Vaihe vaiheelta

Golf- ja urheilualan laitteet, tehdas, kokoonpanolinja

 

 

John Deeren nurmikonhoitotuotteiden tehtaalla Pohjois-Carolinassa (USA) on uusi kokoonpanolinja yhtä turvallinen, intuitiivinen ja helppokäyttöinen kuin sen tuottamat väylä-, karheikko- ja reuna-alueleikkurit. Räätälöidyn linjan suunnittelu kesti kolme vuotta, mutta se perustuu yksinkertaiseen oivallukseen: mitä helpompaa jokin on, sitä parempia ovat tulokset.

Golf- ja urheilualan laitteet, tehdas, käyttäjä, näyttö

Uudella linjalla käyttäjät voivat mennä mille tahansa asemalle ja tietää tarkalleen, mitä on tehtävä. Tietokonenäyttö osoittaa heille kuinka edetä, ja ‘poimintavalot’ näyttävät tarvittavat osat. Tehtävän valmistuttua heidän on täytettävä tarkastusluettelo, ennen kuin yksikkö voi siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Näin inhimillisten erehdysten vaaraa ei käytännössä ole lainkaan.

Golf- ja urheilualan laitteet, käyttäjä, muotokuva

LAATUA SISÄÄN, LAATUA ULOS

Kuten yleensä, vaadittiin paljon työtä, että asioista saatiin näin yksinkertaisia. Tuotantotekniikkapäällikkö Tim Manton purki kollegoidensa kanssa koko kokoonpanolinjan kahdessa päivässä ja rakensi sitten uuden alusta alkaen alle neljässä viikossa. Prosessissa he asensivat noin 250 uutta ‘virheenestotuotetta’ kameroista integroituihin momenttityökaluihin ja RFID-tunnistimiin.

Hyvä kone auttaa käyttäjää suoriutumaan työstään hyvin. Samoin hyvä kokoonpanolinja.

TIM MANTON,
MANUFACTURING ENGINEERING MANAGER

Jotta loputkin laatuongelmat huomattaisiin ennen ruohonleikkureiden lähtöä tehtaalta, myös linjan lopun auditointimenettely suunniteltiin kokonaan uudelleen. Uuden läpinäkyvyyden ja alusta loppuun saakka ulottuvan laadunvalvonnan ansiosta asiakkaamme voivat nyt luottaa vieläkin enemmän siihen, että he saavat John Deereltä yhtenäistä laatua ja odottamaansa lisäarvoa.

Golf- ja urheilualan laitteet, TechControl-näyttö, käyttäjä, lähikuva