/ / / / Aikajaksot

Aikajaksot

Seppä ja keksijä John Deere'n tarina on sidoksissa Yhdysvaltojen keskilännen asuttamiseen ja kehitykseen. 1800-luvun pientilalliset pitivät keskilänttä luvattuna maana. Vuodesta 1837 lähtien John Deere'n tarina nivoutuu läheisesti ihmisiin, paikkoihin ja tuotteisiin, jotka kuvastavat yrityksen ydinarvoja: rehellisyyttä, laatua, sitoutumista ja innovaatiota.

1837 - 1869

1837 John Deere takoo Illinoisin Grand Detourissa sijaitsevassa pajassaan kiillotetusta teräksestä auran, jolla uudisraivaajat pystyivät kyntämään keskilännen preerian sitkeää maaperää.1838 John Deere'stä sukeutuu aurojen valmistaja. Myöhemmin hän muisteli takoneensa 10 auraa vuonna 1839, 75 auraa vuonna 1841 ja 100 auraa vuonna 1842.

1843 Deere ja Leonard Andrus ryhtyvät kumppaneiksi "takomisessa, aurojen valmistuksessa ja kaikessa siihen liittyvässä". 1848 Kasvavan liiketoiminnan uudeksi toimipaikaksi tulee 120 kilometriä Grand Detourista luoteeseen sijaitseva Moline, Illinois.
Molinen sijainti on edullinen vesivoiman ja kuljetusmahdollisuuksien ansiosta. Deere valitsee uuden yhteistyökumppanin, Robert N. Deere valitsee uudeksi kumppaniksi Robert N. Taten, joka muuttaa Molineen ja saa kolmikerroksisen pajan laajennustyöt valmiiksi 28.7.

1850 Yrityksen nimeksi tulee Deere, Tate & Gould.

1852 Deere ostaa kumppaneidensa osuudet yrityksestä. 16 seuraavan vuoden aikana yritys toimii nimillä John Deere, John Deere & Company, Deere & Company ja Moline Plow Manufactory.

1853 16-vuotias Charles, Deeren ainoa elossa oleva poika, ryhtyy yrityksen kirjanpitäjäksi valmistuttuaan Chicagon kauppaopistosta.

1858 Yritys sinnittelee Yhdysvaltojen talouselämän notkahduksen kourissa. Konkurssi vältetään uusilla omistus- ja johtamisjärjestelyillä. John Deere jää pääjohtajaksi, mutta liikkeenjohdosta vastaa tästedes 21-vuotias Charles Deere. Hän johtaa yritystä seuraavat 49 vuotta.

1861 Sisällissota alkaa. Keskilännen viljelijät tavarantoimittajineen vaurastuvat sotavuosina, kun armeijan kysyntä ja Euroopan satovahingot nostavat viljelykasvien hintoja. Keskilännen laajamittainen maanviljely kehittyy sota-aikana. Maatalouskalusto kehittyy, ja myös pienet tilat pystyvät laajentamaan toimintaansa.

1863 Yhtiö valmistaa Hawkeye Riding Cultivatorin, ensimmäisen päältäajettavan Deere-sovelluksen.

1864 John Deere saa yhtiön ensimmäisen oikean patentin muoteille, joita on käytetty teräsaurojen valussa. Toinen patentti saadaan muutaman kuukauden kuluttua ja kolmas seuraavana vuonna.

1868 31 vuotta kestäneen yhtiökumppanuuden ja yksityisyrittäjyyden jälkeen yritys yhtiöitetään nimellä Deere & Company. Osakkaita on ensin neljä ja vuoden kuluessa kuusi. Charles ja John Deere omistavat 65 prosenttia osakkeista.

1869 Charles Deere ja Alvah Mansur perustavat ensimmäisen sivukonttorin Kansas Cityyn nimellä Deere, Mansur & Co. Tietyllä alueella toimivana ja osittain itsenäisenä Deere-tuotteiden jälleenmyyjänä se on nykyisen kaltaisen itsenäisten jälleenmyyjien verkoston edelläkävijä.

1870 - 1899

1873 Newyorkilaisen pankkiiriliikkeen romahduksesta alkanut paniikki käynnistää 1870-luvun laman. John Deere valitaan Molinen pormestariksi, ja hän jatkaa virassaan kaksi vuotta.
1875 Gilpin Moore kehittää Gilpin Sulky -auran. Sitä voi ajaa, joten viljelijän ei enää tarvitse työskennellä seisoma-asennossa. Aurasta tulee yrityksen menestyksekkäimpiä tuotteita 1800-luvulla.

