Artikkeleita metsäalalta

Tukit pinossa
Metsäkone metsässä

Koneen käyttöönottokoulutus varmistaa asiakkaalle luotettavan alun

Uuden metsäkoneen saapuminen leimikolle on aina iso asia. Olipa kyseessä asiakkaan ensimmäinen John Deere -metsäkone tai jo pitkään samaan merkkiin luottaneen puunkorjuuyrityksen tuorein hankinta, onnistunut käyttäjäkokemus ja tuottava työskentely varmistetaan asiantuntevalla John Deere -käyttöönottokoulutuksella.

Annika Kangas

Metsäkeskustelun faktat – ketä kiinnostaa?

Tunne, draama ja pessimismi – metsäkeskustelun maukkaita aineksia, kun on kiire oikoa mutkat suoriksi. Vastuullista olisi tarkastella faktoja ja kyseenalaistaa syvään juurtuneita asenteita. Metsätaloudessa asiat eivät ole niin huonosti, kuin mediaa ja somea seuraamalla voisi luulla.

Aki Pyykkö

Uusi metsäkone syntyy intohimolla ja pitkäjänteisyydellä

Uuden metsäkonesarjan tuotteistaminen on monivaiheinen prosessi, joka kestää vähimmilläänkin useamman vuoden.

TimberMatic Maps

Kehittyneet karttatasot avasivat uusia mahdollisuuksia

Suomalaisille asiakkaille syksyllä 2022 esitellyt kehittyneet karttatasot toivat yrittäjän ja kuljettajan käyttöön paljon uusia ominaisuuksia, kuten metsänkäyttöilmoitukset, näkyvyyskartan, puuston pituuskartan ja varastointikelpoisuuskartan.

IHC harvesteripäässä

Älykäs harvesteripään ohjaus (IHC) helpottaa puunkorjuuta ja parantaa karsinnan laatua

Karsimaterien paineiden oikea säätö on harvesteripään hyvän ja tarkan toiminnan perusedellytys.  Uuden älykkään harvesteripään ohjauksen (IHC) ansiosta teräpaineiden säätötarve vähenee merkittävästi, mikä helpottaa harvesterin kuljettajan työtä.

Istutuskone

Koneellinen istutus - ratkaisu metsäalan työvoimapulaan ja ilmastonmuutoksen haasteisiin

Istutuskone on suunniteltu mukautumaan eri puulajeihin ja tarkoitettu käytettäväksi markkinoilla eri puolilla maailmaa. Istutuskoneen alustana toimii 1510G-kuormatraktorimalli, jonka suorituskyky ja ergonomia tarjoavat alan johtavan alustan Deeren kehittämälle istutusratkaisuille.

Metsäkoneita työssä

John Deere Forestry mukana Taitaja 2023 -tapahtumassa

John Deere Forestry on mukana jälleen Taitaja-kilpailussa! Taitaja on ammattiin opiskeleville nuorille järjestettävä suomenmestaruuskilpailut, jossa kilpaillaan ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. 

Harvesteri työssään metsässä

Kattavat takuut tuovat mielenrauhaa

John Deere Forestryn metsäkoneiden tuotekehityksen ohjaaviin periaatteisiin on aina kuulunut korkea laatu. Tästä kertoo myös se, että John Deere Forestry tarjoaa markkinoiden kattavimmat vakiotakuut ja laajennetut takuut.

Jori Uusitalo

Täsmäpuunkorjuu on tulevaisuuden puunkorjuuta.

Helsingin yliopiston metsäteknologian ja puunhankinnan logistiikan professori Jori Uusitalo on yhdessä tutkimusryhmänsä kanssa rakentanut uutta, monitavoitteista puunkorjuumallia, jonka Uusitalo on nimennyt täsmäpuunkorjuuksi. 

Isoja numeroita havujen kuvan päällä

Koneen tuottavuus keskiössä

G-sarjan harvesterit kuluttavat 16 % vähemmän polttoainetta tuotettua kuutiota kohti E-sarjalaisiin verrattuna. Tämän ansiosta yksistään vuonna 2021 on aiheutettu 60 000 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Vaikutus on sama kuin jos vaihdettaisiin 35 000 polttomoottorikäyttöistä henkilöautoa sähköautoihin. 

John Deere 1910G kaivoksessa porauslaitteella varusteltuna

Kultaa kaivamassa

John Deeren 1910G-kuormatraktori on peto peli metsässä, mutta miksi kutsutaan kultakaivoksessa toimivaa 1910G:tä?  1910G on melkoinen tekijä myös kaivostunneleissa, jos on uskominen Lapista saatuihin kokemuksiin.

John Deere 1510G ja kuormain sekä miehet nostokorissa

Korkeuksiin kurotellen

Tulivuorenpurkaukset ovat muovanneet Islannin karua maisemaa sen koko historian ajan. Landsnetin huoltotiimi pakkautuu isoon nelivetoon ja suuntaa kohti suurjännitelinjaa Reykjavikin itäpuolisilla vuorilla. Tehtävänä on vaihtaa eristimiä 25 metrin korkeudessa.