Lehdistötiedote   15.1.2021

UUDISTUKSIA KUORMATRAKTOREIDEN KUORMAIMIIN

John Deere tuo markkinoille uudistetut, piiloletkujatkeella varustetut taittopuomioptiot kuormakoneiden CF5-, CF7- ja CF7S-kuormaimiin. Uusien taittopuomien suunnittelun lähtökohtana on ollut käytettävyyden, kestävyyden sekä huollettavuuden selkeä parantaminen. Uudet XI-piiloletkujatkeet ovat saatavilla optiona 910G-, 1010G-, 1110G-, 1210G- ja 1510G-mallin kuormatraktoreihin kevään 2021 aikana.

Parempi kestävyys, käytettävyys ja tuottavuus

Uusi taittopuomi on rakenteeltaan entistä vahvempi ja jatke on voimakkaampi. Letkujen reitityksen uudelleen suunnittelussa on otettu paremmin huomioon sekä letkujen kestävyys ja vaihdettavuus että myös puomin käytettävyys. Uudistettu letkujen reititys nosto- ja taittopuomin välillä ja jatkepaketin sisällä suojaa letkuja vaurioilta. Parannettu geometria ja aiempaa tasapainoisempi puomin noston ja taiton suhde tekevät puomin liikeradoista entistä sulavampia ja käytöstä miellyttävää, minkä ansiosta myös tuottavuus paranee. Uusien XI-piiloletkujatkeiden myötä kuormaimen ulottumaksi tulee 9,8 m.

90 % kuormakoneista toimitetaan IBC:llä varustettuna. IBC:llä varustettuihin koneisiin on saatavana taittopuomin alle sijoitettu työvalo parantamaan näkyvyyttä kuormaimen kärkeen pimeällä.

Huolto on tehty helpoksi

Parempi letkujen reititys puomin sisällä lisää letkujen kestävyyttä ja tekee letkujen vaihdosta helpompaa. Jatkeen takaosan liukulaakerin voitelu onnistuu nyt suojia irrottamatta. Myös jatkeen ketjun säätö onnistuu osia purkamatta ja suojia irrottamatta. Uutta on myös säädettävä kuormaintuki, joka helpottaa kuormaimen kuljetusasentoon tuomista.

Piiloletkujatkeiden lisäksi saatavana on vahvempi Indexator GV12-2S-riipuke. Vahvemman riipukkeen pohjalevy on teräksinen aikaisemman valurautaisen sijaan.

John Deere 1510G illansuussa

Lisätietoja antaa:

Elina Suuriniemi
Tiedottaja
John Deere Forestry Oy
Puh. 0400 466 476
SuuriniemiElina@JohnDeere.com

 

John Deere Forestry Oy:n kotipaikka on Tampere, jossa sijaitsee metsäkoneiden tuotekehityskeskus ja Euroopan markkinointikeskus. Yhtiö työllistää Suomessa noin 700 työntekijää. John Deere -metsäkoneet valmistetaan Joensuussa. Lisätietoja osoitteessa www.JohnDeere.fi

Deere & Company (www.JohnDeere.com) on maailman johtava kehittyneiden tuotteiden, teknologian ja palveluiden tarjoaja niille, joiden työ edistää maanviljelystä ja maanrakennusta – asiakkaat, jotka korjaavat satoa tai muokkaavat, rikastavat ja rakentavat maata maailman lisääntyvän ruuan, polttoaineen, rakentamisen ja infrastruktuurin tarpeiden täyttämiseksi.