1876 Liiketoiminnan näkymät heikkenevät ja luottotappiot lisääntyvät jyrkästi, joten yritys leikkaa palkkoja 10 prosentilla. Lyhyt lakko päättyy, ja työntekijät palaavat töihin yrityksen ehdoilla. Loikkaavaa peuraa esittävä tuotemerkki rekisteröidään.

1877 Molineen perustetaan Deere & Mansur Company, joka valmistaa maissinkylvökoneita. Kansas Cityssä toimii samanniminen sivuliike, mutta tämä on erillinen organisaatio, ja tästä tulee Deere & Companyn osa vuonna 1909.

1878 Gilpin Sulky -aura peittoaa 50 muuta auraa kyntämiskilpailussa Pariisin maailmannäyttelyssä ja voittaa 1000 frangin arvoisen Sevres vase -palkinnon. Seuraavana vuonna yksikön myynti kohoaa 5198 dollariin ja yltää 7824 dollariin vuonna 1883.

1880 Vuosikymmenen alussa tuotantolinjalla aloitetaan vaunujen ja pian sen jälkeen kärryjen valmistaminen. Vuosisadan lopussa yrityksen luettelossa esitellään vaunut Old Hickory, New Moline ja Mitchell sekä kärryt Derby, Red Star, White Elephant, Victoria, Goldsmith ja Sterling.

1882 Deere & Mansur Companyn maissinkylvökoneet, joissa käytetään kekseliästä pyörivää kylvötekniikkaa, tuottavat voittoa 48 000 dollaria.

1883 Viisi eniten myytyä tuotetta vuosina 1879–1883 ovat työntöaurat, Gilpin-aurat, kultivaattorit, sänkiaurat ja karhet. Hevosvetoisten aurojen osuus yksikön myynnistä oli suurempi kuin neljän muun yhteensä (224 062).

1886
John Deere kuolee 82-vuotiaana Molinessa.

1888
Höyrytraktorit tulevat amerikkalaisille maatiloille 1880-luvulla. Deere valmistaa monivantaisia, traktorin vetämiä auroja mutta ei itse traktoreita. "Steam Age" eli höyryaika kestää noin 30 vuotta, kunnes "pärskivä ja puhkuva jätti" korvataan bensiinitraktorilla.

1889
Yhtiön viisi avaintoimialaa ovat sijoittuneet Kansas Cityyn, St. Louisiin, Minneapolisiin, Council Bluffsiin/Omahaan ja San Franciscoon.

1890
Deere'n hallitus suosittelee yhtiön myymistä. Brittiläinen ryhmittymä ja muita halukkaita ilmaantuu, mutta kauppoja ei synny ja yritys jää itsenäiseksi. Kartellien vastainen asetus Sherman Act hyväksytään. Se tekee muun muassa kauppaliittojen hintasidonnaisuuksista laittomia.

1892
Charles Deeren tytär Katherine solmii avioliiton William Butterworthin kanssa. Butterworthistä tulee Charlesin jälkeen yrityksen toimitusjohtaja. Charlesin tytär Anna avioituu William D. Wimanin kanssa. Wiman. Heidän pojastaan Charles Deere Wimanista tulee Butterworthin seuraaja.

1893
New Yorkin pörssiromahdusta seuraava paniikki käynnistää 1800-luvun pahimman laman.

1894
Polkupyörien suosio ponnahtaa taivaisiin. Tuoteluetteloissa esitellään polkupyörämallit Deere Leader, Deere Roadster ja Moline Special. Into hiipuu muutaman vuoden kuluttua. (1970-luvulla yritys tekee lyhyen paluun polkupyörien liiketoimintaan.)
1895 Furrow syntyy. Siitä tulee yksi maailman huomattavimmista maatalouslehdistä.

1900 - 1929

1903 Auratehtaan johtaja George Mixter suostuttelee yrityksen ottamaan hiontatiloissa käyttöön laajoja ympäristönsuojelutoimenpiteitä.
1907 Charles Deere kuolee. Hänen vävystään William Butterworthista tulee toimitusjohtaja. Yritys laatii yleisen eläkesuunnitelman yli 65-vuotiaille työntekijöille, jotka olivat olleet talossa vähintään 20 vuotta.

1910 Johto käynnistävää mittavan organisaatiomuutoksen. Sen tarkoituksena on luoda yhtymä, jota Deere & Companyn hallitus valvoo. Suunnitelmassa yhdistetään tehtaita ja toimipaikkoja, ennakoidaan yritysostoja sekä keskitetään kirjanpidon ja taloushallinnon suunnittelua.

1911 Ensimmäistä kertaa yritys laskee liikkeelle 400 000 etuoikeutettua osaketta. Nämä osakkeet listataan seuraavana vuonna New Yorkin pörssissä.

