/ / SBC-puominohjaus

SBC-puominohjaus

SBC-puominohjaus

John Deere'n SBC (Smooth Boom Control) -puominohjaus tekee puomin liikkeistä sujuvia ja koneen hallinnasta tarkempaa ja nopeampaa, ja näin koneesta saadaan myös tuottavampi. 

SBC antaa paremman tuntuman kuormaimeen

Puominohjaus suodattaa ohjaimilta tulevia äkkinäisiä liikkeitä, jolloin puomin hallinta on tarkkaa ja nopeaa. Kuljettaja saa kuormaimesta hyvän tuntuman ja kuormaimen liikkeet ovat sulavia, jolloin kuormainta on helppo hallita. Myös kuljettajan työ helpottuu, koska ylimääräiset nykäykset ja tärähtelyt häviävät, jopa kuormaimen maksimiulottumalla.

Kuormaimen käyttö voi nopeutua jopa 10-15 prosenttia ilman että hallinta kärsii. Kuormaimen liikkeet ovat sulavia ja saumattomia, mikä tekee puomin liikeradoista taloudellisia. 

Myös ohjaamoon heijastuva tärinä ja heilahtelu vähenee merkittävästi. SBC:tä käytettäessä puomi ei nytkähtele edes ulottuman äärirajoilla.
Pitkällä tähtäimellä SBC tulee todennäköisesti myös parantamaan järjestelmän kestävyyttä, koska se vähentää painehuippujen ja rasitushuippujen määrää.

"Tarkat puomin liikkeet vähentävät virheiden mahdollisuutta." Lue lisää asiakkaan kommentteja Metsäkone-lehdestä 1/2014.

SBC kuuluu vakiona kaikkiin uusiin metsäkoneisiin, joissa on TimberMatic H-12 tai F-12, ja sen saa jälkiasennuksena myös vanhempiin E-sarjan koneisiin.