/ / / / John Deere -auran tarina

John Deere -auran tarina

Aurasta kaikki alkoi

John Deere -auraVuonna 1837 yrityksen perustaja John Deere oli tavallinen seppä, joka valmisti heinähankoja, hevosenkenkiä ja muita maatiloilla tarvittavia perustarvikkeita.

 

Eräänä päivänä teräksestä valmistettu rikkinäinen sahan terä antoi hänelle idean. John tiesi, että Illinoisin Grand Detourissa hänen kotinsa lähettyvillä työskenteli maanviljelijöitä, jotka olivat joutuneet keskeyttämään työnsä puhdistaakseen preerian sitkeän maa-aineksen valurautaisista auroistaan. Hän tiesi myös, että maa-aines liukuisi helposti pois sileäksi kiillotetusta teräksisestä auran siivestä. Terästä oli alueella erittäin vähän, joten Deere valmisti auran siiven käytetystä sahanterästä.

 

Aura edusti aikansa huipputeknologiaa, vaikka sillä pystyttiinkin tekemään vain murto-osa siitä työstä, johon nykyiset uudenaikaiset maanmuokkauskoneet pystyvät. Wayne G Broehl, Jr:n kirjassa John Deere's Company kerrotaan, että Deeren käyttämä materiaali ei ollut aurojen ainut epätavallinen piirre. Auran siipi oli myös muotoiltu eri tavalla kuin aikakauden muut auran siivet. "Suunnikkaan muotoinen siipi oli muotoiltu koveraksi. Deeren on täytynyt pohtia auran siiven muotoa ja koveruutta aika lailla, sillä siiven muoto määrittää sen, kuinka hyvin auran vantaan leikkaama maa kääntyy.

 

Deere testasi tuotteistaan jatkuvasti ja muutti suunnitelmiaan asiakkaiden ehdotusten perusteella. Hänen tutkimuksensa tuotti tulosta, ja vuonna 1849 hänen yrityksensä kukoisti – yritys valmisti tuona vuonna 2 000 auraa.