1912 Uudenaikainen Deere & Company syntyy. Se koostuu 11 tuotantolaitoksesta Yhdysvalloissa ja yhdestä Kanadassa, sekä kaikkiaan 25 myyntiorganisaatiosta - näistä 20 sijatisee Yhdysvalloissa, mukaan lukien vientiosasto, sekä viisi Kanadassa. Yritys pyörittää myös sahalaitosta ja omistaa 16 887 hehtaaria tukkimetsää Arkansasissa ja Louisianassa. Harvester Works muodostetaan East Molinessa.

1918
Deere ostaa Waterloo Boy -traktoreiden valmistajan. Traktorista tulee sen perustuote. Kyseisenä vuonna myydäänkin 5 634 Waterloo Boy -traktoria, mutta Ford Motor Company myy 34 167 Fordson-traktoria. Ensimmäinen maailmansota päättyy, 1611 sotaan osallistuneesta Deere'n työntekijästä 37 kuoli.

1919 Yhdysvaltojen työväestö kapinoi. Waterloossa puhkeaa kolme kuukautta kestänyt lakko ammattiyhdistyksen hyväksymisestä. Kyseessä oli Deere'n tähän mennessä vakavin työtaistelu. Lakko päättyy, ja Deere pysyy ammattiliiton ulkopuolella.

1920
Talous romahtaa. Maatilojen konkurssit lisääntyvät jyrkästi maanviljelyn kulta-ajan päättyessä. Traktorialalta poistuu nimekkäitä toimijoita, kuten General Motors. Yhdysvaltojen kauppakomissio syyttää laitevalmistajia hintojen sopimisesta.

1921 Huonot ajat jatkuvat. Liiketoiminnan supistuessa useita työntekijöitä on irtisanottava. Waterloo Boy -traktoreiden myynti romahtaa edellisen vuoden 5 045 traktorista 79 traktoriin. Jäljelle jääneiden työntekijöiden palkkoja leikataan vähintään 10 prosentilla.

1923
Deere lanseeraa D-mallin. Se oli menestys alusta alkaen ja ensimmäinen kaksisylinterinen Waterloossa valmistettu John Deere -merkkinen traktori. Traktorimallin valmistus jatkui 30 vuoden ajan.

1925
Deere'n yleiskäyttöisen (General Purpose) GP-traktorin suunnittelu alkaa vastineena IH-Farmall-traktorille.

1926
Maatalouden ylituotanto muodostuu ongelmaksi 1920-luvulla.

1927
Yritys tuo markkinoille leikkuupuimurin, John Deere No 2. 2. Vuotta myöhemmin mainostetaan John Deere No. 1-puimuria, joka on pienempi ja suositumpi kone. Vuoteen 1929 mennessä, No. 1 ja No. 2 on korvattu uusilla, kevyemmillä laitteilla.

1928 William Butterworth valitaan Yhdysvaltojen kauppakamarin toimitusjohtajaksi. Yrityksen ensisijainen päätösvalta siirtyy Charles Deere Wimanille.

1929
Markkinoille tuodaan yleiskäyttöinen leveäakselinen rivikasvien viljelyyn sopiva traktori. Se on ensimmäinen Deere-traktori, jossa on kahden kasvirivin väliin sopiva kolmipyöräinen etuosa ja niin leveä taka-akseli, että pyörät ulottuvat kahden rivin yli.

1930 - 1959

1930 Yhdistämisten jälkeen jäljelle jää vain seitsemän kaikenlaisia maatalouslaitteita valmistavaa yritystä: John Deere, IH, Case, Oliver, Allis-Chalmers, Minneapolis-Moline ja Massey-Harris. Deere ja IH ovat suurimpia useimmissa tuoteryhmissä.

1932 Syvenevän laman takia työntekijöitä irtisanotaan, palkkoja ja eläkkeitä leikataan, työaikaa lyhennetään ja palkalliset lomat lopetetaan tilapäisesti. 1920-luvun säästösuunnitelma helpottaa joidenkin työntekijöiden taakkaa. John Deere jatkaa työttömien ryhmävakuutusta, keventää työsuhdeasuntojen vuokria ja käynnistää työllisyyshankkeita.

 

1933 Liiketoiminta on lähes pysähtynyt. Myynti romahtaa 8,7 miljoonaan dollariin. Taloudellisista menetyksistä huolimatta yritys päättää tukea velallisia viljelijöitä niin pitkään kuin se on tarpeen, ja heidän uskollisuutensa vahvistuu.

