tarkoituksiin. IPM-älyteho tuottaa jopa 234 hevosvoiman suurimman tehon kuljetus-, voimanotto- ja hydrauliikkakäyttöä varten.

6R 185 on myös ketterä traktori, sillä sen lyhyt akseliväli on 2,76 m, eli malli on kompaktimpi kuin suuremmat 6R-sarjan mallit, joiden akseliväli on 2,8 tai 2,9 m. Tämä ominaisuus sekä hyväksi havaittu 6,8 litran John Deere PowerTech PSS -moottori ja erittäin tehokas AutoPowr-vaihteisto tekevät tästä traktorissa erityisen polttoainetehokkaan tiekäytössä.

Lippulaivamalli 6R 250 on jo asettanut uuden tehokkuusstandardin kuljetuskäyttöön, ja John Deere on varma, että 6R 185 on tämän luokan hyvä perillinen.

6R 150: Yleismalli

Sekatiloilla suositaan nelisylinterisiä traktoreita, mutta ei haluta tinkiä tehosta. 6R 150:n suurin teho on 165 hv tai 177 hv IPM-älyteholla, eli se on sarjan suurin nelisylinterinen malli ja kattaa täydellisesti tämän traktorisegmentin. Renkaiden kokoa on myös suurennettu, takapyörävaihtoehtoja on saatavana 650/65 R38:aan asti. Lyhyt vain 2,58 m:n akseliväli tekee tästä koneesta erityisen hallittavan.

6R 150:n erittäin suuri hyötykuorma on 4 tonnia, sillä tyhjäpaino on 6,5 tonnia ja sallittu kokonaispaino 10,45 tonnia. Sillä on kuusisylinterisen traktorin suorituskyky ja nelisylinterisen traktorin koneen edut, toisin sanoen kompaktit mitat ja keveys yhdistettynä ketteryyteen ja monipuoliseen tehokkuuteen.

Takahydrauliikan nostokykyä on lisätty 12 prosenttia raskaiden varusteiden nostamiseen. 6R 150 tarjoaa myös suuremman 155 litran hydrauliikkaöljypumpun, joka yhdessä dynaamisen punnitusjärjestelmän kanssa parantaa merkittävästi etukuormaimen tehokkuutta.

De nieuwe 6R-serie