UPEA PELIKENTTÄ

Gleneagles, golfkenttä

 

Yksi golfin historian parhaista pelaajista, Lee Trevino, on lausunut Gleneaglesista kuuluisat sanat: “Jos taivaassa on yhtä hienoa kuin täällä, toivon todella, että heillä on tiiaikoja jäljellä.”

Gleneagles, golfkenttä

Kun Gleneagles-hotelli avasi ovensa vuonna 1924, tätä upeaa Skotlannin sydämessä olevaa kartanoa kutsuttiin ‘ylämaan Rivieraksi’.

Nykyään Gleneagles ei ole vain yksi maailman arvostetuimmista golfkohteista, jossa on kolme mestaruustason golfkenttää – King’s Course, Queen’s Course ja PGA Centenary Course –, vaan se sopii upeasti kaikenikäisille. Sen houkutuksiin lukeutuvat viiden tähden luksushotelli, palkittu kylpylä ja Skotlannin ainoa kahden Michelin-tähden ravintola.

Telegraphin luksusmatkalehti Ultratravelin lukijat äänestivät tämän 3,4 neliökilometrin kokoisen ja upeista Perthshiren Ochilin kukkuloiden näköaloista nauttivan tilan maailman parhaaksi golfkohteeksi kuudennen kerran peräkkäin vuonna 2017. Se myös nimettiin Skotlannin parhaaksi hotelliksi/kohteeksi Today’s Golfer Travel Awards 2017 -palkintogaalassa neljäntenä vuonna peräkkäin.

Gleneagles, logo

IDYLLINEN GOLFMAISEMA

Vaikka Gleneaglesin golfkentät eivät ole meren rannalla, ne muistuttavat Skotlannin vanhempia links-golfkenttiä. Ne on rakennettu hiekalle ja soralle, jota kerrostui tänne viimeisen jääkerroksen sulaessa noin 15 000 vuotta sitten ja jätti jälkeensä pitkiä harjuja, tasalakisia kumpareita ja suojaisia notkoja. James Braid, yksi golfin suuruuksista, loi tästä dramaattisesta maisemasta idylliset King’s Course- ja Queen’s Course -kentät.

Jack Nicklaus suunnitteli PGA Centenary Course -kentän – hän kutsui sitä “maailman hienoimmaksi maapalstaksi, jolla on työskennellyt” –, jolla pelattiin vuoden 2014 Ryder Cup. Siellä pidetään myös maailman ensimmäinen miesten ja naisten yhdistetty kilpailu European Golf Team Championships vuonna 2018, jota seuraa naisten golfin suurin tapahtuma Solheim Cup vuonna 2019.

Kun tilalla työskentelee lähes 1000 ihmistä, koulutus ja kehitys on tärkeää. Näin varmistetaan, että koko henkilöstö ymmärtää vastuunsa Gleneaglesin perinnön ylläpitämisessä. Tämä heijastuu uudessa Greenkeeping Scholarship -ohjelmassa, joka tarjoaa yhdeksälle onnekkaalle mahdollisuuden tulla täysin päteviksi golfkentänhoitajiksi ja varmistaa vanhempien golfkentänhoitajien tietämyksen siirtymisen seuraavalle sukupolvelle.

Gleneagles, kentänhoitaja, muotokuva

UNELMIA & MAHDOLLISUUKSIA

Gleneaglesin henkilöstöön pisimpään kuulunut työntekijä, golfkenttä- ja kiinteistöpäällikkö Scott Fenwick, tuli mukaan 16-vuotiaana harjoittelijana heinäkuussa 1980. Scott, jonka ensimmäisiä tehtäviä alussa oli haravoida bunkkereita ja opetella ruohonleikkurien käyttöä, johtaa nyt Gleneaglesin 57-henkistä golfkentänhoito- ja puutarhatiimiä.

“Unelmoin urasta golfin ammattilaispelaajana, mutta siitä ei tullut mitään, ja huomasin, että ura golfkenttien hoidon parissa oli mahtava keino olla edelleen mukana lajissa”, hän sanoo. “Vuosien kuluessa golfkentän hoito on antanut minulle tilaisuuden matkustella kaikkialla maailmassa, sillä tämä on ammatti, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia.”

“Golfkentän hoidossa ei ole kyse vain ruohon leikkaamisesta – se on monimutkaista tiedettä ja todellista taidetta. Mestaruustason kenttien ylläpitäminen vaatii paljon taitoja, tietoja ja valtavasti yksityiskohtien huomioimista, jotta voidaan luoda tasaiset ja nopeat olosuhteet, joita nykyajan golfaajat odottavat. Se on kovaa työtä, mutta on myös palkitsevaa olla osa suurta tiimiä, joka hoitaa kaikkialla maailmassa arvostettuja kenttiä.”

Golfkentän hoidossa ei ole kyse vain ruohon leikkaamisesta – se on monimutkaista tiedettä ja todellista taidetta.

SCOTT FENWICK,
GLENEAGLES GOLF COURSES AND ESTATE MANAGER

“Gleneagles on ylpeä johtavasta asemastaan golfissa. Tavoittelemme aina innovaatioita, parhaita käytäntöjä sekä ensiluokkaista asiakaspalvelua, jotta voimme tarjota vieraillemme ja jäsenillemme vertaansa vailla olevan, erinomaisen elämyksen.”

TEKNOLOGIAA ESIIN

“Olennainen osa tätä on löytää oikea tasapaino perinteisten golfkentän hoitomenetelmien, monien vuosien aikana keräämämme tiedon ja kokemuksen sekä luotettavaa huipputeknologiaa hyödyntävien tehokkaimpien työtapojen kehittämisen välille.”

“John Deeren jälleenmyyjäverkon tarjoamien hybridi-sähköruohonleikkureiden, satelliittiohjauksen ja nurmikonhoidon kalustonhallintaan tarkoitettujen telematiikkajärjestelmien käyttöönotto tarkoittaa, että voimme myös tulevaisuudessa pitää Gleneaglesin Euroopan ja maailman golfin kärjessä.”

Gleneagles, golfkenttä