 

1934/35 Lamasta huolimatta yritys korostaa tuotekehityksen merkitystä. "A"-mallin traktorin tuotanto aloitetaan. Samanlainen mutta pienempi "B"-malli seuraa vuonna 1935. Näistä tulee yhtiön historian suosituimmat traktorimallit, jotka pysyvät tuotelinjassa aina vuoteen 1952.

 

1937 Yhtiö viettää satavuotisjuhlaa ja juhlistaa John Deere'n teräsauran sataa vuotta erilaisilla tilaisuuksilla ja muistotuotteilla.

 

1938 Teollinen suunnittelija Henry Dreyfuss työskentelee yhdessä Deere'n insinöörien kanssa "A" ja "B" -traktorimallien virtaviivaistamiseksi. Tästä eteenpäin kaunis muotoilu tulee John Deere'n tuotteiden alun alkaen käytännöllisten arvojen rinnalle.

 

1939 Toinen maailmansota alkaa. Molinessa Wagon Worksissa vuosina 1936–1946 valmistettujen L-sarjan traktoreiden myynti räjähtää kasvuun Henry Dreyfussin suunnitteleman ulkoasun ansiosta.

1940 Koneistaminen edistyy. Amerikkalaiset maatilat kasvavat, ja niiden työvoima vähenee. Vuosikymmenen päättyessä käytössä on noin 1,6 miljoonaa traktoria, lähes kaksi kertaa enemmän kuin 1930-luvulla yhteensä.

1942 Charles Deere Wiman ottaa vastaan everstin tehtävät Yhdysvaltain armeijassa. Hänen jälkeensä pääjohtajaksi nimitetään väliaikaisesti Burton Peek. Ennen Deere'en palaamistaan Wiman vetää jonkin aikaa sotatuotannon johdon maatalouskoneiden ja -laitteiden yksikköä vuonna 1944.

1943 Deere valmistaa sota-aikana armeijan traktoreita, ampumatarvikkeita, lentokoneiden osia sekä kuljetus- ja pesulalaitteita.

1945 Yrityksen perinteinen holhoaminen vähenee John Deere'n tehdastyöläisten liittyessä ammattiliittoihin. Työehtosopimuksin neuvotellut palkat ja työehdot syrjäyttävät 105 vuotta käytössä olleen tavan tehdä sopimukset työntekijöiden kanssa yksilöllisesti.

1947 Uusi John Deere Dubuque Works rakentaa mallin "M" traktorin. Kaksi vuotta myöhemmin tela-alustalla varustettu M-malli on saatavissa MC-nimisenä telaketjutraktorina. Tämä ennakoi kansainvälistä rakennusalan laitteiden yksikköä. Levymäisen puskuterän lisäämisen jälkeen siitä tulee puskutraktori.

1948 Miekat vantaiksi takoo Deere Des Moines Works. Se on valtiolta ostettu entinen ampumatarviketehdas, joka tuottaa puuvillankorjuukoneita ja maanviljelystyökaluja. Tehtaassa rakennetaan myöhemmin myös auroja.

1949 Deere'n ensimmäisen dieselkäyttöisen laitteen eli R-mallin traktorin tuotanto alkaa.

1953 Yritys lanseeraa 70-mallin, tähän mennessä suurimman leveäakselisen rivikasvien viljelyyn sopivan traktorin. Siihen oli ensin saatavissa bensiini-, monipolttoaine- tai nestekaasumoottori, ja siitä tulee ensimmäinen dieselkäyttöinen leveäakselinen rivikasvien viljelyyn sopiva traktori.

1955 William A. Hewitt valitaan pääjohtajaksi ja myöhemmin toimitusjohtajaksi hänen appensa Charles Deere Wimanin kuoltua. Hän johtaa yritystä seuraavat 27 vuotta, ja hän on viimeinen johtajana toiminut perheen edustaja.

 

1956 John Deere ottaa ison askeleen kohti kansainvälisyyttä ottaessaan haltuunsa saksalaisen traktori- ja puimuritehtaan Heinrich Lanz AG:n. Siitä alkaen John Deere'stä on tullut todella kansainvälinen toimija, jolla on tällä hetkellä 61 000 työntekijää yli 30 maassa. Seuraavina vuosina edetään Ranskaan, Argentiinaan ja Etelä-Afrikkaan.

1958 Toimintansa aloittaa John Deere Credit Company, joka tarjoaa rahoituspalveluja kotitalouksille John Deere'n laitteiden hankintaa varten.

1959 Markkinoille tuodaan 8010, dieselkäyttöinen 215-hevosvoimainen 10 tonnia painava järkäle – Deere'n kaikkien aikojen suurin traktori. Sen myynti jäi vähäiseksi. Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri Hruštšov vierailee Des Moinesin tehtaalla.

