John Deere 1510G ja XI-puomi

Kuormatraktoripuomit

Yksinkertainen ja kestävä rakenne, erinomainen vetovoima

Rakenne on yksinkertainen ja kestävä. Hyvän geometrian ansiosta puomia on helppo hallita, ja valojen hyvä sijoitus jatkeen alla lisää näkyvyyttä puomin kärkeen. Jatkepuomin vetovoima on erinomainen.

Hyvin suojattu letkujen reititys

Taittopuomin letkujen reititys on hyvin suojattu. Y-linkki-riipukkeen ansiosta letkut puomilta rotaattorille ja kouralle kulkevat rakenteiden suojassa eikä ulkoisia letkulenkkejä ole. Näin on helpompi ohjata puomi harvennuksella puiden välistä ja kahmari pankkojen välistä kuormatilaan.

John Deere 1510G -kuormatraktori tekee kuormaa

Käytettävyys ja huollettavuus

XI-taittopuomien suunnittelun lähtökohtana on ollut käytettävyyden, kestävyyden ja huollettavuuden selvä parantuminen. Kuormaimen geometriaa on parannettu siten, että noston ja taiton suhde on aiempaa tasapainoisempi. 

Taittopuomin etuosassa ei ole rei’ityksiä, kiinnikkeitä eikä muita lisäosia, jotka heikentäisivät  taittopuomia tai olisivat alttiita törmäysvaurioille. Letkut ja kaapelit ovat puomirakenteen suojassa ja letkujen reititys nosto- ja taittopuomin välillä ja jatkepaketin sisällä on muokattu. Lisäksi puomissa on Y-linkki-riipuke, jonka ansiosta letkut puomilta rotaattorille ja kouralle kulkevat rakenteiden suojassa, eikä ulkoisia letkulenkkejä ole lainkaan.

Piiloletkujatkeella varustettu XI-taittopuomi on vaihtoehtona kuormakoneisiin 910G, 1010G, 1110G, 1210G ja 1510G. Puomin suurin ulottuma on 10 m. Myös vanhempien CF7- ja CF7S-kuormaimien taittopuomit voidaan korvata XI-taittopuomilla.  Vahva Indexator GV12-2S -rotaattori on vaihtoehtona näiden taittopuomien kanssa. 1510G ja 1910G voidaan varustaa myös CF7S XI Power+ 10 metrin kuormaimella.

Vahva ja voimakas

Taittopuomi on vahvistettu ja piiloletkujatke on voimakas. CF7S-kuormaimeen on lisäksi saatavana voimakkaampi jatke. Muutetun letkureitityksen ansiosta letkut kestävät entistä paremmin ja letkujen vaihto on helpompaa. Puomin voi myös laskea suorana kuorman päälle kuljetuksen ajaksi.

Parannettu geometria

Noston ja taiton suhde on tasapainoinen ja kuormaimen liikeradat ovat sulavia. Hyvän geometrian ansiosta kuormain toimii jouhevasti ja tuottavuus kasvaa. XI-taittopuomiin on IBC-puominohjauksen kanssa saatavana työvalo puomin alle, mikä parantaa näkyvyyttä kuormaimen kärkeen.