1960 - 1989

1960 Viimeinen Bulldog ulos linjalta Mannheimissa (No. 219 253) ja ensimmäiset eurooppalaiset John Deere -traktorit tuotantoon (300- ja 500-mallit). Myöhemmin markkinoille tulee myös ensimmäinen John Deere -traktori, joka on valmistettu Getafessa, Espanjassa (1963).

 

1961 Uusi traktoreiden ja laitteiden tuotantolaitos Rosariossa, Argentiinassa, on lähes valmis. Ranskassa lähellä Orleansia sijaitsevassa Saranissa aloitetaan uuden moottoritehtaan rakentaminen. Molinessa aletaan rakentaa Deere & Companyn hallintokeskusta.


1962 John Deere'llä on meneillään 125. toimintavuosi. Dubuquessa Iowassa käynnistyy tuotesuunnittelukeskuksen rakentaminen. Yritys ostaa osake-enemmistön Johannesburgin lähellä toimivasta maataloustarvikkeita tuottavasta South African Cultivatorsista.

1963 John Deere ohittaa IH:n, ja yrityksestä tulee maailman suurin maatalouden ja teollisuuden traktoreiden ja laitteiden toimittaja. Yritys uskaltautuu kuluttajamarkkinoille ja päättää valmistaa ja myydä nurmikko- ja puutarhatraktoreita sekä joitakin lisälaitteita, kuten ruohonleikkureita ja lumilinkoja.

 

1964 Deere & Companyn hallintokeskus avataan. Eero Saarisen suunnittelema rakennus voittaa monia arkkitehtuuripalkintoja. Yrityksen keskeiset toiminnan perustana olevat tavoitteet ja periaatteet linjataan Green Bulletin -tiedotteissa.1966 Merkkivuosi.

Asiakkaille esitellään ensimmäiset, Saksan Zwibrückenissä valmistetut eurooppalaiset John Deere -leikkuupuimurit. Tänä päivänä tehdas valmistaa 13:a erilaista leikkuupuimurimallia ja kuutta niittomurskainmallia kansainvälisille markkinoille.

 

1966 Ennätysvuosi Kokonaismyynti ylittää ensimmäistä kertaa miljardin dollarin rajan. Ennätyksellinen tulos on 78,7 miljoonaa dollaria. Maatalouslaitteiden myyntiennätys rikkoutuu neljäntenä peräkkäisenä vuotena. Teollisuuslaitteiden vuotuisen myynnin kasvu on nopeampaa kuin koskaan ennen. Nurmikko- ja puutarhalaitteiden myynti kasvaa 76 prosenttia. Työntekijöitä on maailmanlaajuisesti ennätysmäärä.

1967 Ensimmäinen teollisuuslaitteiden myyntipiste avataan Baltimoressa.

1969 Kokonaismyynti tasoittuu lähinnä siksi, että maatalouslaitteiden myynti kääntyy laskusuuntaan. Kansainvälinen toiminta laajenee mutta ei tuota voittoa. John Deere Insurance Group perustetaan.

1970 Deere'n johdossa tehdään rakennemuutoksia lisääntyvän hajauttamisen seurauksena. Kolme operatiivista divisioonaa syntyy: Maataloustuotteet ja kuluttajatuotteet, Yhdysvallat ja Kanada; Maataloustuotteet ja kuluttajatuotteet, muu maailma; ja Teollisuustuotteet, jolla on maailmanlaajuinen vastuualue.

1971 "Nothing Runs Like a Deere" -tunnuslause mainostaa moottorikelkkoja, joka on uusi tuote John Deere Horicon Worksiltä. Iskulause kestää kauemmin kuin moottorikelkkojen tuotanto, joka myydään vuonna 1984.


1972 Markkinoille tuodaan neljä uutta toisen sukupolven traktorimallia, joissa on äänieristetty umpinainen ohjaamo. Maatalouskoneiden myynti ylittää $1 miljardin.


1974 Ennennäkemätön John Deere -tuotteiden kysyntä jatkuu, erityisesti maatalouskoneita kysytään, mutta kapasiteettiongelmia ja muita puutteita ilmenee. Inflaatio lisää kustannuksia. Yrityksessä aloitetaan tähän mennessä suurin laajennusohjelma. Yli $1 miljardi käytetään uusiin toimitiloihin vuoteen 1979 mennessä.

19751975 Davenportissa, Iowassa, sijaitseva John Deere Davenport Works ryhtyy valmistamaan teollisuustuotteiden komponentteja.

 

1976 Markkinajohtajuuden saavuttaminen: Espanjassa aloitettiin paalaajilla ja leikkuupuimureilla 1972 ja traktoreiden markkinajohtajuus saavutettiin 1976. Myöhemmin traktoreiden markkinajohtajuus saavutettiin myös muilla merkittävillä markkinoilla kuten U.K:ssa v. 1998, Saksassa 2000 ja Ranskassa (2002)

John Deere esitteli mekaanisen etuvedon traktoreihin, täydennettynä 12/13 asteen kallistumalla etupyörissä v. 1981/82, jolloin traktorista tuli edelleen helpommin hallittava. Tämä oli eurooppalainen rakenne, jota on myös käytetty laajalti Euroopan ulkouolella, mm. Pohjois-Amerikassa.

 

1977 Japanilaisen valmistajan Yanmarin kanssa tehty sopimus antaa valtuudet myydä pieniä traktoreita John Deere -nimellä. Waterloohon perustetaan moderni tuotesuunnittelukeskus.

1979 Henkilöstömäärä on suurempi kuin koskaan: 65 392. Ennätykset lyödään myös myynnissä: 5 miljardia dollaria, sekä tuloksessa: 310 miljoonaa dollaria.


1980 Tuotantoon tulee neljä riviä kerrallaan käsittelevä puuvillankorjuukone, alansa ensimmäinen. Kenttätestit osoittavat, että se lisää kuljettajan tuottavuutta 85 - 95 prosenttia.

 

1981 John Deere Tractor Works Waterloossa pääsee täyteen vauhtiin. Se voittaa palkinnon erinomaisesta tietokoneiden käytöstä tuotannossa.

Ohjaamotehtaan perustaminen Bruchsaliin, Saksaan, osoittaa John Deere´n sitoutumista kuljettajien turvallisuuteen ja työmukavuuteen. John Deere asettaa uudet standardit alhaisille melutasoille, ergonomiselle muotoilulle ja ajomukavuudelle. Tämän päivän ohjaamoiden muotoilu perustuu Bruchsalin TechCenter-konseptille, joka kehitettiin traktoreille ja puimureille.

1982 Robert A. Hanson tulee eläkkeelle jäävän puheenjohtaja .

1983 Vaikea lama, joka seuraa 1970-luvun kasvavaa inflaatiota, pienentää maatilojen ja rakentajien tarvetta ja kykyä investoida uusiin laitteisiin. Liiketoiminnan kannalta vaikeat olot jatkuvat lähes koko vuosikymmenen.

1985 John Deere Health Care, Inc. perustetaan. Sen tytäryhtiö Heritage National Healthplan kasvaa vuosisadan loppuun mennessä terveydenhuollon yritykseksi, jolla on yli 700 työntekijää ja yli 400 000 jäsentä viidessä osavaltiossa.

1986 Yhdysvalloissa 163 päivää kestänyt lakko vaikuttaa tuotantoon merkittävästi. Henkilöstömäärä on vuoden lopussa 37 481 eli 43 prosenttia pienempi kuin vuoden 1979 ennätysmäärä 65 392. 40 000 ei ylity enää 1900-luvulla.

1987 Deere juhlii 150-vuotista taivaltaan. Maatalouden vähäisenä pysyneen tuoton ja Deere'n vähentyneen myynnin seurauksena nettotappio on 99 miljoonaa dollaria.

1988 Talousnäkymät paranevat kuusi vuotta kestäneen taantuman jälkeen. Taantuman aikana moni heikommin menestynyt viljelijä, jälleenmyyjä ja maatalouslaitteita valmistava yritys joutui lopettamaan liiketoimintansa. Deere & Companyn myynti kasvaa 30 prosenttia vuodesta 1987. Kahden tappiollisen vuoden jälkeen tulos on ennätykselliset 315 miljoona dollaria. Japanilaisen Hitachin kanssa perustetaan Yhdysvalloissa toimiva kaivinkoneita kokoava yhteisyritys.

1989 Yritysostona hankitaan voimalaitteiden osia valmistava Funk Manufacturing Company.

1990 - nykypäivä

1990 Hans W.Becherer, pääjohtaja vuodesta 1987 ja toimitusjohtaja vuodesta 1989, valitaan hallituksen puheenjohtajaksi Robert Hansonin eläkkeelle siirtymisen jälkeen.

 

1991 Nurmikonhoitolaitteiden operaatiot Yhdysvalloissa ja Kanadassa erotetaan omaksi divisioonaksi. Vuodesta 1970 ne ovat kuuluneet maatalouslaitteiden toimintayksikköön. Yritysostona hankitaan eurooppalainen ruohonleikkureiden valmistaja SABO.


1992 Käynnistetään ohjelma, jolla vanhempiin traktoreihin kannustetaan asentamaan kaatumissuojia ja turvavöitä. Vuonna 1966 John Deere esitteli ensimmäiset kaupalliset maatalouden traktoreiden kaatumissuojalaitteet, myöhemmin patentti vapautettiin toimialalle veloituksetta. Yrityksessä perustetaan ensimmäistä kertaa kahdeksan strategista liiketoimintayksikköä.

 

1993 Uudet 5000-, 6000- ja 7000-sarjan traktorit valtaavat markkinaosuuksia Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Saksassa Deere siirtyy 20 kilpailijan joukossa kolmannelta sijalta suurimmaksi traktoreiden myyjäksi. Nurmikko- ja puutarhalaitteiden myynti nousee ensimmäistä kertaa yli miljardiin dollariin.

 

1995 Deere'n toimintakertomuksessa mainitaan, että Deere & Company on uusiutunut kaikilla tärkeillä osa-alueilla. Menestyksen taustatekijöitä ovat muun muassa johtava asema tuotetekniikassa, laadun painottaminen, kustannusrakenteen parantaminen ja käyttöomaisuuden hallinta.

 

1997 Ulkomaan myynti ylittää kolme miljardia dollaria, mikä on enemmän kuin yrityksen 1970-luvun puoliväliä edeltävä kokonaismyynti yhteensä. Yritys ostaa osuuden kiinalaisesta puimuriyrityksestä. Laite-esittelyjä ja interaktiivisia näyttelyjä sisältävä John Deere Pavilion avataan Molinessa.

John Deere laajentaa eurooppalaista ja maailmanlaajuista tuotevalikoimaansa strategisin yritysostoin. Maschinenfabrik Kemper Stadtlohnissa (Saksa) tuo korjuupäät puimureihin, v, 1998 Douven B.V. (Horst, Alankomaat) tuo asennettavat ja perässävedettävät ruiskut.

 

1998 Maatalouskoneiden myynti tekee ennätyksen huolimatta loppuvuoden heikosta taloustilanteessa maataloudessa. Yrityksen nettotulos on ensimmäistä kertaa miljardi dollaria. Uusin yritysosto on sokeriruoko-leikkuulaitteiden valmistaja Cameco. Intian Punessa aloitetaan uuden traktoritehtaan rakentaminen.

1999 Talouselämän kannalta vaikea vuosi 1999 osoittautuu John Deere'lle ratkaisevaksi edistysaskeleeksi. Maatalouden syvästä taantumasta huolimatta vuosi on hyvin tuottoisa. Näissä olosuhteissa koeteltiin menestyksellisesti sitä, onnistuivatko viime vuosien pyrkimykset kehittää Deere'stä entistä joustavampi maailmanluokan liikeyritys. Special Technologies Group muodostetaan.

 

2000 Hans Becherer siirtyy eläkkeelle, ja Robert W.  Lane valitaan toimitusjohtajaksi. Deere ostaa metsäkoneiden johtavan valmistajan Timberjackin. Intian Punessa avataan uusi traktoritehdas. Luotto-osastot perustetaan Argentiinaan ja Brasiliaan. Deere saa pankkioikeudet Luxemburgissa, ja näin John Deere Credit voi rahoittaa laiteostoja ympäri Eurooppaa.

2001 John Deere Landscapes muodostetaan McGinnis Farms ja Century Rain Aid yritysostojen pohjalta.

John Deere´n Agricultural Management Solutions (AMS) tuotteet esitellään Euroopassa. Nämä avaavat uusia liiketoimintanäkymiä ammattimaisessa maataloudessa ja urakoinnissa Nämä maatalouden työkalut valmistelivat maaperää asiakaskäyttöön tarkoitetuille tietokonesovelluksille kuten JD AutoTrac (ohjaus), JDFieldDoc (dokumentointi) ja JDLink (konekannan hallinta).

2003 Home Depotin kanssa tehdyn sopimuksen jälkeen päältäajettavia ruohonleikkureita myydään massakanavan kautta ensimmäistä kertaa yrityksen historiassa. John Deere -merkkiset Deere'n pienten tavarantoimittajien ohjelmat saivat kautta aikain ensimmäisen "erittäin onnistunut" -arvion Yhdysvaltain puolustusministeriöltä. Deere'n kulutustuotedivisioonan sekä maarakennus- ja metsäkonedivisioonan tuottojen siivittämänä yrityksen tulos kaksinkertaistui vuonna 2003. Laitemyynti kasvoi 14 prosenttia.

2004 Vuoden ennätyksellinen tulos 1,406 miljardia on yli kaksinkertainen vuoden 2003 tulokseen nähden. Deere & Company julkistaa suunnitelman rakentaa uusi traktoritehdas Brasiliaan, Rio Grande do Sulin maakunnassa sijaitsevaan Montenegroon. Laitoksen täysimittaisen tuotannon odotetaan käynnistyvän vuoden 2006 puoliväliin mennessä.

2005 Deere & Company avaa kylvölaitteiden kokoonpanolaitoksen Venäjälle Orenburgiin ja muodostaa jälleenmyyntiverkoston. Yritys julkistaa suunnitelman rakentaa uusi kone- ja tietotekniikan tukipalvelukeskus John Deere'n yhteisyrityksenä toimivan traktoritehtaan lähelle Punen kaupunkiin Intiaan. John Deere investoi Yhdysvaltojen maaseudulla toteutettaviin tuulienergiahankkeisiin ja perustaa uuden tuulienergiayrityksen, jonka toimintaa johtaa John Deere Credit.

2006 Toiminta kasvavilla kansainvälisillä markkinoilla tuottaa huikean 1,69 miljardin tuloksen.  Industry Week -lehti nimittää Lane'n vuoden toimitusjohtajaksi. John Deere Landscapes on kastelu-, taimisto-, valaisu- ja maisemanhoitotarvikkeiden suurin tukkumyyjä Yhdysvalloissa. Kiinassa Tianjinissä avataan uusi vaihteistotehdas John Deere Tianjin Works.

2007 Deere & Companyn osakkaat hyväksyvät osakkeiden jakamisen suhteessa 2:1, jolloin kantaosakkeiden määrä kasvaa 1200 miljoonaan. Kiinan Ningbosta ostetaan uusi traktoritehdas. Deere & Company ostaa LESCO, Inc:n, joka on nurmikonhoidon, maisemoinnin, golfkenttien ja tuholaistorjunnan tuotteiden suurimpia toimittajia. Aikakausjulkaisu Ethisphere valitsee John Deere'n maailman sadan eettisimmän yrityksen luetteloon.

2008 Deere & Company aloittaa yhteistyön rakennusalan laitteita valmistavien yhteisyritysten kanssa Kiinassa ja Intiassa. Deere julkistaa suunnitelman rakentaa jälleenmyynti-, varaosa- ja koulutuskeskus Venäjälle, Euroopan tekniikka- ja innovaatiokeskus Saksaan ja markkinointitoimipiste Kieviin Ukrainaan. John Deere Waterin toiminta laajenee kastelutuotteita valmistavien yritysten T-Systems International ja Plastro Irrigation Systems ostoilla.

2009 Samuel R. Allen nimitetään John Deere'n yhdeksänneksi toimitusjohtajaksi. Uusi maailmanlaajuinen toimintamalli yhdistää kansainvälisen maatalouslaitteiden yksikön sekä kuluttajatuoteyksikön teknologian, asiantuntemuksen, kokemuksen, myyntikanavat ja investoinnit yhdeksi maatalous- ja nurmenhoitoyksiköksi (Agriculture and Turf). Intiaan perustetaan Ashok Leyland Limitedin kanssa yhteisyritys, joka valmistaa traktorikaivureita ja nelivetokuormaajia.

 

2010 2010 John Deere laajentaa Euroopassa ja CIS-alueella lisäämällä toimitiloja. Kaiserslauterniin (Saksaan) avataan European Technology Innovation Center (ETIC), johon keskitetään älykkäiden sovellusten kehittäminen sekä vaativat tuotekehitysprojektit. Domodedovoon, Moskovan eteläpuolelle, avataan kokoonpanotehdas suurille traktoreille, puimureille sekä maanrakennuskoneille. Toimitilassa on myös varaosien Euraasian jakelukeskus.

 

2011John Deere tehostaa varaosapalveluja avaamalla uuden tavaran purku- ja pakkauskeskuksen Bruchsaliin Saksaan. John Deere’n tuotevalikoima on kasvanut nopeasti, ja keskus auttaa jälleenmyyjien tilausten käsittelyssä ja nopeassa toimituksessa.

 

2012John Deere viettää toiminnan 175 juhlavuotta.Yrityksen pitkää ja menestyksekästä historiaa juhlitaan avoimien ovien päivillä ja perhepäivillä eri puolilla yhtiön toimitiloissa. Vuoden myynti on 36.2 miljardia dollaria ja nettovoitto 3.1 miljardia dollaria.

 

2013 John Deere’n Region 2 (Eurooppa, CIS, Pohjois-Afrikka, Lähi-Itä ja Kauko-Itä)juhlistaa suurta maatalous- ja puutarhanhoitotuotteiden lanseerausta Berliinissä ja Brandenburgissa (Saksassa). Deere& Company tekee ennätysvuoden 37.8 miljardin dollarin myynnillä ja 3.5 miljardin US-dollarin nettovoitolla.